Zadeva se za moj okus prepočasi premika ampak ta prvi mrzu pir je že prišel vun ampak lepo po vrsti:
Od zadnjega prispevka se je zgodilo naslednje:
Preden sem sestavil ohišje in strop hladilnika sem v notranjosti zmontiral police in držala za flaše/piksne ter ventilator za boljše delovanje uparjalnika. Slikano je bilo že potem, ko je strop bil že zlaminiran zato so fotke čudne. Na dnu se vidi perforirana plošča, ki služi za za boljše kroženje zraka. Vsi elementi so narejeni iz plexija.
Potem so mi strop in ohišje zlaminirali v Triplastu. Fotk nimam
Še isti dan sem odpeljal hladilnik v Velenje v podjetje Turna in tam me je sprejel zelo fejst poba David Verdel. Podjetje Turna med drugim prizvaja vakumske izolacijske plošče o katerih smo pisali v prejšnjih postih. Davidu sem razložil kaj želim. On mi je predlagal kako bi bilo najbolje hladilnik izolirat iz kako izvest določene detajle. Ker podjetje Turna proizvaja tudi tesnila za hladilnike sva se zmenila, da mi naredijo tudi tesnilo nestandardnih dimenzij za moj hladilnik.
Tukaj so fotke, ki jih je posnel David v različnih fazah izdelave hladilnika:
Hladilnik delno obdan z vakumskimi ploščami. Rumeno je obojestransko lepilna folija. Folijo nalepijo na plošče z obeh strani, da ploščo lahko nalepijo na ohišje. Na drugi strani smo nalepili poliuretanske plošče debeline 5mm, ki nama (za Nikolo Teslo tudi) jih je nažagal na željeno debelino morjeplovec Beno.
desno se vidi pokrov oz. vratca z izolacijo:
in na koncu obdano z poliuretanskimi ploščami.
Poliuretanske zato, da sem potem še z zunanje strani hladilnik zlaminiral s poliestrom v treh plasteh. Fotk spet nimam
Ko je bilo packarije s poliestrom konec sem hladilnik oblekel še v peno z (kao) alu folijo, ki sem jo nabavil v Mekurju. Predvsem, da cela stvar malo lepše zgleda in je na koncu stvar izpadla takole:
Stike sem zlepil z alu lepilnim trakom.
Potem sem opeljal hladilnik na barko. Z ženo sva ga zmontirala. Potem je sledil ponovni priklop na kompresor in termostat i VUŽGI
Glede na to, da takrat še nisem imel tapravega tesnila na vratcih ne morem dat še končne ocene ampak prvi vtisi so ODLIČNI

Ko je hladilnik enkrat dosegel nastavljeno temperaturo +5 st.C (tudi ventilator v notranjosti še ne dela) izgub kot, da ne bi bilo (kljub improvizaciji z vratci takorekoč brez tesnila).
Še to moram napisat, da sem pri Friku nabavil toplotno izolacijo s katero sem dodatno izoliral prostor med trupom in hladilnikom. Trup je v modri barvi in se precej segreje.
Upam, da še ta teden zmontiramo nov kuhinjski pult iz kerrocka ter omarice na pultom in končno zaplujemo v novo sezono.