popokan stik krmna stena

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

Re: popokan stik krmna stena

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Sr Jul 04, 2018 09:24

Marcel tebi pa delajo klikerji lih sem hotu napisat si me že prehitu da bi na enem koncu fiksiral in potem izmiril kolko ostane viška.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Sr Jul 04, 2018 11:45

Ta pletenica skoraj gotovo ni original, če je imela toliko ovojev, tako da naredi tako kot je rekel Marcel in zajlo vzemi s seboj, zaradi priključkov.
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Sr Jul 04, 2018 13:20

"spirale" sem mislil namesto da so peljali ravno ker so imeli preveč dolgo pač naredili ene dva konkretna dodatna ovinka na razdalji slabega metra res genialno...

Če je ta ki je menjal to delal v ekstremnih razmerah in ta trenutek ni imel druge zajle pri roki ajde še nekako razumeš samo potem ob prvi priliki ko je zadeva na domačem dvorišču poštimaš kot je treba če že ne moreš menjat krajše zajle pelješ po daljši poti brez nepotrebnih ovinkov .... ker utrgalo je ravno na enem od teh nepotrebnih ovinkov ne razumem ljudi ki imajo stvari nepoštimane z ugotovitvijo pač je tako trdo že od zmeraj ... "Je tako že od zmeraj" se enkrat zaključi rezultat je dodatno delo in strošek in če je samo to si še zadovoljen da ni tudi pokvarjen dopust ...

Kar se tiče dolžine gledam od Motomarine katalog M66 zajle moj obod je točno 445cm običajno so dolžine na 1 feet kar je res malo čudno. Najbolj točno bi bilo tastaro potegnit po željeni poti potem pa njej zmerit samo zdaj to ne morem bi pa rad dane s imel zajlo zato sem zmenjen da mi jo kolega prevzame v Kammu vzel bom 14 feet. Bom poskusil glede na to da bom peljal malo bolj okoli z blagim ovinkom mislim da bo ta dolžina ok če ne sem zmenjen da zamenjam.
Uporabniški avatar
primorc84
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a primorc84 » Sr Jul 04, 2018 13:33

Ma zakaj v Kamu si rekel da si iz okolice Sežane, Motomarine je dobavitelj za Kamm in dol v Barcoli dobiš bolj poceni kot v Kamm kajti cene na katalogu so eno ko prideš dol so občutno nižje govorijo pa tudi slovensko.
en mrzu špric, še raje en knc terana in ena feta pršuta, na zdravje morjeplovci
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Sr Jul 04, 2018 13:48

Vem da so vse cene v motomarine katalogu zgolj informativne sem pošiljal mail Motomarinu v Trst so tako zasedeni da zadnje dni sploh ne odgovarjajo na maile ali pa sem jaz "premajhna riba" ;)

Moje dosedanje izkušnje so da v motomarine Trst moram zmeraj prositi za popust Kamm mi ga dajo že skoraj brez vprašanj .. ne vem moja izkušnja pač.

Skratka zajlo sem v Kammu dobil cca 30 eur ceneje kot v katalogu sej bi jo tudi v Trstu dobil samo po tej vročini se mi po trstu ne da vozit in čakat v prenatrpani trgovini se bo raje kolega gužval v BTC-ju ;)
novinec1
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a novinec1 » Pe Jul 06, 2018 09:19

Zajla včeraj zamenjana v novo zajlo sem po sistemu vrti - vlivaj dodal še ene 9 10ml inekcij olja dokler je priteklo na drugi strani ven ampak res ko steče na drugi strani ven se vrti z dosti manjšin uporom pa to nova zajla tako da nekaj mora biti na tem

Zanimivo da deklarirana 14 feet zajla po motomarine katalogu naj bi imela 427cm kar je logično ko sem izmeril zunaj ima plašč zajle 400cm sem se že bal da bo kratko ... ) Druga ovira bočna luknja na steni čolna skozi katero gre zajla je toliko zamaknjena navznoter da nisem uspel pretaknit zajle skozi motor prvi del zajle je kovinska palica negibljiva je bilo za malo potrebno povečat luknjo. Ko so prvič natikali zajlo je bil verjetno istočasno motor montiran in je šlo verjetno v vrstnem redu pretakni zajlo potem pa natakni motor. Ko sem zmontiral polža za katerega sem si dan prej vzel 15 min za ga razstavit očistit in obilno namastit sem po pregledu zajle presrečno ugotovil da sem dolžino zadel v nulo :) Zavrtim volan občutek a sem sploh pripel polža obrnem se nazaj motor se obrača :) vrtiš z enim prston zadovoljen kot radio in še enkrat misel skozi glavo Hvala k.... da je utrgalo na dvorišču res ne vem kako bi izgledala menjava na vodi ....
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » Pe Jul 06, 2018 14:18

Lepo da si rešil, no na vodi ko se pelješ je nekaj upora, na volan, kar je normalno.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov