MENJAVA 4.3 L BENCIN MOTORJA ZA 3.0 TDI

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jun 22, 2009 14:26

Izjeme potrjujejo pravila ! Govorim, kar sem videl in doživel. Slovenska plovila so relativno blizu, dokaj ohranjena in relativno ugodna. Če so vpisana v register v SLO tudi brez komplikacij in glavobolov. Pogoj je, da kupuješ od lastnika in ne od posrednika. Samo za primer. Zadnjič sem šel gledat za prijatelja Salpo 32,5 letnik 2004. Po telefonu je bilo rečeno, da ja zelo ohranjena, vzeli pa so jo v račun od starejšega gospoda. Na kraju samem: Šivi na sedežih raztrgani, pohištvo obdrgnjeno, talne preproge dobesedno obrabljene itd. Na bokih (ker ni bilo dobro spolirano) pa se je še videlo od nalepk - Arch čarter, Sukošan....... Torej poskus popolnega natega.
Kar pa se uvoza iz ZDA tiče. Verjetno je individualni uvoz (če to obvladaš)rentabilen. Jaz sem samo povedal moje izkušnje. Lansko leto pri Sergiu v Baderni gledamo eno takih bark. Katastrofa. Sam Sergio je rekel: "To prodaju ljudima, koji nemaju pojma, posle se ganjaju sekirama i po sudovima."
Zato je treba vkalkulirati v ceno tudi porabljen čas in živce.

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
rabuni
Viceadmiral
Kraj: Rogaška Slatina

OdgovorNapisal/-a rabuni » Po Jun 22, 2009 17:42

kr en,
Kar si napisal drži. S tem si povedal, da se tudi pri nas v SLO, še bolj pa v HR najdejo barke, ki so "zdelane". Se strinjam! Glede USA pa je tako: Sam sem bil tam ( ne po nakupu barke) in sem si vzel čas ter si ogledal kaj se prodaja, kje in kako. Zelo različno človek naleti: osnovno pravilo pa je: če v ZDA kopuješ barko od privat lastnika bo cena višja in se nam Evropejcem to ne izplača. Edini ugoden nakup je, da človek kupi zaseženo barko, ki jo prodaja banka. Ta čoln je lahko dober, ni pa nujno. Zato vem, da nekateri naši fantje iz SLO hodijo tja in od iste banke kopujejo zasežene čolne. Recimo jaz sem ga kupil preko interneta, čoln je bil star tri leta in je imel le 89 delovnih ur. Pred nakupom sem se temeljito prepričal o vsem in lahko rečem, da me je čoln stal 20.445 EUR postavljen na Jadran. Enak čoln z enako ali podobno prikolico in z približno tolikimi urami nisem mogel v Evropi najti izpod 32.000 EUR. Mislim, da se kar strinjava...
"Dalmatino povišču pritrujena"
Uporabniški avatar
kr en
Admiral
Kraj: From sea to sky
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a kr en » Po Jun 22, 2009 19:00

Ja Rabuni, imate prav. Če veš kam in kako je to v redu. Zanima pa me, če je všteto vse (avionska karta, prenočišča, porabljen čas, zapravljen denar na poti itd). Večinina teh stroškov ne računa. Same številke pa so relativne.
Poglejte samo primer. Pri nas in okolici se prodaja vsaj potnajst bark Zafiro34. Cene se gibljejo od 110 t.evrov naprej. Ampak prodal ga bo le eden od njih, in to za max 85 t.evrov. To je pa že to.
Pogledaš večino, izbereš nekaj lepših, daš ponudbo s telefonsko št. in najkasneje čez mesec dni te kličejo. Pa ni treba nikamor potovati, prihraniš si živce ob carinjenju, posebno pa s certificiranjem.
Povedati sem hotel le to, zame enostavnejšo in na koncu cenejšo pot.
Tudi pri nas so banke in leasing hiše.

Pozdrav !

P.S. Plujemo pa res radi !

good girls go to heaven, bad girls go everywhere !
rabuni
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a rabuni » Po Jun 22, 2009 20:52

ja tole, drži kr en kot pribito in mi je znano; vendar le ko gre za večje čolne; pri teh malih, kot ga imam sam pa je stvar malo drugačna. V osnovi je pa res, da je treba računati vse, saj je tudi čas denar. Moj primer je posebej zanimiv še iz tega vidika, da sem lani septembra čoln dal v oglas kar tako za "štos", misleč, recesija prihaja saj ga ne bo nobeden kupil. En teden ni nihče poklical, potem kliče eden, potem še eden in čez tri dni še eden in reče: "Sem resen, gremo čoln pogledat". Čoln pogleda in ga takoj kupi. Kaj pa zdaj? Gledam po internetu, iščem, sprašujem, ogledujem: nič pravega za pravo ceno. In čisto slučajno najdem na internetu čoln v ZDA; preverim po internetu kar se preveriti da(vidim, da so korektni in profesionalni), pokličem bratranca, ki stanuje 2 km od prodajalca čolna, on preveri vse po spisku in že se je čoln peljal za Evropo. Hočem reči: pri vsaki stvari je potrebno imeti tudi kanček sreče; sicer pa se strinjava glede plovbe. In če ni skrivnost: kaj imaš na morju, kakšen čoln ali barko?
rabuni
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a rabuni » Po Jun 22, 2009 21:05

ja tole, drži kr en kot pribito in mi je znano; vendar le ko gre za večje čolne; pri teh malih, kot ga imam sam pa je stvar malo drugačna. V osnovi je pa res, da je treba računati vse, saj je čas tudi denar. Moj primer je posebej zanimiv še iz tega vidika, da sem lani septembra čoln dal v poglas kar tako za "štos", misleč, recesija prihaja saj ga ne bo nobeden kupil. En teden ni ihče poklical, potem kliče eden, potem še eden in čez tri dni še eden in reče: "sem resen, gremo čoln pogledat". čoln pogleda in ga takoj kupi. Kaj pa zdaj? Gledam po internetu, iščem, sprašujem, ogledujem: nič pravega za pravo ceno. In čisto slučajno najdem na internetu čoln v ZDA; preverim po internetu kar se preveriti da(vidim, da so korektni in profesionalni), pokličem bratranca, ki stanuje 2 km od prodajalca čolna, on preveri vse po spisku in že se je čoln plejla za Evropo. Hočem reči: pri vsaki stvari je potrebno imeti tudi kanček sreče; sicer pa se strinjava glede plovbe. In če ni skrivnost: kaj imaš na morju, kakšen čoln ali barko?

Kdo je na strani

Po forumu brska: Google [Bot] in 12 gostov