Svečke NGK
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Svečke NGK
Odvil sem stare svečke od prejšnjega lastnika(komaj da), in ugotovil da je imel notri svečke NGK tip BP6H(dolgi navoj), motor je selva 25, letnik 85. Sicer sem se že vozil z njimi a delujejo fuč. Motor je imel v leru težave. Ko sem dodal malo gasa je bilo ok.Na malo več kot minimum plin, pol ali ful plin ni bilo nobenih težav. No zanima me ali so te svečke ok ali dam notri kaj drugega.
Lp, G
Lp, G
Na temu linku
http://www.ngksparkplugs.com/techinfo/s ... country=US lahko preveriš, če so svečke prave za tvoj motor in če so moraš mogoče malo popraviti vrtljaje v prostem teku("štangas")-mogoče jih je premalo. To narediš s tistim vijakom pri vplinjaču(nežno ga med delovanjem odvijaj ali privijaj) in ko motor deluje normalno je to to! To počni na ogretem motorju!
http://www.ngksparkplugs.com/techinfo/s ... country=US lahko preveriš, če so svečke prave za tvoj motor in če so moraš mogoče malo popraviti vrtljaje v prostem teku("štangas")-mogoče jih je premalo. To narediš s tistim vijakom pri vplinjaču(nežno ga med delovanjem odvijaj ali privijaj) in ko motor deluje normalno je to to! To počni na ogretem motorju!
na vplinjaču je vijak z narebreno(pikčasto) glavo na imbus in nima vzmeti pod glavo, našel sem pa še 2 z vzmetjo na vplinjaču. Eden se mi zdi da je nepomemben za to kar jaz rabim drugi bi pa lahko bil. Je pod kotom cca 45" privijačen v vplinjač in ni na imbus ampak navaden raven šraufenciger. Modra kak nasvet kateri bi bil lahko pravi. Imbus z narebreno glavo ki je vodoravno v vplinjač na višji polovici oziroma skoraj na polovici vplinjača ali ta pod kotom z vzmetjo na spodnji polovici vplinjača.
Motor selva 25 l 85.
Glede na to da od minimalnega gasa naprej deluje ok ali milsi kdo da je potrebno dize sčistiti?
LP, G
Motor selva 25 l 85.
Glede na to da od minimalnega gasa naprej deluje ok ali milsi kdo da je potrebno dize sčistiti?
LP, G
Po navadi so ti vijaki za reguliranje dovoda zraka in goriva. Z njimi se nastavi ta prava mešanica obeh elementov. Najprej bi moral vedeti, kateri je za kaj. Onega za zrak, bi jaz pustil pri miru. Ta drugega, za gorivo, pa nastavljaš tako da, če ti preveč kadi ali sajaste svečke, torej slabo izgorevanje, zaradi preveč bogate mešanice z gorivom, ga malo priviješ. S tem mu odvzameš malo goriva. Upoštevaj to , kar ti je rekel Acrobat. Zapomni si pozicijo vijakov. Svetoval bi ti, da vzameš kos papirja, pisalo in si zapisuješ obrate. Če boš "razštelal"mešanje, z obema vijakoma,
ti vsi svetniki ne bodo mogli pomagat(Rabuni, se opravičujem za to prispodobo, ni slabo namerna
). Razen servis. Vem iz lastnih izkušenj
.
LP
ti vsi svetniki ne bodo mogli pomagat(Rabuni, se opravičujem za to prispodobo, ni slabo namerna
LP
Če vprašate mene, potem ta motor nima 2 vijakov za nastavitev razmerja... En vijak z vzmetjo je najverjetneje za nastavljanje obratov v prostem teku (poskusi!)... Vijak za nastavljanje razmerja je v bistvu igla; najpogosteje so to vijaki brez glave... Tisti z imbusom po moje ni pomemben...
Vsi uplinjači imajo t.i. "osnovno nastavitev" pri nastavljanju razmerja zrak/gorivo. To pomeni, da iglo privijačiš tako globoko, da nasede (pazljivo!!!) potem pa odviješ... Koliko je odvisno od uplinjača, holley npr. odviješ 1.5 obrata, sledi fina nastavitev, ki je odvisna od mehanika (torej "po uhi"); lahko pa se naredi tudi tovarniška nastavitev, za katero pa je potrebno kup priprav in merilnikov...
AMPAK: nimam pojma o izvenkrmnikih, ne me preveč poslušat
LP
SS
Vsi uplinjači imajo t.i. "osnovno nastavitev" pri nastavljanju razmerja zrak/gorivo. To pomeni, da iglo privijačiš tako globoko, da nasede (pazljivo!!!) potem pa odviješ... Koliko je odvisno od uplinjača, holley npr. odviješ 1.5 obrata, sledi fina nastavitev, ki je odvisna od mehanika (torej "po uhi"); lahko pa se naredi tudi tovarniška nastavitev, za katero pa je potrebno kup priprav in merilnikov...
AMPAK: nimam pojma o izvenkrmnikih, ne me preveč poslušat
LP
SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?
Cibro, snemi pokrov motorja in opazuj sklop na vplinjaču, ki se premika(odpira in zapira zrak in gorivo), ko "daš gas" in tisti vijak, ki se v sklopu mehanizma z "zajlo" premika lahko reguliraš! Vijak je ponavadi pritrjen na mehanizem in z spodnjim delom naseda na vplinjač. Z njegovim privijanjem ali odvijanjem reguliraš prosti tek motorja (štangas) Ponavadi so z križnimi vijaki in ne imbus! Je pa dobro če motor teče in ni ugasnjen, ker slišiš kdaj ima preveč obratov.
Sory za pozen odgovor sem bil na dopustu!
Sory za pozen odgovor sem bil na dopustu!
Sem našel ta vijak. To je ne vzvodu ki premika gas. Z njim se mehansko nastavlja odvzemanje oz dodajanje gasa? Upam da je ta pravi.
Kaj pa admin misli o tem da so svečke nekam salaste po cca 8 urah vožnje? Ali se da tudi to kje naštimati? S tem vijakom morda? Res da sem naredil mešanico 2.2 % a bi moral 2%. Mislite da se to toliko pozna da preveč olja žge?
LP, G
Kaj pa admin misli o tem da so svečke nekam salaste po cca 8 urah vožnje? Ali se da tudi to kje naštimati? S tem vijakom morda? Res da sem naredil mešanico 2.2 % a bi moral 2%. Mislite da se to toliko pozna da preveč olja žge?
LP, G
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov