Popokan gealcoat
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Popokan gealcoat
Na leto dni stari barki sem opazil da imam pred vhodom v kabino-salon levo in desno od vrat takoj pod okni popokan gealcoat vsega skupaj so trije pokci dolci od 3cm pa do 6cm......ko sem barko malo temeljito pregledal sem v notranjosti opazil še več teh razpok cca.5 ki pa so manjše dolge cca 1cm. Ali je to normalno ali ne? Zakaj pride do tega? ali je potrebna obvezna sanacija, se da na to uveljavljat garancijo...skratka kaj narediti.....slik na žalost nimam.
Sem pa pri eni razpoki tisti najdaljši opazil da je že bila sanirana saj če se pogleda pod določenim kotom se vidi da je bila kitana in nanovo brušena in je ostalo malo izbokline...
Torej kaj se v tem primeru naredi?
Sem pa pri eni razpoki tisti najdaljši opazil da je že bila sanirana saj če se pogleda pod določenim kotom se vidi da je bila kitana in nanovo brušena in je ostalo malo izbokline...
Torej kaj se v tem primeru naredi?
Lahko so ostali pri laminaciji med gelcoatom in laminatom zračni mehurji... To je precej pogosto, vendar se dogaja samo na krivinah, ostih robovih, prehodih... Na ravni flehi ponavadi tega ni, saj je tam "simple" zavaljati mato na gelcoat, je pa tudi možno...
Če pa so samo razpoke, potem je pač barka slabo dimenzionirana oziroma je lupina tanka in pri zvijanju, ki ga je preveč, gelcoat poka. Gelcoat je precej trd in slabo elastičen, zato zelo hitro tudi poči...
Če pa so samo razpoke, potem je pač barka slabo dimenzionirana oziroma je lupina tanka in pri zvijanju, ki ga je preveč, gelcoat poka. Gelcoat je precej trd in slabo elastičen, zato zelo hitro tudi poči...
admin napisal/-a:Lahko so ostali pri laminaciji med gelcoatom in laminatom zračni mehurji... To je precej pogosto, vendar se dogaja samo na krivinah, ostih robovih, prehodih... Na ravni flehi ponavadi tega ni, saj je tam "simple" zavaljati mato na gelcoat, je pa tudi možno...
Mehurček sem opazil samo eden in to na vogalu pri stopnicah in še to precej mali, popokano je pa na vogalih, vsega skupaj 3 razpoke......gre pa za Beneteau Antaresa, ki je seveda še v garanciji!
Evo nekaj slabih slik da vidite kako in kje je popokano......
Se opravičujem za slabo kvaliteto slik, nisem jaz slikal.
Tukaj sta dve razpoki na drugi strani na istem mestu pa ena, na žalost ni slike. Ali je to popokalo zaradi tega ker je material pretanek? Ali je možno da se bo to širilo? Kako zadevo uspešno sanirati?
Hvala
Se opravičujem za slabo kvaliteto slik, nisem jaz slikal.
Tukaj sta dve razpoki na drugi strani na istem mestu pa ena, na žalost ni slike. Ali je to popokalo zaradi tega ker je material pretanek? Ali je možno da se bo to širilo? Kako zadevo uspešno sanirati?
Hvala
Žal ima Gaso prav! Ni rešitve za tole... Pač uživaj in se ne sekiraj za par razpok. Problem je, ker so take iste razpoke danes vidne na plovilih vrednih nekaj 100 tisoč EUR... Tam me pa to moti, ker bi pričakoval, da za pol miljona vredno barko pa že vedo kaj delajo... Pa enako ne vedo! Italijanske barke so na sploh favoriti pokanja, pa kak Bayliner je tudi zraven... 
Tukaj gre za barko beneteau antares. Barka je sicer še pod garancijo a ko sem šel brat včeraj garancijski list piše da za popokan gealcoat ne valja.
SR 290 mi je včeraj dal par koristnih nasvetov kako zadevo pravilno sanirat. Recimo da zadeve ne saniram ali bo to razpadlo se bo gealcoat odluščil......torej ali se splača sanirat ali pustim tako kot je.
SR 290 mi je včeraj dal par koristnih nasvetov kako zadevo pravilno sanirat. Recimo da zadeve ne saniram ali bo to razpadlo se bo gealcoat odluščil......torej ali se splača sanirat ali pustim tako kot je.
a-lex, to je tudi pri novih barkah pogosto, tudi če bi garancija veljala za gelcoat, bi ga popravli v garancijskem roku, čez leto dni pa bo enako, ko ne bo več garancije, ker ni problem v gelcoatu, lahko samo novo barko zahtevaš, vendar če ne bodo dodali 2x 400g mate ne bo nič boljše. Vsaka barka v salonu lepo zgleda, samo kupci ponavadi ne vedo kaj je treba gledati pri barki, potem pa so kasneje problemi, če drugega ne vsaj težo barke in dolžino poglejte in bo marsikaj že na prvi pogled jasno, za Benetau pa sem glede plastike že sam slišal od mnogih pritožbe.
Rider, pusti vse skupaj in uživaj dalje, ko bo izgledalo pregrdo, po mojem trentno še ni krize, potem pa saniraj, če mene vprašaš, me bolj moti šlamparija z sikaflexom na tvoji barki.
Rider, pusti vse skupaj in uživaj dalje, ko bo izgledalo pregrdo, po mojem trentno še ni krize, potem pa saniraj, če mene vprašaš, me bolj moti šlamparija z sikaflexom na tvoji barki.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 21 gostov