NOV MOTOR
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
NOV MOTOR
Pozdrav vsem.
Mogoče ima kdo izkušnje z zamenjavo motorja na HR?
Moram star motor spraviti iz HR? Kakšne obrazce potrebujem za prenos motorja iz HR v SLO?
Motor je bil na jadrnici z SLO zastavo. Sedaj imam novega.Menjal sem ga na Hrvaškem.
Hvala za info.
Lp.
Mogoče ima kdo izkušnje z zamenjavo motorja na HR?
Moram star motor spraviti iz HR? Kakšne obrazce potrebujem za prenos motorja iz HR v SLO?
Motor je bil na jadrnici z SLO zastavo. Sedaj imam novega.Menjal sem ga na Hrvaškem.
Hvala za info.
Lp.
Ne sekiram se kaj drugi mislijo o meni, pač pa me skrbi kaj si mislijo o sebi.
Ja ni glih za smeti.
Vžge sprve, malo troši, ima 30 konjev, nikol ne crkne.
Skupaj s sklopko pa še nekaj velja. Škoda mi ga je glih vkraj vreč.
Mogoče bi ga kateri še malo porihtal, pa bo dober še naslednjih 10 let.
Glede papirjev pa praviš da rabim samo vpisni list jadrnice pa lahk kar sam zapelem domu? Kaj pa če slovenec kupi ta motor na Hrvaškem, ga lahk pele sam v SLO brez mene?
Bom malo na carino povprašal, pa da vidim če me bojo natiravali sem pa tja, da se pripravim
Skupaj s sklopko pa še nekaj velja. Škoda mi ga je glih vkraj vreč.
Mogoče bi ga kateri še malo porihtal, pa bo dober še naslednjih 10 let.
Glede papirjev pa praviš da rabim samo vpisni list jadrnice pa lahk kar sam zapelem domu? Kaj pa če slovenec kupi ta motor na Hrvaškem, ga lahk pele sam v SLO brez mene?
Bom malo na carino povprašal, pa da vidim če me bojo natiravali sem pa tja, da se pripravim
Nazadnje spremenil skiathos, dne Pe Jan 29, 2016 21:03, skupaj popravljeno 1 krat.
www.sailingtimy.com
Res je najbolj preprosto z barko v SLO, menjat in zadeva je rešena.
Ampak je bila cena motorja v HR nižja za cca 1500 eurčkov, tako da ni bilo kaj razmišljat.
Sem pa se pozanimal.
Carinik je rekel, zamenjat motor, prit na carino z inventarno listo, naredit izvoz, zajadrat do 12 milje in nazaj ter zadeva rešena. Če bo res tako vam sporočim.
Star motor prodat v HR, ga dat v uničenje ali ga pelat domov.
Najpreprosteje bo res da ga pustim pri mehaniku in ga on odkupi ali najde kupca za majhen denar.
Ampak je bila cena motorja v HR nižja za cca 1500 eurčkov, tako da ni bilo kaj razmišljat.
Sem pa se pozanimal.
Carinik je rekel, zamenjat motor, prit na carino z inventarno listo, naredit izvoz, zajadrat do 12 milje in nazaj ter zadeva rešena. Če bo res tako vam sporočim.
Star motor prodat v HR, ga dat v uničenje ali ga pelat domov.
Najpreprosteje bo res da ga pustim pri mehaniku in ga on odkupi ali najde kupca za majhen denar.
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Ne ga no srat z nekimi jadranji z motorjem.... motor je sestavni del plovila in ga ob menjavi prijaviš samo v državi, kjer je plovilo registrirano. Če menjaš motor moraš imeti za novega papirje, ki dokazujejo, da si lastnik, oziroma, da si ga kupil, pri vgradnji in vpisu pa, da ustreza načinu uporabe in tipu plovila.
To je do sem vse jasno?
Če si ga kupil na hrvaškem in je plovilo slovensko, potem moraš pri ustrezni carinski izpostavi motor prijavit, opravit vse carinske formalnosti, pa čeprav ne bo potrebno plačilo carine, temveč le davek, ki ti ga obračunajo na uvoznem dokumentu. Dvomim, da boš to lahko naredil na meji ustno, kot je to mogoče za druge stvari.
Stari motor je itak tvoja last in je samo tvoja odločitev kaj boš z njim naredil, oziroma kam ga boš peljal. Zopet, če je plovilo slovensko, ga lahko pelješ v Slovenijo tudi po cesti, prijaviš na meji in pokažeš dokumente za plovilo, kjer bo itak vsakemu jasno, da ga pelješ na popravilo. Pač nekaj poveš o tem. Verjetno te ne bo nihče gnjavil s tem. Lahko ga a mirno prodaš tudi na hrvaškem, komur koli. Šele stvar kupca je, kako bo motor vpisal na svoje plovilo. Če bo motor kupil Hrvat in je poreklo iz plovila s slovensko zastavo, mu na račun napiši, da ga je kupil po 01.07.2013, kar bo avtomatsko pomenilo, da ga je kupil v skupnosti in zanj ne bo potrebno nobeno plačilo davka....
Še kaj ni jasno?
To je do sem vse jasno?
Če si ga kupil na hrvaškem in je plovilo slovensko, potem moraš pri ustrezni carinski izpostavi motor prijavit, opravit vse carinske formalnosti, pa čeprav ne bo potrebno plačilo carine, temveč le davek, ki ti ga obračunajo na uvoznem dokumentu. Dvomim, da boš to lahko naredil na meji ustno, kot je to mogoče za druge stvari.
Stari motor je itak tvoja last in je samo tvoja odločitev kaj boš z njim naredil, oziroma kam ga boš peljal. Zopet, če je plovilo slovensko, ga lahko pelješ v Slovenijo tudi po cesti, prijaviš na meji in pokažeš dokumente za plovilo, kjer bo itak vsakemu jasno, da ga pelješ na popravilo. Pač nekaj poveš o tem. Verjetno te ne bo nihče gnjavil s tem. Lahko ga a mirno prodaš tudi na hrvaškem, komur koli. Šele stvar kupca je, kako bo motor vpisal na svoje plovilo. Če bo motor kupil Hrvat in je poreklo iz plovila s slovensko zastavo, mu na račun napiši, da ga je kupil po 01.07.2013, kar bo avtomatsko pomenilo, da ga je kupil v skupnosti in zanj ne bo potrebno nobeno plačilo davka....
Še kaj ni jasno?
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Lep pozdrav.Jaz sem lansko leto menjal motor na barki na hrvaškem.Groza.Na carini si je vsak po svoje razlagal stvari.V opozorilo najbolj jih je motilo kje je pa star motor.Jaz sem jim razložil,da sem kupil barko brez motorja,pa zdaj damo not totega novega.Nas ne zanima je rekel šef carine,ti si star motor prodal tukaj pa nisi nam plačal dajatve.Pol pa štala ,ker so mi hotli zadržati motor v carinskem skladišču,dokler ne prinesem dokazilo kje je star motor.Pol sem pa jim mal povedal tisto kar jim gre,pa so mi dali do polnoči,da se javim sa tim motorom na meji.Tak da svetujem,da počakaš do julija.Do takrat pa ne govori na glas,ker bo zdaj počasi akcija carine po marinah in ostalih hofih.
ICI
evovii napisal/-a:evovii napisal/-a:Prid z barko v Slo pa zamenjaš motor popraviš vpis pa je rešeno.
Lp
Kot sem že rekel, če maš slo zastavo, se pripelji v slo, zmontiraš motor in greš z papirji od motorja (kuprodajna ali pa račun) vpisat motor pa je zadeva rešena.
Ja že, pa cem v HR dobil ceneje, pa še stari motor ni bil glih za pot v Slo.
Sedaj imam že novega v barki. En dan carine in skakanja, drgač pa vse brez problema.
Novi motor sem najprej izvozil iz Hrvaške in ga nato sam vgradil, na barko z Slo zastavo in v Hrvaški marini. Serviser mi je le sfiniširal zadevo da imam garancijo.
Sedaj grem na probno, potem pa še do rive na carino, da ga še enkrat pogledajo, sedaj v barki in mi ga vpišejo na inventarno listo.
Ostalo bom opravil še v Slo.
Z starim motorjem je bilo malo nerodno ker mi niso verjeli da ni nič vreden. Ampak smo porihtali uvozne papirje v Hrvaško, uredil sem si številko na upravni enoti, njihov OBI, da sem plačal PDV in carino za star motor in sem ga na Hrvaškem še isti dan prodal ribičem in še nekaj zaslužil.
Toliko, če bi kdo še v teh preostalih 3 mesecih potreboval info, pol je pa itak vse v EU.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti