p.s. predno sem odprl temo sem veliko poguglal vendar nič našel na to temo....
Merc 3.0 okvara pumpe
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Merc 3.0 okvara pumpe
Torej, pogovarjal sem se z nekom ki prodaja gliser z okvaro vodne pumpe, ker mu je odletu jermen. Pozabil vprašat kako je to porajtal, vendar pravi da motor sedaj vžge sam da kao "piha" čudn, oziroma tak zvok proizvaja
A se sploh odpravim pogledat? Kaj bi to lahko pomenil da se je pregrel in je šu u maloro? Hvala za kratke odgovore in možne scenarije od poznavalcev.
najmanj kar je, je to, da je bil motor najmanj enkrat pregret. vprašanje je še, kolikokrat in koliko časa. če je fural tako dolgo, da ga je stisnilo ipd...je bolje prste stran. če pa je model takoj ugotovil napako in ustavil, potem je nekaj šans, da se da motor solidno zrihtat.
glede na to, da še vedno užiga motor in govori, da nekaj čuha, kaže na to, da je tip vozil dokler je lahko....
škoda denarja, razen če je cena taka, kot da v čolnu ni motorja.
glede na to, da še vedno užiga motor in govori, da nekaj čuha, kaže na to, da je tip vozil dokler je lahko....
škoda denarja, razen če je cena taka, kot da v čolnu ni motorja.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
Mislim,da ni tko hudo.Po vsej verjetnosti je šlo tesnilo glave zadaj pri kolektorju,zato se sliši tisto čuhanje.Sem že imel nekaj takih,zato to predvidevam.Verjetno je tudi motor že star kakih 10 ali več let in tesnilo glave še ni bilo nikoli menjano.Priporočljivo pa je na teh motorjih tesnilo menjati po 10-tih letih.Morje pač naredi svoje,in če gre še vodna pumpa,je le še pika na i.Če boš šel v nakup,le preveri kje piha,saj se hitro opazi kje.Tesnilo pride v poštev le originalno in nobenih domačih ponaredkov. 
mašinfirer
habibi Vll napisal/-a:Mislim,da ni tko hudo.Po vsej verjetnosti je šlo tesnilo glave zadaj pri kolektorju,zato se sliši tisto čuhanje.Sem že imel nekaj takih,zato to predvidevam.Verjetno je tudi motor že star kakih 10 ali več let in tesnilo glave še ni bilo nikoli menjano.Priporočljivo pa je na teh motorjih tesnilo menjati po 10-tih letih.Morje pač naredi svoje,in če gre še vodna pumpa,je le še pika na i.Če boš šel v nakup,le preveri kje piha,saj se hitro opazi kje.Tesnilo pride v poštev le originalno in nobenih domačih ponaredkov.
Evo pogledal in hmmm
- habibi Vll
- Admiral
- habibi Vll
- Admiral
habibi Vll napisal/-a:Poznam,ne priporočam,čeprav se z lastnikom poznava.Ker je on obupal,zakaj bi si še ti belil glavo.....
Je to je omenil, da ima dost, da je skos neki servisiral. Samo jaz sem to tako razbral, ok dec je vlagal, pač zdele je pumpa odletela,v najboljšem primeru zamenjam tesnilo glave pa je, ostalo bi moglo bit BP
- habibi Vll
- Admiral
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 12 gostov