Antifouling Hempel mille White
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Antifouling Hempel mille White
Pozdrav,
ima kdo kak podatek zakaj Hempel Mille White ni primeren za uporabo v Mediteranskem morju?!
Hvala!
ima kdo kak podatek zakaj Hempel Mille White ni primeren za uporabo v Mediteranskem morju?!
Hvala!
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
mirante napisal/-a:Včasih sem barko barval z belim antifoulingom, ker se mi je to zdelo lepše, a se je na njej nabiralo več alg, kot na rdečem ali modrem antifoulingu.
Ok, čeprav se morda na belem bolje vidijo.... ne vem zakaj bi Hempel, kot firma iz Hr delal različne barve, bele pa ne bi spravil skupaj za morje, ki jim je na pragu?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
Menda ni težava v antifoulingu, temveč v mikroorganizmih, ki naj bi imeli raje svetlejšo barvo??
Na oceanih pa imajo (spet menda) belo barvo predvsem radi kiti, ki naj bi se v barke z belim podvodnim delom raje zaletavali, kot v temnejše barke
Kiti so se do moje barke prijateljsko obnašali, res pa, da je bila spodaj pobarvana z modrim antifoulingom: http://www.youtube.com/watch?v=eQ9kzWG0pKs
Na oceanih pa imajo (spet menda) belo barvo predvsem radi kiti, ki naj bi se v barke z belim podvodnim delom raje zaletavali, kot v temnejše barke
Kiti so se do moje barke prijateljsko obnašali, res pa, da je bila spodaj pobarvana z modrim antifoulingom: http://www.youtube.com/watch?v=eQ9kzWG0pKs
CAR napisal/-a:Kr en a nimas ti gor tistega kodoma. Zakaj bi ga potem obnavljal vsako leto?
Care! Pišem polako, jer znam da neumeš brzo, da čitaš!
Napisal sem : IMEL !!! To je pretekli čas v slovenskem jeziku (po Toporišiču). Imamo pa tudi sedanjik. V njem se napiše :"IMAM"
Torej na prejšnji barki sem imel ravno takšen premaz, o katerem sprašuje Dr.E. In bil z njim zadovoljen. Mislim da matejc, kot nov lastnik, še vedno mala ravno " Mille dinamic".
Sedaj pa imam hard racing. In da, tudi tisti kondom (boat slip op.p.) imam gor.
Še kaj ni jasno?
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Kr en, dobro vem kaj je sedanji in kaj pretekli čas. Očitno pa si ti zelo pameten in bi rad izstopal kot ponavadi. Vseeno pa te niso uspeli naučiti, da se imena pišejo z veliko začetnico ( v tvojem primeru Matejc).
Očitno tudi mojega vprašanja nisi razumel? Spraševal sem te, zakaj bi obnavljal AF vsako leto, če imaš spodaj slip in ne kakšen AF si imel oz ga imaš.
Očitno tudi mojega vprašanja nisi razumel? Spraševal sem te, zakaj bi obnavljal AF vsako leto, če imaš spodaj slip in ne kakšen AF si imel oz ga imaš.
You can't control the wind, but you can adjust your sails.
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Videti je, da sta kr en in Matejc forumska vzdevka.
Precej forumskih vzdevkov je vnešenih z malimi začetnicami in pri tem je - kar zadeva pravopis - najbrž nekaj nejastnosti okrog tega, ali se jih piše tako, kot so vnešene ali se jih obravnava kot osebna imena, kar zadeva začetnice.
Vsaka od plati ima svoje razloge za in proti, vsebinske in tehnične...
Matejc je kot vzdevek na forumu vnešen z veliko, ampak kr en svojega piše z malo in precej prepričan sem, da mu Matejc ne bo zameril male začetnice.
Kar zadeva čase, pojma nimam, kako se tem rečem v Slovenščini (že spet starodobščina z moje plati, kar zadeva začetnico
) reče zdaj - nekje sem slišal za preteklik... Potoriščina?
Bo prej kot Matejc kr enmu kdo meni zameril tole nakladanje
Precej forumskih vzdevkov je vnešenih z malimi začetnicami in pri tem je - kar zadeva pravopis - najbrž nekaj nejastnosti okrog tega, ali se jih piše tako, kot so vnešene ali se jih obravnava kot osebna imena, kar zadeva začetnice.
Vsaka od plati ima svoje razloge za in proti, vsebinske in tehnične...
Matejc je kot vzdevek na forumu vnešen z veliko, ampak kr en svojega piše z malo in precej prepričan sem, da mu Matejc ne bo zameril male začetnice.
Kar zadeva čase, pojma nimam, kako se tem rečem v Slovenščini (že spet starodobščina z moje plati, kar zadeva začetnico
Bo prej kot Matejc kr enmu kdo meni zameril tole nakladanje
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
kr en napisal/-a:Car, samo odgovoril sem na tvoj sarkazem, ki sem ga začutil v prispevku.
Sicer pa odgovorite Dr. E, kakšen je bel AF od Hempla. Jaz sem mu.
Odvisno od tega ali je na hlaponarskem, ali na rjuharskem trupu.
Tudi sam imam Hempel Mille White in se obnese o.k. Sicer sem v trgovini imel namen kupiti Mile Dinamic, a mi je prodajalec neopazno podtaknil White. Ampak je v redu. Čez zimo ni nič popokal in ga ne bo treba letos obnavljati.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov