Pred nakupom

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Kariera
Viceadmiral

Pred nakupom

OdgovorNapisal/-a Kariera » So Sep 14, 2013 17:17

Bil sem na ogledu Bavarie 35, 1996 letnik. jJdrnica je načeloma ok., me pa motita dve stvari. Tam kjer so nosilci ograje vpeti v barko, je skoraj okoli vsakega popokan gelcoat v radiu 10-20cm, več razpok radialno ven od vpetja. Sicer me moti tudi vizuelno, zanima pa me predvsem če zna to biti problem pri trdnosti vpetja, možnem zamakanju, ipd. Se da to kakorkoli popraviti? Tam je sicer grob raster zaradi pohodne površine.

Druga stvar pa je, da je možakar imel problem pri ležaju krmila ( tam kjer gre os krmila v vodo oz. skozi trup ). Pojasnil je, da se je po nekaj letih ( možak je prvi lastnik ), pojavila razpoka v laminaciji oz trupu, med trupom in laminiranim ohišjem, ki drži ležaj. Kot sem si ogledal je to popravil s 4-imi kotniki, izdelanimi iz ''šper-plošče'', ki jih je postavil okoli gnezda ležaja in jih prevlekel z laminatom. To naj bi sedaj držalo že 10 let, po njegovih besedah voda iz razpoke ni tekla...ne vem. Vsakega odgovora bom vesel.
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Sep 15, 2013 22:29

Če te moti par razpok pri 17 let stari barki....kr v Bavarijo po letnik 2013,druge variante ni,spokan je pa gelkot ne cel laninat...je pa taka stvar dobro izhodišče za kakega tisočaka znižat kupnino.
LP Iztok
Kariera
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a Kariera » Ne Sep 15, 2013 22:43

polanc napisal/-a:Če te moti par razpok pri 17 let stari barki....kr v Bavarijo po letnik 2013,druge variante ni,spokan je pa gelkot ne cel laninat...je pa taka stvar dobro izhodišče za kakega tisočaka znižat kupnino.
LP Iztok

Ja, sej vem, da se pri taki barki gubice že poznajo...:), me je zanimalo če je to problematično...Je pa tudi res, da sem bil na parih jadrnicah ki so jih imele že 30+ pa je bil gelcoat tipitopi...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Sep 15, 2013 22:56

Moja je gotov bolj zmahana,pa smo letos gotov ćez 1000 milj jadrali v lepem in težkem morju,,,Mal poglihi ceno in juhu gremo jadrat

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov