izdelava inox sidra za varno sidranje tudi ob močnih nevihtah - STORM ANCHOR HOMEMADE DIY

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral
Kraj: Koper

Re: izdelava inox sidra STORM ANCHOR za sidranje med nevihtami HOMEMADE DIY

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Po Nov 27, 2017 16:32

Se strinjam, sem ga že poklical po telefonu.
Kar koli delaš, naredi kvalitetno ali se pa raje sploh ne loti.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
NOVI FOSIL
Admiral
Kraj: LJ-CRES
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a NOVI FOSIL » Po Nov 27, 2017 19:25

Bonaparte toliko v vednost. Nisi prvi, ki je naredil sidro podobno Mantusu, dokler bodo tako draga, ne boš niti zadnji.
Več v tej temi
viewtopic.php?f=2&t=13794

ali pa v tej
viewtopic.php?f=2&t=19155&hilit=sidro
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » Po Nov 27, 2017 21:20

Slika
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Po Nov 27, 2017 21:55

[quote="igorb"]... dejta se zmenit, imam enega prijatelja zajeban advokat,sicer dela v drugi državi on pravi :boljši slab dogovor,kot dobra dobljena tožba.[/quote

Sam res, zdej se bomo vsi ukvarjal z raznimi pojasnili iz ene in druge strani namesto, da sledimo zanimivi izdelavi. Naj moderator vse briše (tudi moj post), Marko pa naj nadaljuje in konča kar je začel. Pa nehte buzerirat ljudi s talentom, znanjem in voljo po ustvarjanju!!! V nasprotnem primeru bo prišel dan, ko se bomo samo še o lignjih pogovarjal!
Daki

OdgovorNapisal/-a Daki » Po Nov 27, 2017 22:21

klemn napisal/-a:Slika

Moj najljubši film ever (Big Lebowski-The dude) :)
klemn
Admiral

OdgovorNapisal/-a klemn » To Nov 28, 2017 08:05

Moj najljubši film ever (Big Lebowski-The dude) :)[/quote]

ne boš verjeu, da men tut med najboljšimi!!! :D
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Sr Nov 29, 2017 10:38

Hvala kre3mn1-u za pomoč pri računanju težišča
Nazadnje spremenil Bonaparte, dne Ne Jan 07, 2018 14:02, skupaj popravljeno 1 krat.

Video test sider: https://www.youtube.com/channel/UC_cYNza74BYYsuOjhmAHAdA/videos?shelf_id=0&view=0&sort=dd
Uporabniški avatar
igorb
Admiral

OdgovorNapisal/-a igorb » Sr Nov 29, 2017 12:47

:?:
Nazadnje spremenil igorb, dne Sr Nov 29, 2017 16:34, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » Sr Nov 29, 2017 14:21

igorb napisal/-a:bonaparte,poglej obstajajo ptice ki se kitijo z svojim perjem,na žalost obstajajo ptice ki se kitijo z tujim perjem,objavljat kako z predmeta pobiraš mere in jih nekje kasneje uporabiš je zavržno dejanje,raziskovat in izumljat pomeni nekaj povsem drugega,to kar nam kažeš pomeni prerisal sem dodal par svojih lukenj,spremenil mere da ne more "uradno" nihče reči da je kopija ampak vsi vidijo da je.......nekako ni.....oz dvomim da v življenju prinaša uspeh in zadovoljstvo.

Ja, najboljš nehat objavljat vse kar je povezano z delom na naših barkah. Naj pišejo le še izumitelji in nergači. :roll:
Dimen
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Dimen » Sr Nov 29, 2017 15:25

igorb napisal/-a:.. pomeni prerisal sem dodal par svojih lukenj,spremenil mere da ne more "uradno" nihče reči da je kopija ampak vsi vidijo da je.......nekako ni.....oz dvomim da v življenju prinaša uspeh in zadovoljstvo.

Če te prav razumem ti ne odobravaš morebitnih izboljšav, kar so lahko posledica Markovih eksperimentov v praksi? Ti bi torej na Markovem mestu začel iz nule, preziral dosedanje dognanja, kar se sidrne tehnike tiče in začel iz nič, kot nepopisan list. A ti to resno???

Se mi dozdeva, da se določene osebe počutijo ogrožene kar Marko počne.
Nedaj se Marko, delaj dalje, kot da ni nič!

Moderator, prosim briši vse, kar ni povezano z izdelavo!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Nov 29, 2017 16:33

Pustite prepire fantje.Dejstvo je da je tole kopija ZELO DOBREGA sidra.jaz 2 sezoni krasn sidram z njim in sem prezadovoljen,rabu bom edin povečanga za novo barko.
primusr
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a primusr » Sr Nov 29, 2017 16:40

Midva sva z Marko razčistila, tako, da z moje strani je OK.. Over and out!!!
Fiat Justitia ... Some day....
kr3mn1
Admiral
Kraj: Kranj / Pag(LUN)

OdgovorNapisal/-a kr3mn1 » Sr Nov 29, 2017 21:34

polanc, tele sidra niso več kopije mantusa.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Če Nov 30, 2017 00:38

Že polančevo sidro ni bilo kopija Mantusa.

Skoraj vsakdo (posameznik ali organizacija), ki naredi nekaj novega, razišče dosedanje sorodne izdelke, naredi analizo smotrov in ciljev, ki naj bi jih izdelek omogočal, ter analizo šibkih točk, ki bi se jim želel z svojimi izboljšavami izogniti.

Kolikor se spomnim, Rocna ni bilo prvo sidro z lokom, in seveda tudi Mantus ni bilo prvo sidro z lokom...

Vsak od teh je nadgrajeval zamisel prejšnjega in vsak od teh je iskal rešitve za težave, ki jih je odkril pri prejšnjem. In - kolikor lahko vidim - isto počne tudi Bonaparte.

Edinokrat, kjer takega preučevanja izrecno ne želiš je, če ima kdo kako intelektualno lastnino zaščiteno in se obnaša tako monopolno, da to ni sprejemljivo. V takem primeru organiziraš ljudi, ki o prejšnjem nimajo pojma - in to tako, da to lahko dokažeš pred sodiščem - ter narediš izdelek z isto ali boljšo funkcionalnostjo.

Tak primer mislim da je bil zlom IBM-ovega monopola nad BIOS-om za PC-je. IBM je med drugim namerno omejeval sposobnosti PC-jev tako, da po možnosti ne bi mogli postati konkurenca njihovim mainframe-om. Ne spomnim se več, kdo je naredil svoj BIOS in IBM mislim da je tožil in izgubil.

Brez tega bi bilo verjetno na svetu še vedno nekaj sto tisoč - ali morda milijonov - zmogljivih računalnikov, ne pa nekaj milijard (pa naj je to dobro ali ne).

Spregledal sem pa razpravo s primusr - ko sem zadnjič gledal, je bilo tam nekaj prispevkov, katerih vsebina je bila že izbrisana - tako da mi ta plat manjka.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
Bonaparte
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bonaparte » Če Nov 30, 2017 09:10

polanc napisal/-a:Pustite prepire fantje.Dejstvo je da je tole kopija ZELO DOBREGA sidra.jaz 2 sezoni krasn sidram z njim in sem prezadovoljen,rabu bom edin povečanga za novo barko.

Jaz sem dobil ploščo 120kg iz inoxa debeline 16mm 3€/kg, ki je velika za naredit iz nje več sider.
Ko bo plošča na rezalni mizi lahko rečem, da izrežejo zate ali za koga drugega še eno lopato in en ročaj po vaši želji in si sami potem zvijete, polirate, varite.

Kdo je na strani

Po forumu brska: UrbanM in 4 gosti