t18 pregret
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
t18 pregret
crknil mi je inpeler ker sem ga glih takrat posodil se je po enem cilindru predolgo vozil ter pregrel spodnji cilinder sedaj pa ima manjso moc kaj najnaredim?ali se da brusiti cilinder?Ali naj rajsi prodam pa kupim yamaho 25?
Hm termostat bi mogu ugasnit. No lahko je bilo glih vse skupaj na meji. Treba bi blo odpret in pogledat, kolk je zaribalo. Če je fejst, potem se pomoje ne splača popravlat, oz se splača če kje dobiš T18 po delih oz. komplet dober blok. Po možnosti črn.
LP
LP
Nazadnje spremenil kasaudio, dne Po Avg 13, 2012 15:59, skupaj popravljeno 1 krat.
Tim, ti imaš še en T 18 s papirji, zamenjaj blok, če imaš možnost, pa boš videl, kako bo deloval. Na Pagu sva videla, da ti tudi malo poka v uplinjaču. Malo preglej, da ti kje ne vleče falš zrak in je zmes prerevna, takrat nima dovolj moči. Nastavi še uplinjač, zmes se nastavi tako, da odviješ vijak zraka za cca 1 en obrat. Poglej še spoj uplinjač blok (tesnilo), konektor dovoda bencina na motor, tam ti lahko vleče zrak. Lahko tudi probaš z drugim uplinjačem.
Kakšen je občutek, ko vlečeš zaganjalno vrvico ? Je konkreten upor, ali gre ven, kot da nimaš svečk? Kakor sem videl, se ti še vedno kar konkretno zavrti v obrate.
Nazadnje spremenil Piki, dne To Avg 14, 2012 12:22, skupaj popravljeno 1 krat.
sj si vidu se vedno gre dobr sam zgubu je moc uziga lepo samo pomojem se mi ne splaca menjat cilindra prevec dela.bom kr eno 25 jamaho nabavu!tisto k pa poka ko je mrzel motor pa se nism ugotovil bom se malo pogledal kr iz filtra na frgazerju se zakadi!motor je prej po garminu potegnu 37 sedan pa samo 30 ter tube ne potegne vec z vode....drugih slabosti nisem opazil!
A je prej tudi pokal v uplinjaču ? Če se pokadi v filtru pomeni, da pride do vžiga v napačnem času ! Si kaj spreminjal predvžig ? Na levi strani motorja (gledano od spredaj) imaš na statorski plošči označeni dve črtici, ena za predvžig pri min plinu, druga pri max plinu. Črtica na statorski plošči se mora ujemati s sredino malega štirikotnega izbočenja na spoju bloka in prednje polovice bloka pri min in max plinu. Da ne bom sedaj natančno opisoval nastavitve, si jo poglej v servisnih navodilih tukaj:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=7233, stran 18-20 v priročniku.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewtopic.php?t=7233, stran 18-20 v priročniku.
tim napisal/-a:se vedno nisem nic zrihtal in ne vem kaj nj!rabljeni motorji so ful dragi ceneje je uzeti vse v kompletu.Malo me zanima ce bi naredil generalko brusenje cilindrov ter menjavo batov samo nevem ce kdo to pocne oziroma ce se dobijo deli bati????
Bati se dobijo in to original. Svetujem ti, da najprej odpreš motor in pogledaš stanje. Brusiti cilindre pri T 18 je težko, ker je blok iz enega kosa in na koncu težko prideš zraven. Lahko pa vzameš blok iz drugega T 18.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov