MERCURY 50

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral
Kraj: Ljubljana

MERCURY 50

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » So Maj 24, 2008 17:15

Hoj, družba!

Sigurno se bo našel kdo, ki bi mi znal kaj več povedati kolko ta motorček kuri (MERCURY 50, starejši letnik) na čolnu težkem cca. 180-200kg, koliko je prodajno, nakupna cena in ali se ga sploh splača dajati na čoln. Ne vem še koliko ga možakar ceni a predno se grem dogovarjat, če sploh bi rad kaj več izvedel o motorju.
Slika
Hvala
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Maj 24, 2008 18:18

Hmm, saj je OK, samo poraba je na tem motorju kar precejšnja v primerjavi s konkurenco iz teh let. Ta motor ima še 4 cilindre, potem so to zmanjšali večinoma na 3, nekateri tudi na 2... Malo mlajši letniki Mercury (tisti, ki imajo že štirioglat pokrov) so odlični, tale tvoj je pa malo star.
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » So Maj 24, 2008 19:45

Sej to me najbolj bega, poraba. Nekaj imam ogledano v kombinaciji motor, čoln in prikolica oz. lahko pa posamično. Sedaj pa tuhtam in kombiniram. Mislim, da če se bom odločil se bom samo za čoln in prikolo na katero bi dal svojega gor na mojo pocinkano pa tega novega ... Še to kolko bi moral odšteti od cene za tak motor ...
Pozejdon,
Grem spet na morje, da se spomnim kako diši morski zrak, da vsaj malo znebim se vsakdanjih debat ...
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » So Maj 24, 2008 21:42

Tak motor sam ni vreden kakšnega normalnega denarja... Ne vem kaj bi rekel, samo po moji oceni ga za 200 do 300 EUR lahko prodaš, za več pa pomoje težko. Je pa realno motor (če je dober) vreden precej več. Če te moti samo poraba, potem to ni problem. Saj ni varčen motor, samo če boš kuril 15 ali pa 17 na uro ni neke strašne razlike, tako da to ni argument za nenakup. Bi pa si jaz na krmi želel imeti kaj malenkost mlajšega... Tistega 3 cilinderskega Mercury-ja in 50 konji z veseljem. Je odličen motor!!!

LP
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » So Maj 24, 2008 22:39

Enak motor prodajajo na EBAY-u. Trenutna cena na licitaciji, je 286 €, z kompletnimi novejšimi komandami in rezervoarom. Končna cena je po navadi malo večja. Je pa lastnik pripisal, da če dobi 800€, še da zraven nov rezervni propeler. Eliso. No okvirno ceno, kot jo je že napisal Admin, sedaj veš. Pred pogajanji si sprintaj oglas in mu ga pokaži, če bo seveda hotel precej več. Dobro kupčijo ti želim, če se bo odločil za tega.
LP
Uporabniški avatar
Pozejdon
Admiral

OdgovorNapisal/-a Pozejdon » Ne Maj 25, 2008 08:34

Hvala! V interesu mi je, da bi bil malo dražji saj na ta račun pade cena čolnu, ki me mika ..., no še malo bom prespal nato se pa odločil. Če odločitev pade vzamem samo čoln.
Pozejdon,
atilone
Admiral

OdgovorNapisal/-a atilone » Ne Maj 25, 2008 09:11

Kaj jaz vem, če je motor v redu in deluje normalno, ohranjen se vidi da je ( vsaj na zunaj ), in da ga dobiš recimo za 600 €, je to stvar računice. Za mladega boš dal recimo 5000€, pa ti tudi ne bo nobeden dal garancije, da bo delal par let brez problemov. Torej je razlike 4400 €. Za ta denar dobiš kar precej goriva, da nadoknadiš večjo potrošnjo od mlajših. Če mlajši popije 35 litrov, tvoj pa 50, je to 15 litrov na uro več. Sam pa si izračunaj , koliko sezon bi se moral vozit, da bi prišel na izhodišče. Nekaj od te razlike v ceni boš dal za servise. Kakšno popravilo pa je potrebno tudi pri tovarniško novem motorju. Poglej probleme Nuvolari-ja. Za popiz..... ! Če pa se okvare stopnjujejo, pa ga enostavno prodaš za pol cene(300€), dodaš star propeler, rečeš, da je odličen, ampak samo "ta malenkost" je za porihtat in amen. Samo ne komu od Morjeplovcev :lol: . Odločitev pa je seveda tvoja osebna stvar.
LP
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Ne Maj 25, 2008 13:09

Ja tudi jaz bi absolutno vzel celoten komplet. Če motor teče OK, se boš pač vozil. Poraba pa je res malo večja samo ni pa to neka strašna razlika. Seveda je manjša na kakšnem novem 4T motorju, samo tam je pa druga cena, kot je napisal že "atilone".

LP

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov