Težave z izvenkrmnim motorjem

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

JureEe

Težave z izvenkrmnim motorjem

OdgovorNapisal/-a JureEe » To Jul 17, 2012 17:15

Lep pozdrav. Imam motor Yamaha 15 HP, 4-taktni.. motor je star ze kakšnih 7 let, redno servisiran..

Sedaj se mi je prvic pokvaril, saj motor deluje le na nizkih obratih.. ko mu dodam gas motor "crkne"... opažam pa že od začetka sezone da motor nima takšne moči kot jo je imel prejšna leta. Ima kdo kakšno idejo zakaj motor ne deluje?
dinksi
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a dinksi » To Jul 17, 2012 18:54

Kaj pomeni redno servisiran??? Olje v motorju, olje v nogi in filter olja?? Svečke??
Si že pregledal ventile, kako je stanje zobatega jermena po sedmih letih??

Pri manjših motorjih kot je tvoj imam največkrat probleme z umazanijo ali vodo v uplinjaču. Razstavi, očisti in prepihaj uplinjač.
Pred par dnevi sem imel iste simptome na manjši Yamahi. V uplinjaču je bilo par kapljic vode in neka mehka snov, ki nastane ob prisotnosti vode. Zgleda kot neka želatina. To sem dobro počistil in motor je spet predel kot nov.

L.p.
JureEe

OdgovorNapisal/-a JureEe » To Jul 17, 2012 23:14

dinksi napisal/-a:Kaj pomeni redno servisiran??? Olje v motorju, olje v nogi in filter olja?? Svečke??
Si že pregledal ventile, kako je stanje zobatega jermena po sedmih letih??

Pri manjših motorjih kot je tvoj imam največkrat probleme z umazanijo ali vodo v uplinjaču. Razstavi, očisti in prepihaj uplinjač.
Pred par dnevi sem imel iste simptome na manjši Yamahi. V uplinjaču je bilo par kapljic vode in neka mehka snov, ki nastane ob prisotnosti vode. Zgleda kot neka želatina. To sem dobro počistil in motor je spet predel kot nov.

L.p.

Bom pogledal se v uplinjac ko se vrnem na morje.. Je bil motor kaksno leto nazaj na podrobnem pregledu in so vse zamenjali... olje, filtre, jermen, itd... letos sem tudi zamenjal še dodatno svečke in filter za bencin...
hvala za pomoč

Lep pozdrav

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov