Antifriz
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Antifriz
Pozdravljeni morjeplovci!
Zanima me,če lahko,po sezoni,ko sperem motor preko slušalk s sladko vodo,sam vanj nalijem antifriz?Ali je zadeva prezahtevna?Motor je Mercruiser 3,0LX.
Hvala že vnaprej.
LP Peter
Zanima me,če lahko,po sezoni,ko sperem motor preko slušalk s sladko vodo,sam vanj nalijem antifriz?Ali je zadeva prezahtevna?Motor je Mercruiser 3,0LX.
Hvala že vnaprej.
LP Peter
peter
Sam tako naredim, najprej dobro sperem na slušalke, cca 10 min, potem pa dam na kopalno ploščad 20L kanto z antifrizom, v njo potopim cev katera je priključena na slušalke in zalaufam motor.Spodaj pod peto motorja pa dam korito pocinkano, katerega sem si naredil da prestrežem antifriz ki gre ven skozi izpuh.V kanto na kopalni ploščadi pa dolivam sveži antifriz.Za ta poseg rabim cca 40L antifriza koncentrata do -25 stopinj.A ha , pa še to imam isti motor 
Ure dnevi leta tečejo....
kr en napisal/-a:Za inpeler ni ravno najboljše, da je šest mesecev v antifrizu, ampak kaj češ.
Za original Mercruiser impeler je antifriz balzam in je po 5 letih ko nov... Za original Volvo Penta je antifriz smrt in je po zimi ze malo preperel, po dveh letih pa popolnoma preperel!
Ocitno je sestava gume povsem drugacna, nikakor pa ni logicno, saj naj bi antifriz vseboval tudi glicerine za zascito gume...
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov