Kot sem ža navedel v naslovu, me zanima kako je s retušitanjem oz. zaščito/popravilom Hypalona.
Lani so mi v marini prestavili Gumenjaka iz muringa na rivo zaradi regate.
Ker bokobranov nisem imel vezanih, mi je čez noč drgnjenje ob rivo povzročilo nekaj površinskih prask (kot bi potegnil z vilico po vrhnjem sloju gume). Nekatere so toliko globoke, da se vidi tkanina pod zgornjim/tankim slojem, enih par pa se še kar svaljkasto lušči (tanki laski) - beri: ne sami, če ga primeš in odtrgaš
Zanima me, ali se da to kako obnovit, ali morda zaščititi, ali pa morda kar fliko gor in je problem rešen.
Kaj priporočate oz. ker je to moja prva poškodba, kako zadevo sanirati?
Kaj v najslabšem primeru se lahko zgodi, če se to pusti tako kot je? V sami praski se namreč vidi (najboljši opis bi bil) t.i. platno.
Gumica je bila do lani kot "nova", v vodi max 10-14 dni na leto in po sezoni vedno bla, bla, bla, pospravljena vedno tako kot treba
Za vse napisano vam bom/bomo zelo hvaležni, saj smo z našo Gumico izredno zadovoljni in bi jo po vseh teh letih želeli uporabljati še naprej, saj se je do sedaj vsako leto izkazala zaupanja vredna, kar je najpomembnejše.
Aja, še ena malenkost, za robovih kjer je lepljena (ne vsepovsod) so se tu pa tam začele pojavlati nitke, ne morem jih scufat ven, tako vatirane bolj zgredajo. Kaj v tem primeru?
Ali naj jih z vžigalnikom skurim, kot na Jeans kavbojkah
Kako je s tem pojavom, lani sem ga videl prvič?
Ali to lahko pustim, kajti robi in lepilo okoli so zdravi.
Hvaležni vam bomo za vsak nasvet.
Upam, da nisem preveč zatežil za prvič.
Lp
Miha