epolor temeljna barva

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

pale
Admiral
Kraj: ˇljubljana

epolor temeljna barva

OdgovorNapisal/-a pale » Ne Okt 14, 2012 18:01

epolor temeljna barva ima kdo izkušne barvanja podvodnega dela barke s tem materialom kakšne in kdaj :roll:
prišlo mi je na ušesa da naj bi se to obneso :roll:
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a ljubo » Ne Okt 14, 2012 19:39

Jst sem barko premazal z to barvo. Zaenkrat se odnese odlično. Na enem kraju sem po pomoti nanesel še antifauling na njo, ko ni bila še čisto suha. V začetku sem misli, da sem ga kaj usral, ker se je barva malenkost zjedla, kasneje pa mi je bilo žal, da tega nisem naredil čez celo. Tam se ni nabiralo nič in je bil trup čist. Nanesel pa sem tri sloje.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Ne Okt 14, 2012 19:44

PS Če bom in ko bom mojo lejdi še enkrat barval spodaj jo bom definitivno premazal samo z epoksijem. je malo drago je pa za mene najboljša rešitev. Imel sem priliko videt jadrnico, ki je bila s tem premazana in mislim če ni osmoze ali kake kasnejše mehanske poškodbe je tapravo.
pomisli in zgodilo se bo
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » Ne Okt 14, 2012 21:09

sprašujem namreč zato ker sva a prijateljem obrusila njegovo barko do gelcoata in pokazalo se je zakaj je nešteto mehurčkov.na podvodni del je bil dodatno nanešen gelcoat z valjčkom ne vemo časa nanosa približno 10 let in in takrat so ostali med starim in novim gelcoatom zračni žepki kateri so bili napolnjeni sedaj z morjem .osmoze ni nikakršne bi pa rada to sanirala najbolj kvalitetno.kakšen epoksi pa bi bil najbolj primeren :?:
Uporabniški avatar
ljubo
Admiral

OdgovorNapisal/-a ljubo » Po Okt 15, 2012 09:27

Ta je moja varianta. Je res malo dražji kot barva je pa enako kot praimer le s to razliko, da praimer ima zelo malo epoksija. Sicer bojo ostali povedali še svoje.
pomisli in zgodilo se bo
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » Po Okt 15, 2012 13:08

Obvezno Epolor HB. Sem pred leti poklical v Color in razvojnik mi je dejal, da je barva garantirano prva liga - je pa res, da nimajo toliko denarja, da bi z ustreznim EPP-jem napadli "cel navtični svet". Po moji logiki pa je najboljši sivi ali rjavi Epolor HB (npr. bel vsebuje preveč belila in posledično je v barvi manj želenih delcev katrana). Sam sem dal gor 3 roke in nato čez še Navtix A4 (hard matrica). In vedno, ko dam barko ven me v marini čudno gledajo zakaj (ker ni nič porastla). Je pa res, da jo vsako leto na začetku sezone malo poribam (dobra je vreča do čebule ali krompirja). :-)
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...
pale
Admiral

OdgovorNapisal/-a pale » Po Okt 15, 2012 13:20

kakor jaz razumem epolor nima veze z poraščenostjo barke namen je da neprodušno zapre med morjem in poliestrom.zanima me oprijem na gelcoat.
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Okt 15, 2012 14:36

Jaz tudi nič več ne razumem... :shock:
Tukaj pišete o Eporolu kot neke vrste antifoulingu ali kaj??? Ne verjamem, da je to dober antifouling ali pač?
Če je pa spodaj, čez pa antifouling je pa zagotovo super. Obnaša se kot primer in kot bariera za molekule vode. Epoxi sestava je verjetno precej podobna epoxy primerjem, ki se uporabljajo na plovilih...
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » Po Okt 15, 2012 17:52

Prejšnji čoln - gliser - sem obrusil (na dnu je bil antifouling pa ga za nekajkrat po nekaj dni ali kakšen teden v vodi ne rabim) in ga namazal z belim epolorjem HB. Obenem sem naredil packo na propeler, ta je ostala tam dve leti... Barva vsekakor dobro drži, kot pri vseh epoksijih pa je treba natančno upoštevati mešalno razmerje obeh komponent.
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Okt 15, 2012 18:32

"Pale" kar potrebuješ ti je po mojem najbolje da greš v Bauhaus in vzameš dvokomponentni primer če potrebuješ manjše količine. V primeru večjih količin pa je pri našemu članu Valu ugodno vsaj bilo je pred pol leta nazaj. :wink:
Frajtonerca je prava stvar...
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Okt 15, 2012 18:38

Še sedaj je.
Epoxi primer za profesionalno uporabo 1L 12,5 eur.
Pakirano 4L(3+1)

20L 220 eur.
nac
Admiral

OdgovorNapisal/-a nac » Po Okt 15, 2012 18:55

Val,a so te tvoje cene za komplet(primer plus trdilec)?
Uporabniški avatar
frikmusic
Admiral
Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a frikmusic » Po Okt 15, 2012 20:50

nac napisal/-a:Val,a so te tvoje cene za komplet(primer plus trdilec)?

Ja za 4l (3+1) daš po mojih izračunih (4x12,5eur = 50 eur) :?: pa ne vprašaj če je cena z DDV :wink:

Frik
Frajtonerca je prava stvar...
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » Po Okt 15, 2012 21:17

nac napisal/-a:Val,a so te tvoje cene za komplet(primer plus trdilec)?

Ja ,3 L primerja in 1L trdilca.
Uporabniški avatar
snwl
Admiral

OdgovorNapisal/-a snwl » To Okt 16, 2012 07:45

Moj post se nanaša zgolj na uporabo Epolor HB. :-) Da se uporablja za preprečevanje dostopa vode do gel coata in je odličen za preprečevanje nastanka osmoze oz. tudi zdravljenje začetkov le te. Če upoštevaš pravilen interval nanosa potem lahko direktno na Epolor nanašaš tudi antifouling (brez vnesnega primerja)! Da sem omenil tudi Navtix A4 je pa zgolj informacija, da sem z njim zelo zadovoljen :-) :-) :-) To sem napisal kljub mojim občutkom, da nisem bil jaz v "pacu".
...Don't take life too seriously . No one gets out alive! ...
...Never sail with a crew who can't sing!...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov