Karcher-popravilo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Karcher-popravilo
Ob pranju razbitega propelerja sem opazil da moj visokotlačni čistilec spušča drugačne zvoke. Propeler sem sicer opral, sedaj pa me čaka še barka, stoli, mize... ni da ni. Tega Karcherja sem razdrl ker se sliši kot bi neka objemka poskakovala na nečemu ali pa bi bil kak vijak zrahljan. V notranjosti ni kaj veliko nek velik cilinder in vse zadihtano, spodaj je neka kovinska noga, ki se je malo spodmaknila, to sem pritrdil in sestavil nazaj.
Vseeno je še vedno slišati zvok, ki je malo drugačen, kot bi se neka žaga vrtela al pa če bi slišal na suho kako bat v nekem APN4 hodi gor in dol.
Ma kdo kaj izkušenj, obstaja kak nonfancy servis? Vsak namig dobrodošel.
Vseeno je še vedno slišati zvok, ki je malo drugačen, kot bi se neka žaga vrtela al pa če bi slišal na suho kako bat v nekem APN4 hodi gor in dol.
Ma kdo kaj izkušenj, obstaja kak nonfancy servis? Vsak namig dobrodošel.
Wellcraft 2600 Martinique
Kar se servisov in serviserjev tiče, so uni (no fancy) še najdražji. Občutil na lastni koži. Ker imamo dosti teh naprav, se že leta ubadam s to težavo.
Zaključek :
Jaz sem z Gitas Kranj d.o.o. zelo zadovoljen. Niso dragi in imajo ves tehnični suport okoli Karcherja.
Zaključek :
Jaz sem z Gitas Kranj d.o.o. zelo zadovoljen. Niso dragi in imajo ves tehnični suport okoli Karcherja.
"..Jer ovi ljudi normalni, tako su mi dosadni..." Jasmin Stavros
- DR.E
- Admiral
- Kraj: Maribor, Bunarina - Pula
- Kontakt:
Ja Kearcher je problem, odkar ga lahko vsak kupi... točno tako in nič drugače. Ker to niso več tiste naprave, ki so jih delali včasih...
sam imam doma dva,:
- enega ogromnega z ogrevanjem vode, star ko bibilija, opral je že marsikatero svinjarijo, pa še novega nisem kupil in dela
- drugega pa takega fancy za hoby pranje avta in palube... slednji je kar naenkrat crknil... ok... so previli motor ali pa zamnjeali ne vem točno. Sedaj pa deluje normalno, dokler mu ne odpreš pritiska na ročici na maksimum.. potem pa začne delat pritisk.....nič.....pritisk.....nič....pritisk...nič.... kot rumena luč na semaforju.. garancije ni več in se ga po mojem ne splača peljat na servis.
sam imam doma dva,:
- enega ogromnega z ogrevanjem vode, star ko bibilija, opral je že marsikatero svinjarijo, pa še novega nisem kupil in dela
- drugega pa takega fancy za hoby pranje avta in palube... slednji je kar naenkrat crknil... ok... so previli motor ali pa zamnjeali ne vem točno. Sedaj pa deluje normalno, dokler mu ne odpreš pritiska na ročici na maksimum.. potem pa začne delat pritisk.....nič.....pritisk.....nič....pritisk...nič.... kot rumena luč na semaforju.. garancije ni več in se ga po mojem ne splača peljat na servis.
MMSI: 238 460 540---- Call.s.: 9AA5011
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
POZOR: Kdo je trenutno na oblasti pri nas?
Tudi sam opažam, da niso Karcherji to kar so bili nekoč. Prvega sem imel več kot 10 let in še vedno dela, samo voda že povsod vmes ven šprica in me je strah, da me enkrat ne pošlata...
Pred cca. 5 leti sem kupil novega, večjega (nek srednji cenovni razred), ki pa je ravno po izteku garancije odpovedal in to tako, da se ga ni izplačalo popravljati. Pa sem kupil spet novega. Ta mi sedaj dobro služi cca. 4 leta. Se mi je pa lani zgodilo, da se je po parih sekundah izklapljal. Fantje v Gitasu so mi rekli, da naj napeljavo sčistim s sredstvom proti vodnjemu kamnu, ker se je nabral kamen. In res. Sedaj spet dela bp.
Nesi ga v Gitas. Mogoče ropota elektromotor in se ga ne splača popravljat. Sicer pa naj povejo.
Pred cca. 5 leti sem kupil novega, večjega (nek srednji cenovni razred), ki pa je ravno po izteku garancije odpovedal in to tako, da se ga ni izplačalo popravljati. Pa sem kupil spet novega. Ta mi sedaj dobro služi cca. 4 leta. Se mi je pa lani zgodilo, da se je po parih sekundah izklapljal. Fantje v Gitasu so mi rekli, da naj napeljavo sčistim s sredstvom proti vodnjemu kamnu, ker se je nabral kamen. In res. Sedaj spet dela bp.
Nesi ga v Gitas. Mogoče ropota elektromotor in se ga ne splača popravljat. Sicer pa naj povejo.
Plovilo: ALA MOANA II
Kärcher... Ufff ja, pri hiši so bili že pred davnimi leti. Fotr je imel kamion in seveda ga je bilo treba prati. In tako je bil pri hiši nek stari Kärcher, letnik verjetno nekje okro 80... In je delal... Potem se je fotr nekje v poznih 80-ih odločil, da ga proda in kupi novega, močnejšega. Tlak 120bar, voda 95C... Fajn stvar, kišta divje velika, profi zadeva, ki je delovala kakšni 2 uri in krepnla... Seveda garancija, menjali motor! Spet je kamion opral ene 5 krat in glej ga zlomka, nekaj zaruži... Spet pride Gitas, v garanciji vse zrihta, korektno! Cela črpalka nova, ker se je stara razletela... In spet smo prali, vendar ne več kot nekajkrat, nakar neha greti vodo... Spet servis in menda je krepnil gorilec... In tako kaki 2 leti. Fotr popizdi, proda ta jajca in kupi novega, večjega, 150 bar in voda čez 100, v glavnem para, ne vem točno... Ta je delal precej bolje, vendar je bil tudi nekajkrat servisiran v 5 leti. Pa to ne vzdrževalni servis!!! Rabil se je recimo 2x na teden po kake pol ure!!! Torej čisto za hobi bi lahko rekli, stroj pa iz profi serije! In potem je ta star opustu kamion, pa ni blo več potrebe po tem in ga je prodal...
Imeli smo eno igračo od Karcherja, ne vem modela, v glavnem spet nov, brez tople vode, nekih 110 bar tlaka, vode pa toliko, kot bi maček scal! V glavnem igrača, ki itak ni nič prala, crknil pa je v 5 letih samo 1x, spet elektromotor!
In potem sem jaz leta 2006 popizdil, zagonil v smeti tega rumenega jajca in si rekel, zdaj je pa konec s temi hobi igračami! Šel sem direkt do zastopnika in kupil Wap! Ja no, takrat se je pa barvna televizija prižgala! Zastopnik sicer povsem u kur**, servis nikakav, samo Wap ga ne rabi! Res je njegova cena za primerljivi stroj x2 od Karcherja, samo ti je hitro vse jasno, ko samo pištolo primeš v roko... Imam "igračo" s 3,5 kW, 170 bar, samo mrzla voda, pretok je pa tak, da te ubije... V marini tiste zveri pol toliko ne perejo kot tale moj. Dela že 7 let, pere se doma, avte, dvorišče, barko, nogo, školjke... V tem času sem samo 2 krat menjal olje v črpalki!!! Vse ostalo pa čisto nič!
In zaključek, tistega rumenega nočem niti na blizu več videti, pa če je še tako krasen...
Imeli smo eno igračo od Karcherja, ne vem modela, v glavnem spet nov, brez tople vode, nekih 110 bar tlaka, vode pa toliko, kot bi maček scal! V glavnem igrača, ki itak ni nič prala, crknil pa je v 5 letih samo 1x, spet elektromotor!
In potem sem jaz leta 2006 popizdil, zagonil v smeti tega rumenega jajca in si rekel, zdaj je pa konec s temi hobi igračami! Šel sem direkt do zastopnika in kupil Wap! Ja no, takrat se je pa barvna televizija prižgala! Zastopnik sicer povsem u kur**, servis nikakav, samo Wap ga ne rabi! Res je njegova cena za primerljivi stroj x2 od Karcherja, samo ti je hitro vse jasno, ko samo pištolo primeš v roko... Imam "igračo" s 3,5 kW, 170 bar, samo mrzla voda, pretok je pa tak, da te ubije... V marini tiste zveri pol toliko ne perejo kot tale moj. Dela že 7 let, pere se doma, avte, dvorišče, barko, nogo, školjke... V tem času sem samo 2 krat menjal olje v črpalki!!! Vse ostalo pa čisto nič!
In zaključek, tistega rumenega nočem niti na blizu več videti, pa če je še tako krasen...
visokotlačni čistilec
Jaz pa pri delu uporabljam tole. Zaenkrat dela. Ima pogon na bencinski motor tako, da sem neodvisen od elektrike. Motor je 13 KM, izhodni tlak 280 bar, pretok 1260 L/min. S to zadevo smo tudi že prežagali marsikarero desko. Imam tudi nastavek za peskanje. Na videu spodaj smo ravno peskali traktor oldtimer.
http://www.youtube.com/watch?v=T9yxALKx8qs
http://www.youtube.com/watch?v=T9yxALKx8qs
Wap je bil včasih zakon, dokler je bil rumen. Ta nova wap-alto serija, ko so se združli z italijani in si nadeli modro barvo pa ...
Sesalec nam je hitro crknil. Za visokotlačne pralne stroje pa ne vem, ker zadnjih 15 let uporabljamo Karcherje.
Je pa tako, kot si rekel Sandi. Uni na letališki so bolj kavbojski. Gitas pa so do nas bili vedno korektni in dokaj ugodni. Zato raje izberem stroj, kjer imam pravi tehnični suport.
Zdej bom pa utihnu, da ne bo danes crknu.
Sesalec nam je hitro crknil. Za visokotlačne pralne stroje pa ne vem, ker zadnjih 15 let uporabljamo Karcherje.
Je pa tako, kot si rekel Sandi. Uni na letališki so bolj kavbojski. Gitas pa so do nas bili vedno korektni in dokaj ugodni. Zato raje izberem stroj, kjer imam pravi tehnični suport.
Zdej bom pa utihnu, da ne bo danes crknu.
Ne bi rad delal škode kakšnemu mojstru, ki je dober in poceni. A iz izkušenj vem, da ni dovolj, če je stručko, v kolikor nima kaj v roke prijet. Tile naši lokalni imajo na legerju le semeringe, za kaj več pa zmrznejo. Zato smo se v 24-ih letih poslovanja vezali na Gitas, ki pa ima res 99% suport.
A veste kateri stroj je njadražji? TISTI, KI DVA DNI NE DELA, oz. Je out of work.
Ko bilokateri stroj crkne,se nikoli ne smeš vprašat :"Koliko bo stalo?" ampak:"Kdaj bo gotovo?"
A veste kateri stroj je njadražji? TISTI, KI DVA DNI NE DELA, oz. Je out of work.
Ko bilokateri stroj crkne,se nikoli ne smeš vprašat :"Koliko bo stalo?" ampak:"Kdaj bo gotovo?"
mater tolk ste nabijali,da se je neki moralo zgodit,ker pa vem, da če nobenmu ne crkne bo men ziher, je dans riknu ta rumen 797.pa ni bil glih sam kriv,je še kr laufu,čeprav je razneslo dovodno cev za vodo
še dober da je še en v rezervi,pa zgleda da bo moral moj tud v Kranj,ker tu okol itak nima noben niti, ma brezveze do piz...mat... nič
še dober da je še en v rezervi,pa zgleda da bo moral moj tud v Kranj,ker tu okol itak nima noben niti, ma brezveze do piz...mat... nič
Lp CC
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov