Ajnlaser pomoč-nič jasno
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Ajnlaser pomoč-nič jasno
Prejsnji teden sem ostal na morju, zaganjac se je vrtel v prazno. Snel sem ga reklamiral ker je star manj kot leto in na servisuje seveda delal. V enem tednu so ga scistili in namazali tako da dela 100%, montiral sem ga v coln in spet v prazno, dal dol in vsakic vklopi vse ok le ko ga montiram nazaj ne zavrti motorja ampak se vrti v prazno. Kaka ideja, ker ne vem kaj naj zjutraj sraufam?
Wellcraft 2600 Martinique
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Če tisti magnet nebi delal pol tud ajnlaser nebi vrtel ker tisti magnet je ob enem rele za motor v zaganjaču. ampak ponavadi na izvenkrmnih motorjih ni tak sistem ker vzame preveč prostora. Edino če maš ti vgradni motor (nevem ker nisi napisal) si pogledal da se ne kam zadane zobnik od zaganjača preden se zobi staknejo z vztrajnikom?
Mam vgradni OMC 3.0 motor, vsekakor je ajnlaser tak kot pri avtomobilu in magnet porine zobnik na vztrajnik. Recimo ideja da bi se kam zadel bi pila vodo samo do sedaj je delalo bp, dejansko pa zares in vmees ne morem pogledat. Ajnlaser ma svoj oklep in ta lepo pase v luknjo k vztrajniku in nekako je res slisat kot nebi tosegel zobnikov vztrajnika. Ker avtomat dela in vklopi vsakic je edina varianta da bi se vztrajnik odmaknil, ampak slisat je neverjetno?
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Ko boš mel zaganjač dol preveri u kakem stanju je vztrajnik. ena varjanta je da je pobralo zobe ena pa je da je "odpadel" zabniški obroč ki je pri nekaterih vztrajnikih nameščen le s pomočjo toplote(sicer ni to zdaj sigurna diagnostika ampak za preverit pa je) in pa dobro poglej če ima kateri od zobnikov kakršne koli sledi obrabe ker ti to lahko tudi pove če se kaj ne nalega pravilno. Na pamet ti kaj več težko rečem.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Vse cindalo vedno, prejsnji petek je vse ok vzgal kot vedno po sidranju pa kot crtalnik pr zobarju samo na prazno in zihr sm biu da ajnlaser ne porine. Od tistega trenutka ko ni porinlo ni zagrabil zobnika nikol vec, nic ne drsa, dejansko zobi ne pridejo skup pa mi ni jasno nic
Sam sem imel podoben primer. Po večkratnem montiranju in isprobavanju zaganjača na mizi smo ugotovili, da je na avtomatu padec napetosti. Avtomat je vrgel zobnik ven, samo ne do konca in tudi normalno je vrtelo.
Problem je bil na masi. Stik med avtomatom in ohišjem zaganjača je bil oksidiran. Tako, da je avtomat imel padec napetosti na masi.
L.p.
Problem je bil na masi. Stik med avtomatom in ohišjem zaganjača je bil oksidiran. Tako, da je avtomat imel padec napetosti na masi.
L.p.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 20 gostov