Čiščenje hladilnega sistema antifriz volvo
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Čiščenje hladilnega sistema antifriz volvo
Zanima me a je že kdo na tem forumu dal čistit sistem hlajenja tam kjer je antifriz? Baje da na Volvo KAD treba to naredit na vsakih 4 do 5 let.
Morje je od vseh opojnosti,največji opij
Točno tako sem mislil kot sem napisal. V sistemu hlajenja tam kjer je antifriz, se naberejo usedline in sicer tako močno da zamaši del manjših kanalov in antifriz ne more cirkulirat po celem sistemu. Obstaja prav za to narejena črpalka ,katera cirkulira po motorju neko kislino ki to usedlino stopi in očisti kanale. Zanima me samo če je kdo že to delal?
Morje je od vseh opojnosti,največji opij
Če sam antifriz daš ven vidiš, da je tam v hladilni "sistemih" ena velika svinjarija...
ko sem to delal pred dvema letoma nisem verjel kaj smo stresl ven iz posod.... svinjarija!!!! je pa res da eni tega niso naredl leta ane kr en
Drgač pa Vovlo baje priporoča menjavo antifriza na 2 (dve) leti!!!
ko sem to delal pred dvema letoma nisem verjel kaj smo stresl ven iz posod.... svinjarija!!!! je pa res da eni tega niso naredl leta ane kr en
Drgač pa Vovlo baje priporoča menjavo antifriza na 2 (dve) leti!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Žiu,od Star Brite imam tekočino za pranje bloka,nova zapakirana.Namenjena je pranju in čiščenju.usedlin in rje v notranjosti motorja.To sem uporabljal na nekdanjem mercruserju,pa mi je ena kanta ostala.Obljubil sem jo že Perotu123 pa zgleda ,da ga ne zanima.V kanti je 3.8L tekočine.Vliješ v blok ostalo doliješ vodo,da je sistem polen in pustiš motor laufat kakih 15-20min. spustiš ven in še mal spereš z vodo.Če te zanima ti dam za eng kozla.Imam na barki,vendar grem jutri na plovbo in se vračam okrog 10.8 
mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gosta