Pozdravljeni kolegi!
Stari antenski kabel (oz, njegov del) in kontakt (kot na sliki) sta fuč in rabim novega. Da mi ne bi bilo treba razdirati in menjati vsega iščem enak konektor... Mislim da je na škatli pisalo "Dry plug".
http://www.mojalbum.com/rok-j/kontakti/foto/20802713
http://www.mojalbum.com/rok-j/kontakti/foto/20802714
Kdo ve kje bi to zadevo dobil v Lj ali blizu?
Seveda ga rabim "včeraj", tako da razna naročanja s kasnejšo dobavo trenutno odpadejo - bi bila pa dobrodošla kot backup za jeseni.
Torej... če kdo kaj ve??
NT mogoče?
Hvala že vnaprej!
Dry plug - antenski kontakt; Kje?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Ponovno sem pripel slike, ker nisi prilepil pravih linkov.
Kovinski del konektorja se bo dalo dobiti. Problem je le za RG58 kabel v kolikor imaš tega, ker se v kombinaciji s temi izjemno kvalitetnimi konektorji ne uporablja. Za malce debelejši (trilan) kabel imam moški del konektorja skoraj sigurno na zalogi.
Ni možnosti, da bi dobil točno tak kompleten dryplug konektor z ohišjem (črna plastika) v slo. Po moje je narejen tako, da so postružili ohišje, notranji del s kontakti pa je klasičen kot sem opisal. Na ZS sem ti poslal tel. mojega kolega, ki ima na zalogi tudi ženski del konektorja to je tisti na sliki spodaj.
LP NT

Kovinski del konektorja se bo dalo dobiti. Problem je le za RG58 kabel v kolikor imaš tega, ker se v kombinaciji s temi izjemno kvalitetnimi konektorji ne uporablja. Za malce debelejši (trilan) kabel imam moški del konektorja skoraj sigurno na zalogi.
Ni možnosti, da bi dobil točno tak kompleten dryplug konektor z ohišjem (črna plastika) v slo. Po moje je narejen tako, da so postružili ohišje, notranji del s kontakti pa je klasičen kot sem opisal. Na ZS sem ti poslal tel. mojega kolega, ki ima na zalogi tudi ženski del konektorja to je tisti na sliki spodaj.
LP NT

Zakaj ne bi preprosto potegnil kabel skozi trup z neko "univerzalno" uvodnico in potem s konektorji čaral v notranjosti barke. Tudi konektorji so tako manj izpostavljeni atmosfeerskim vplivom. Težava bi se pojavila samo, če bi hotel podirati jambor ipd. ampak na 99% bark, jambor stoji tam desetletja, nedotaknjen.
-
Rok-11
- Admiral
- Kraj: Ljubljana, Ribiška vasica - It.
Najlepša hvala lepa za pomoč /info!
@Marchi: Ja, ravno zaradi podiranja jambora je tako. Saj ne, da ga podiramo kar naprej, ampak vsake toliko je pa treba. Ravno lani je bil dol, ker drugače ni bilo mogoče predelati vrhnje luči in zamenjati par elementov.
Pa še priročno je za res podrobno kontrolo vseh sklopov in materiala.
@Marchi: Ja, ravno zaradi podiranja jambora je tako. Saj ne, da ga podiramo kar naprej, ampak vsake toliko je pa treba. Ravno lani je bil dol, ker drugače ni bilo mogoče predelati vrhnje luči in zamenjati par elementov.
Pa še priročno je za res podrobno kontrolo vseh sklopov in materiala.
Meni se ta konektor zdi navaden N konektor, to plastiko za zaščito, dry connector, pa je nebi dal niti na celini za anteno, kaj šele na plovilo. To bi bilo treba bistveno bolje zaščititi, s silikonskim sprejem, nato pa še gumirati, te objemke kabla, pa se nikoli nebi smele montirati v takšni poziciji, kje kabel pride z zgornje strani, ampak, le v pozicijah, da je kabel pod matico, v kateri guma stisne kabel, tako ti je prišla voda prek kabla v konektor.
N konektor pa moraš običajno konico spajkati, potem pa še konektor krimpati, pa če nimaš prave opreme, raje pokliči koga, ki se ukvarja z antenami.
N konektor pa moraš običajno konico spajkati, potem pa še konektor krimpati, pa če nimaš prave opreme, raje pokliči koga, ki se ukvarja z antenami.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov