Johnson problem
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Johnson problem
Pozdravljeni- Imam problem z mojim johnsonom 25. Motorček lepo vžge- ponavadi, do tričetrt gasa gre lepo, ko pa dam gas do konca začne turkirati in tresti, da je grozno, me je kar strah, da ne bo planil iz čolna. Svečke so nove, iskra je, kontrolni curek je. Je pa zanimivo, da je voda pri kontrolnem curku hladna, pri auspuhu pa vroča. Letnik je okoli 87.
Kakšne ideje !
L.p.
Kakšne ideje !
L.p.
Nikoli na silo , vedno vzemi večjo kladivo !!!!
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Podobne (iste??) težave imam na Johnsonu 40, l. 72. Motor vžiga brez težav, proti polni hitrosti pa prične močno nabijat in cukat. Po krajšem postanku in pretikanju pogona naprej nazaj pa gre nekaj časa kot mora. Zaradi nabijanja mi je celo večkrat zlomilo štift na elisi. Mojster je na hitro ocenil, da se pogonski zobniki ne "vsedejo" dovolj in pri veliki obremenitvi zdrsnejo, kar pa sam dvomim in bom tudi najprej puskušal s čiščenjem fergazerjev... Morda pa skupaj le rešimo težavo?
LP
LP
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
capero napisal/-a:Podobne (iste??) težave imam na Johnsonu 40, l. 72. Motor vžiga brez težav, proti polni hitrosti pa prične močno nabijat in cukat. Po krajšem postanku in pretikanju pogona naprej nazaj pa gre nekaj časa kot mora. Zaradi nabijanja mi je celo večkrat zlomilo štift na elisi. Mojster je na hitro ocenil, da se pogonski zobniki ne "vsedejo" dovolj in pri veliki obremenitvi zdrsnejo, kar pa sam dvomim in bom tudi najprej puskušal s čiščenjem fergazerjev... Morda pa skupaj le rešimo težavo?
LP
Izvenkrmni motorji nimajo šokabsorberjev,zato nima kaj zdrsavat.So pa ti Johnsoni znani potapljači(zalivanje).Ponavadi pri polnem gasu dobijo preveč goriva,ki pa ga ne morejo požret,zato tudi dela to.
mašinfirer
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Jaz imam praktično nov vplinjač, ki iz 25 johnsona naredi brez ostalih sprememb 35. Če hočeš, ti ga lahko posodim in testiraš z njim.
Drgač imam pa tudi 6L ultrazvok banjico, tko da se da tudi za čiščenje kej zment.
Tak fergazer.. Levi je 35, desni 25, vse ostale komponente đoni/rude motorja so 100% enake.

Drgač imam pa tudi 6L ultrazvok banjico, tko da se da tudi za čiščenje kej zment.
Tak fergazer.. Levi je 35, desni 25, vse ostale komponente đoni/rude motorja so 100% enake.

- Marcel_Mastnak
- Admiral
- sinji galeb
- Kontraadmiral
- Kraj: Brežice
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gosti