Cink protektorji na kobilici

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kraj: Raztez
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » Po Jul 09, 2012 08:54

Pozdravljeni,

imam eno vprašanje in sicer včeraj sem ugotovil, da so mi močno "zarasli" cink protektorji, ko pa sem se enega le nežno dotaknil, pa se je kar razdrobil manjši del le tega. Mislim, da je vsaj na zunaj ratal prah, ki pa ga drži skupaj le še morski kamen ali kar pač že.

Torej kdo ve ali lahko z menjavo počakam do dviga v februarju - marcu, ali naj kar zdaj pod vodo menjam? Upam, da sem zadevo dosti dobro opisal. Hvala za informacije!
Uporabniški avatar
marcus
Admiral

OdgovorNapisal/-a marcus » Po Jul 09, 2012 09:24

Z menjavo cink protektorjev ni kaj dolgo za čakati, saj vemo čemu so namenjeni. Februar - marec naslednje leto je nekam daleč. :wink: :idea:
Moje mnenje A.S.A.P. => as soon as possible

LP
no rain, no rainbow
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

Re: Cink protektorji na kobilici

OdgovorNapisal/-a omahens » Po Jul 09, 2012 09:34

marcus napisal/-a:Z menjavo cink protektorjev ni kaj dolgo za čakati, saj vemo čemu so namenjeni. Februar - marec naslednje leto je nekam daleč. :wink: :idea:
Moje mnenje A.S.A.P. => as soon as possible

LP

Vem, da ni dobro čakati. Mislim, da so v notranjosti še "celi" nisem pa sigurn. Rabim edino zrak, da lahko menjam pod vodo...
Uporabniški avatar
omahens
Kontraadmiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a omahens » Po Jul 09, 2012 20:09

Sem preveril doma kako veliki so bili lani ti cink protektorji in sicer nekje 12cm premera, sedaj pa se je očitno na njih nabralo nekaj, da so nekje 20 veliki. Torej verjetno bo potrebno le očistiti to po vrhu, saj vem, da so do sedaj cinki ostali dokaj celi in niti približno ni ratal prah :roll:
Uporabniški avatar
Gaso
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Gaso » Pe Jul 13, 2012 22:47

Vzami krtačo in jih ščisti, če jih je pol manj kot novih jih zamenjaj, to je popolnoma normalno in kot vidim ti lepo delujejo cinki, 5 min dela, ne vem v čem je taka panika, pa ja menda med kopanjem delate še koj drugega kot pijete in jeste, malo se pa včasih splača še okoli barke pod vodo z masko narediti, recimo sčistiti propeler, krmilo na koncu še z vodobrusnim 1200, zamenjati pod vodo cink protektorje po potrebi in oceniš ali bo zdržal do naslednjega dviga, če ne ga zamenjaš že prej.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov