Prenova Elan GT402

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral
Kraj: Brežice

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Po Jun 11, 2012 16:51

fajn samo da si poštimal no! ja kamp je hvaležna stvar najdeš ljudi vseh profilov in znanja... važno da je zdej dobra volja! no če bom kaj po njivicah kolovratil pa če vidim tvoj čoln te pocukam za rokav ;)))
FSM :)
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jun 11, 2012 17:55

Sicer si lepo zrihtal čestitke ampak... ampak vsekakor ti nočem pokvarit veselja.

Če funkcionira tako kot je sedaj in si s tem zadovoljen potem pusti tako kot je. Sicer pa je motor še vedno mnogo prenizko. Ta čoln je narejen za kratko nogo in ne vem zakaj si sforsiral dolgo nogo gor. Izvedba dviga krmne plate men skoz estetski uč ne gre in čez to kar smo se v šol učil o momentih, koncentracijah napetosti, itd., tud ne.

Obtežba na krmno ploščo je sedaj vsaj 30% večja kot če nebi bila dvignjena. Bodi previden, da ne izgubiš motorja!

Ful si se potrudu, verjamem da si čoln spedenal na polno, samo dolga noga je pa strel mimo. Daj dobi nekje motor s kratko nogo in bo super.

Pa ne zameri dobronamerni kritiki. LP
Matic1
Kapitan

OdgovorNapisal/-a Matic1 » Po Jun 11, 2012 18:02

Hja problem je verjetno ker so motorji s tako močjo in kratko nogo zelo redki,...Po nekem nenapisanem pravilu do 4m čoln ima kratko, nad 4m dolgo nogo, tako da 4, 4,1, 4,2 m je lih na meji. Lih zdele gledam enga Tohatsuja 50 2taktni s kratko nogo l.2005 ima 2500 € nastavljeno ceno ?? :roll: Zdej meni se zdi kar velik,....kljub temu da vemo kolk so cvene novih ki so pa sploh čist mimo,.....
Posebno proti avtom ali kosilnicam, itd,...sem gledal 10KM motor Tohatsu okol 1.500€, potem pa gledam vrtni traktor isto 10KM pa ima motor, traktor, priključke, sedež, kolesa itd itd pa pride 1.000?

lp, m
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jun 11, 2012 18:07

Tja do 40 konjev se da dobit kratko nogo. Pa temu čolnu ne paše niti z vidika teže nima smisla neke novejše 40ke (4T, ali etec) gor dajat. Oldschool 40 2T kratka noga bi bila top kombinacija. Tudi cenovno.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate
Kraj: Medvode - Ig - KRK (Njivice)

OdgovorNapisal/-a TadejP » To Jun 12, 2012 20:19

sinji galeb napisal/-a:fajn samo da si poštimal no! ja kamp je hvaležna stvar najdeš ljudi vseh profilov in znanja... važno da je zdej dobra volja! no če bom kaj po njivicah kolovratil pa če vidim tvoj čoln te pocukam za rokav ;)))
FSM :)

Ja sm kr vesel, da se je to kr hitr poštimal. Ti samo pocukaj, če me srečaš. Sem pa vidu na enmu avtu v kampu nalepko Morjeplovec...kje se da pa to dobit?:)

Drugač me pa zdej mal skrbi tale vreme.Le kaj se dogaja na privezu, za jugo ni nč kej preveč v zavetju. Upam, da bo počaku tam, da ne bo kej.

Kako pa ti napreduješ?lp
Samo more nosin ja u duši.
Samo more mazi me i guši.
Samo s morem sritan san i bija.
Samo moru ja se ispovidan.
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » To Jun 12, 2012 20:30

kasaudio napisal/-a:Sicer si lepo zrihtal čestitke ampak... ampak vsekakor ti nočem pokvarit veselja.

Če funkcionira tako kot je sedaj in si s tem zadovoljen potem pusti tako kot je. Sicer pa je motor še vedno mnogo prenizko. Ta čoln je narejen za kratko nogo in ne vem zakaj si sforsiral dolgo nogo gor. Izvedba dviga krmne plate men skoz estetski uč ne gre in čez to kar smo se v šol učil o momentih, koncentracijah napetosti, itd., tud ne.

Obtežba na krmno ploščo je sedaj vsaj 30% večja kot če nebi bila dvignjena. Bodi previden, da ne izgubiš motorja!

Ful si se potrudu, verjamem da si čoln spedenal na polno, samo dolga noga je pa strel mimo. Daj dobi nekje motor s kratko nogo in bo super.

S tem, kar smo naredl sm čist zadovoljen in bom pustu tko kot je.
Kar se motorja tiče, takrat ko sm kupoval motor, druzga ni blo, sem pa prodajalca sprašval po telefonu če je kratka noga, tko kot je pisal na mornaju in je reku da je. Pa sem šel iz LJ v MB in ga uzel. Dokler ga nisem zmontiral nism vedu da je dolga noga. Zato smo ga pa podložil. v tem momentu me estetika ne moti, smo gledal na funkcionalnost. Drugač nism hodu v tako šolo, da bi lahko izračunal vse napetosti in te zadeve, tko da je ratal kar je. motor je 4x privijačen, občasno bom kontroliral vijake in upam da ne bom zgubu motorja. Drugač bi ga pa mogoče lahko že ta vikend, ko smo štelal motor na kr razburkanem morju in 4 v čolnu pa kr na polno čez valove...po vodi po pameti pa bo ostal tam kjer je:)

Mogoče je res škoda, da je gor dolga noga, samo zdej nimam kej narest. Proračun za navtiko se je spraznu:)Bo treba dokapitalizirat:)

Pa ne zameri dobronamerni kritiki. LP

Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » To Jun 12, 2012 22:13

oj.
upam da si ga dobro privezal. če si ga pol nimaš kaj bati... ;)
jah jst počasa napredujem tale dež mi že gre na živce ker nimam natkritega prostora da bi porinu čoln not in lepo sestavljal... se pa počasa motim z dodatki za v notranjost danes sem končno dobil folijo z izgledom karbona in sem si naredil stikalno ploščo z varovalkami slika v prilogi. Razmišljam da bi jih naredil še več če bi kdo rabil 8) hmmm nalepke pa ne vem kje bi lahko dubu... upam da bi to vedel admin...?? jst bi tud mel kako ;-)
Slika
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » To Jun 12, 2012 22:59

Nalepke talam na srečanjih, rutah, ...
https://medisken.si
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » To Jun 12, 2012 23:54

Edino če misliš nalepke za poimenovanje stikal ti jih na hitro naredi vsak električar ki ima "printer"
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Sr Jun 13, 2012 07:52

Nalepke za stikala že mam. Oba misliva na "reklamne" nalepke morjeplovec. A se jih da dobit tudi tko mim srečanj :-)
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Sr Jun 13, 2012 09:28

no to morjeplovsko bi pa tud js nalepo če bi jo kje dobil :)
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Sr Jun 13, 2012 18:00

Škoda k si dal nalepko karbon-mislim da imam še doma en konec CFK plošče(karbon)
Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » Sr Jun 13, 2012 21:59

...sej sem tudi z nalepko zadovoljen saj je ploščica iz inoxa 316 tko da ni panike ne bo rustalo in se ne bo odlepla ;) drgač pa hvala
Uporabniški avatar
TadejP
Poročnik fregate

OdgovorNapisal/-a TadejP » So Jun 16, 2012 10:06

Nalepka bi fajn pršla na čoln, avto...:)

Evo moj čolničk v vodi:

Slika

Slika

Uporabniški avatar
sinji galeb
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a sinji galeb » So Jun 16, 2012 12:39

lepo lepo... zamenjaj za ta levega ;))))) de<j mi povej oz lahko mi napišeš al pa skiciraš kako si in na kak način privezal čoln. a maš dvojno vezano da če se eden štrik odtrga da imaš še drugega ali kako? to me še čaka pa da si vem malo prištimat materijal ker sem čist frišni v navtiki ;))

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov