Lep pozdrav morjeplovci!
Pred kratkim sem slučajno našel ta forum in je super.
Prosil bi za pomoč pri problemu z merilnikom hitrosti.Kupil sem rabljen fisherman z Suzukijevim 4Tmotorjem.Zanima me, če lahko na suhem prekontroliram njegovo delovanje, oziroma če deluje samo v vodi, to je ko čoln pljuje. Z ostalimi instrumenti sem imel nekaj težav, katere sem rešil (slabi stiki na konektorjih).
Za odgovor najlepša hvala.
Merilnik hitrosti
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Verjetno gre za merilnik na podlagi pitotove cevi, ki meri zastojni tlak. Luknjica za to je ponavadi na peti motorja, ali pa je vgrajen poseben kos plastike na krmi čolna, od tam pa vodi cevka do armaturne plošče. Preveriš lahko tako, da nastaviš usta na luknjico in močno pihneš... Kzalec bi se moral premakniti vsaj malo, tam nekje do 10 vozlov, če imaš dobra pljuča...
LP
LP
No, glede tega merilnika pri suzukiju, smo imeli mitežave v tem,da se nam je cevka nekje pri motorju zamašila z muljem, ki ga je okoli Gradeža, kjer imamo barko privezano ogromno. Če je pri tebi zamašeno, moraš pihnit v kontra smeri, s pravi odklopiš cevko, ki je na instrumentu in pihneš proti motorju.
težava je bila pa taka, ko si se premikal počasi se števec ni dvignil iz 0, ko si pa glisiral nad 25 je pa kar naenkrat poskočilo. Sedaj po pihanju, pa zopet deluje normalno.
Ciao Alfista
težava je bila pa taka, ko si se premikal počasi se števec ni dvignil iz 0, ko si pa glisiral nad 25 je pa kar naenkrat poskočilo. Sedaj po pihanju, pa zopet deluje normalno.
Ciao Alfista
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov