Menjava sedežev in registracija

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Tjaz
Kapitan bojne ladje

Menjava sedežev in registracija

OdgovorNapisal/-a Tjaz » To Jun 25, 2013 09:59

Zanima me kaj vse gledajo in kako strogi so pri registraciji? Kot sem že v sosednji temi opisal: imam čoln kliček s 30 konjskim motorjem. Ki pa ima izjemno tezke sedeže in čoln s tremi osebami noče več sglisirat. Zato sem iskal rešitev- med drugim tudi da bi sedeže zamenjal z napihljivimi: http://www.navtikasport.com/index.php?productID=142 (nekaj takega)
Zadnjo vrsto sedežev pa bi za silo nadomestil z napihljivo tubo.. zadnje vrste niti ne rabim in imam raje nekaj, kar se hitro odstrani in naredi prostor za opremo za podvodni ribolov.. Ugodje med vožnjo me niti ne gane- samo da funkcionira. Kako bo s tem na tehničnem pregledu in registraciji čolna? Ki bo sicer šele leta 2016, do takrat pa bom najverjetneje tudi že zamenjal čoln. Vendar nikoli ne veš.
Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral
Kraj: Žalec-Ankaran

OdgovorNapisal/-a darkobmw » To Jun 25, 2013 10:59

Jaz sem registriral svojega Elana GT 402 pred enim mesecem.
Gospod iz kapitanije je šel okoli čolna pregedal številke na čolnu in motorju,
cerade mi sploh ni bilo potrebno odpret tako,da notranjosti sploh ne pogleda.
Vprašal je če imam obvezno opremo vzel zavarovalno polico osebni dokument in vpisni list.Trajalo je okoli dvajset minut in stalo 70e za pet let.
Nič strašnega :evil:

Lp.
Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral

Re: Menjava sedežev in registracija

OdgovorNapisal/-a darkobmw » To Jun 25, 2013 11:05

Tjaz napisal/-a: Kot sem že v sosednji temi opisal: imam čoln kliček s 30 konjskim motorjem. Ki pa ima izjemno tezke sedeže in čoln s tremi osebami noče več sglisirat.

Jaz sem zadjo klop naredil iz leplene plošče 20mm in jo prebarval z dvokomponentno barvo,teža pa je cc30kg.
Slika
Koliko pa tehta tvoja :?:
Tjaz
Kapitan bojne ladje

Re: Menjava sedežev in registracija

OdgovorNapisal/-a Tjaz » To Jun 25, 2013 11:36

darkobmw napisal/-a:
Tjaz napisal/-a: Kot sem že v sosednji temi opisal: imam čoln kliček s 30 konjskim motorjem. Ki pa ima izjemno tezke sedeže in čoln s tremi osebami noče več sglisirat.

Jaz sem zadjo klop naredil iz leplene plošče 20mm in jo prebarval z dvokomponentno barvo,teža pa je cc30kg.
Slika
Koliko pa tehta tvoja :?:

Ne vem točno. Zadnja ima dobrih 20 kilogramov, sprednja pa med 30 in 40- ker je ojačana še z kovinskimi ojačitvami da naslon stoji pokončno. Meni se zdi to ogromno glede na to da je čoln za enkrat na meji in z 2 osebama glisira s 3-mi pa ne...
Tjaz
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Tjaz » To Jun 25, 2013 11:37

Kakšen motor pa imaš? btw: čoln izgleda pa super urejen! ;)
Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkobmw » To Jun 25, 2013 12:17

Tjaz napisal/-a:Kakšen motor pa imaš? btw: čoln izgleda pa super urejen! ;)

Imam Mercury 20 letnik 1980.Če zglisira pa še ne vem,ker me je na junijskem dopustu na cedilu pustila špula cilindra.Grem pa spet čez štirinajst dni pa bom videl :D
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jun 25, 2013 15:07

Daj gor kakšno sliko tvojega čolna, da vidimo kakšno konstrukcijo imaš in ti svetujemo. mislim da bo ceneje če vzameš eliso s korakom 11 in boš rešil vse probleme ceneje. Kliček ima kar precej V dno proti 402-ki in zato malo težje zglisira se pa zato lepše pelje po valovih. Mislim da ti bo 11 korak elise ravno toliko pomagal, da bo šlo bp ven iz vode. Tudi sam sem potem tako rešil problem na mojem čolnu in je glisiral z 4os. bp.
Tjaz
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a Tjaz » To Jun 25, 2013 17:46

[imghttp://www.mornar.net/foto/154424/1_big.jpg[/img]

Slika

Drugih fotografij za enkrat nimam. Kavitacijska plošča je zmontirana točno v višini najnižjega dela dna. Na propelerju je edina oznaka 12- to verjetno pomeni korak? Stehtal sem tudi klopi: sprednja in zadnja skupaj slabih 45kg. Skupaj z akomulatorjem ki ga bom zamenjal za manjšega tako prihranim 60kg + še nekaj nepotrebne šare= 70kg kar je verjetno že dobrih 10% mase čolna? če ob tem zamenjam še propeler bi pa sigurno moralo glisirat? Če izvzamem da ni kaj narobe z motorjem, ki sicer vziga v prvo kot urica, ne torkira, ne kadi...
Uporabniški avatar
kocka
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a kocka » To Jun 25, 2013 21:14

Moj nasvet je da najprej menjaj eliso in ne sedežev ker bo ostalo dražje in še na tistih blazinah sedet je kar nekaj. Z korakom 11 boš šel bp ven in ko je čoln zunaj ne potrebuje več toliko moči. Takšna elisa je nekje od 70-80 eur nova. Rabljena pa še kakšnih 10-20 manj vendar raje vzemi novo kot kakšno zbuškano.

Ne meči denarja stran za tiste napihljive sedeže, ker na njih nimaš nobenega občutka za vožnjo. Ko utegneš pa poslikaj še svoje sedeže, da vidimo kaj se da rešit oz. razbremenit. če bo sploh potrebno po menjavi elise. :wink:

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov