Trda ročica za plin

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

acvnuk
Viceadmiral
Kraj: Tržič - Krk,Klimno

Trda ročica za plin

OdgovorNapisal/-a acvnuk » So Jul 20, 2013 16:57

Dragi morjeplovci,

naj opišem moj problem ki bi ga rad rešil.

Ročka za gas je že ves čas kar imam barko trša kot bi morala biti normalno, sedaj pa se mi zdi da postaja še vedno bolj trda! Ko je motor v prostem teku ročica deluje lepo, mehko, ko pa daš v prestavo pa gre precej bolj trdo, poskusil sem tudi odklopiti pletenico (zajlo) ki gre od motorja k nogi, in takrat gre ročica mehko! Torej je problem kot sem ugotovil tu nekje, med motorjem in nogo, in ne v sami ročki oz pletenici od ročke do motorja! Naj povem da je bila pletenica od motorja do noge že menjana ker sva z Mitjemp predvidevala da je problem tu, pa očitno ni!
Zato sprašujem vas, morjeplovce, če je kdo že imel podoben primer predno barko dvignem iz vode in snamem nogo!?

Naj povem še da je motor Merc.7.4l + noga bravo3

Uff je vroče, grem še enga spit pa v vodo, čakat vaše odgovore :lol:

lp s Krka
Nazadnje spremenil acvnuk, dne So Jul 20, 2013 17:15, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » So Jul 20, 2013 17:15

jaz imam identičen problem na izvenkrmnem.
KO je sneto gre kot po maslu. Na motorju na roke premikam b.p.
Ko je sestavljeno je pa trdo.Sicer je za po valovih bolje če se držim za prestavno ročico a ko hočem dat do daske moram s koncem dlani poriniti, tam kjer se dlan začne pri zapestju.
Nimam pojma kaj naj.
LP
acvnuk
Viceadmiral
Kraj: Tržič - Krk,Klimno

OdgovorNapisal/-a acvnuk » So Jul 20, 2013 17:17

Meni je najbolj moteče ko pristajam, pa bojim se da ne bo enkrat postalo trdo do te mere, da bom nekaj odtrgal. . . zato bi rad prej rešil problem.
acrobat
Admiral

OdgovorNapisal/-a acrobat » Ne Jul 21, 2013 09:56

Zanimivo,da ko je sneto lepo laufa,..mogoče je kje pletenica preveč pod kotom,ali pa mogoče vijak za trdoto ročice,če ga ima.??
cado1990
Viceadmiral
Kraj: Nova Gorica

OdgovorNapisal/-a cado1990 » Ne Jul 21, 2013 12:18

Zna biti težava, da je konce pletenice, ki je pritrjen v ročico postavljen postrani, tako sem sicer 1x doživel na mopedu, pomoje pa bi bilo za kontrolirat torej POZICIJO ZAKLJUČKA PLETENICE V ROČICI!
In next five years I wanna have Bayliner 2052LS!!!

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 17 gostov