Dal sem prečistit uplinjače pa bi bilo bolš prej sprobat kot pa da prideš na morje pa potem ni kaj vredu.
Vožnja po reki Kolpi
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Vožnja po reki Kolpi
Zanima me če se lahko motorni čoln sproba na Kolpi?
Dal sem prečistit uplinjače pa bi bilo bolš prej sprobat kot pa da prideš na morje pa potem ni kaj vredu.

- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Zakon o vodah v 66. členu prepoveduje vožnjo s plovili na motorni pogon zaradi varovanja pred onesnaževanjem ipd., razen kjer je to s kakšnim predpisom izrecno dovoljeno (razen... reševanje, policija, vojska...). Če ni kakšnega plovnega reda, ki to dovoljuje, torej prepovedano - in kaznivo.
Za Kolpo bi moral letos spomladi biti pripravljen plovni red, pa kaže da ni bil. Kar sedaj govori - oziroma piše - o Kolpi pa govori o varovanju in podobnem (Krajinski park Kolpa itn.) in praviloma ne o uporabi Kolpe.
Dodatni problem je še, da je Kolpa mejna reka in mora biti to spet usklajeno tudi s Hrvatsko, tako da tega še ni, in tudi ko bo načrtujejo le plovbo na 'človeški pogon' in še to ne preveč plovil na enem odseku hkrati, kar bo najbrž še zakompliciralo zadeve.
V glavnem ne kaže, da bi te pustili preizkušati motor na Kolpi...
Za Kolpo bi moral letos spomladi biti pripravljen plovni red, pa kaže da ni bil. Kar sedaj govori - oziroma piše - o Kolpi pa govori o varovanju in podobnem (Krajinski park Kolpa itn.) in praviloma ne o uporabi Kolpe.
Dodatni problem je še, da je Kolpa mejna reka in mora biti to spet usklajeno tudi s Hrvatsko, tako da tega še ni, in tudi ko bo načrtujejo le plovbo na 'človeški pogon' in še to ne preveč plovil na enem odseku hkrati, kar bo najbrž še zakompliciralo zadeve.
V glavnem ne kaže, da bi te pustili preizkušati motor na Kolpi...
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Ma saj tega ne vem, ampak ko me zanima pobrskam in si razčistim, in potem napišem - potem večinoma spet pozabim podrobnosti. Če jih rabim, pogledam svoj prispevek
In če sem ga kaj polomil, me še kdo popravi ali dopolni, kar je še bolje.
Ja - našel sem še osnutek uredbe o načrtu upravljanja Krajinskega parka Kolpa - nisem mogel ugotovit, ali je v sprejemanju, opuščen, že sprejet... - ki ponovi, kar smo že vedeli.
Tole je še kar vsaj samo s seboj skladno.
Mrzim pa pravo, kadar je glupo in nesmislno. Ko sem pregledal reči za tole, sem v predpisih o varstvenem režimu našel nekaj cvetk, ki so popolnoma jasno totalka napačne in nesmislne.
Nameravam to podtakniti nekaj pravnikom kot nalogo, da poskusijo doseči, da se to popravi - in videti, kako se bo izšlo. Bodo sploh poskusili? Če bodo poskusili, po kakšnem postopku? Jim bo uspelo? Če jim ne bo, kje in kako se bo zataknilo?
In če sem ga kaj polomil, me še kdo popravi ali dopolni, kar je še bolje.
Ja - našel sem še osnutek uredbe o načrtu upravljanja Krajinskega parka Kolpa - nisem mogel ugotovit, ali je v sprejemanju, opuščen, že sprejet... - ki ponovi, kar smo že vedeli.
Predlog... napisal/-a:15.3 POGOJI ZA ČOLNARJENJE TER UMESTITEV IN UREDITEV VSTOPNO –
IZSTOPNIH MEST ZA ČOLNE
15.3.1 Pogoji za čolnarjenje
- Čolnarjenje po Kolpi ni dovoljeno pred 1. junijem ter med 18. uro zvečer in 9. uro zjutraj.
- Čolnarjenje na Kolpi je še dovoljeno pri pretoku 6 m3/s, kar na vodomerni postaji Radenci ustreza vodostaju 70 cm; izjema je odsek Prelesje-Vinica, kjer je čolnarjenje zaradi dovolj globoke struge Kolpe dovoljeno tudi ob niţjih pretokih od 6 m3/s. Pred začetkom čolnarjenja naj čolnarji preverijo višino vode na informativnih tablah na vstopno-izstopnih mestih.
- V reko Kolpo se s čolni vstopa in iz nje izstopa le na za to določenih vstopno-izstopnih mestih, s čimer se zavaruje ostali obreţni prostor.
- Prepovedano je izvajanje organiziranega hkratnega čolnarjenja v skupini nad 20 čolnov na istem odseku reke Kolpe.
- Plovba po Kolpi je dovoljena v kanujih, kajakih, raftih in ostalih čolnih, ki so brez motornega pogona.
- Čolnarjenje v bliţini strogega naravnega rezervata Hrastova loza naj se izvaja v tišini.
- Čolnarji naj praviloma na zgornji strani jezov izstopijo iz čolnov, jih prenesejo na spodnjo stran jezu in od tam nadaljujejo svojo pot.
Tole je še kar vsaj samo s seboj skladno.
Mrzim pa pravo, kadar je glupo in nesmislno. Ko sem pregledal reči za tole, sem v predpisih o varstvenem režimu našel nekaj cvetk, ki so popolnoma jasno totalka napačne in nesmislne.
Nameravam to podtakniti nekaj pravnikom kot nalogo, da poskusijo doseči, da se to popravi - in videti, kako se bo izšlo. Bodo sploh poskusili? Če bodo poskusili, po kakšnem postopku? Jim bo uspelo? Če jim ne bo, kje in kako se bo zataknilo?
Correct me if I am wrong, please.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov