Merc 3.0 okvara pumpe

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

igor30
Desetnik

Merc 3.0 okvara pumpe

OdgovorNapisal/-a igor30 » Ne Sep 15, 2013 19:00

Torej, pogovarjal sem se z nekom ki prodaja gliser z okvaro vodne pumpe, ker mu je odletu jermen. Pozabil vprašat kako je to porajtal, vendar pravi da motor sedaj vžge sam da kao "piha" čudn, oziroma tak zvok proizvaja :shock: A se sploh odpravim pogledat? Kaj bi to lahko pomenil da se je pregrel in je šu u maloro? Hvala za kratke odgovore in možne scenarije od poznavalcev.

p.s. predno sem odprl temo sem veliko poguglal vendar nič našel na to temo....
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Ne Sep 15, 2013 21:08

Kaj ti kupuješ motor ali čoln z tem motorjem..................
igor30
Desetnik

OdgovorNapisal/-a igor30 » Ne Sep 15, 2013 21:18

snake napisal/-a:Kaj ti kupuješ motor ali čoln z tem motorjem..................

Čoln s tem motorjem :? gledam/razmišljam
snake
Viceadmiral

OdgovorNapisal/-a snake » Po Sep 16, 2013 12:51

Najmajn kar moraš računat je ena mala generalna.

Če je vse skupaj malo drobiža in znaš tudi sam kaj naredit se mogoče splača.

Sedaj v teh "dobrih"časih se prodajajo dobre stvari za malo denarja,tako da..........
weta
Admiral

OdgovorNapisal/-a weta » Po Sep 16, 2013 13:19

najmanj kar je, je to, da je bil motor najmanj enkrat pregret. vprašanje je še, kolikokrat in koliko časa. če je fural tako dolgo, da ga je stisnilo ipd...je bolje prste stran. če pa je model takoj ugotovil napako in ustavil, potem je nekaj šans, da se da motor solidno zrihtat.
glede na to, da še vedno užiga motor in govori, da nekaj čuha, kaže na to, da je tip vozil dokler je lahko....

škoda denarja, razen če je cena taka, kot da v čolnu ni motorja.
igor30
Desetnik

OdgovorNapisal/-a igor30 » Po Sep 16, 2013 14:48

Bom šel pogledat, optimist do zadnjega. Drugače pa zelo dvomin da je opazil med vožnjo, pomoje ga je teral do zadnjega. Na kaj pa naj bom pozoren pri ogledu, blok, dihtunge, hladilno tekočino če je kje po bloku polita?? Hvala
Uporabniški avatar
AEgir
Admiral

OdgovorNapisal/-a AEgir » Po Sep 16, 2013 19:43

raje obhod po moje.. razn če kot opcijo vzameš nakup še ene mašine.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Sep 16, 2013 22:00

Mislim,da ni tko hudo.Po vsej verjetnosti je šlo tesnilo glave zadaj pri kolektorju,zato se sliši tisto čuhanje.Sem že imel nekaj takih,zato to predvidevam.Verjetno je tudi motor že star kakih 10 ali več let in tesnilo glave še ni bilo nikoli menjano.Priporočljivo pa je na teh motorjih tesnilo menjati po 10-tih letih.Morje pač naredi svoje,in če gre še vodna pumpa,je le še pika na i.Če boš šel v nakup,le preveri kje piha,saj se hitro opazi kje.Tesnilo pride v poštev le originalno in nobenih domačih ponaredkov. :evil:
mašinfirer
igor30
Desetnik

OdgovorNapisal/-a igor30 » Ne Sep 22, 2013 10:22

habibi Vll napisal/-a:Mislim,da ni tko hudo.Po vsej verjetnosti je šlo tesnilo glave zadaj pri kolektorju,zato se sliši tisto čuhanje.Sem že imel nekaj takih,zato to predvidevam.Verjetno je tudi motor že star kakih 10 ali več let in tesnilo glave še ni bilo nikoli menjano.Priporočljivo pa je na teh motorjih tesnilo menjati po 10-tih letih.Morje pač naredi svoje,in če gre še vodna pumpa,je le še pika na i.Če boš šel v nakup,le preveri kje piha,saj se hitro opazi kje.Tesnilo pride v poštev le originalno in nobenih domačih ponaredkov. :evil:

Evo pogledal in hmmm :? Motor zalaufa, sicer ni nobenega kovinskega zvoka in rožljanja, ga pa premetava na polno kot bi po treh batih laufu, in na enmu batu vsakič ko pride v zgorno pozicijo zelo poči (kot petarda). Dim je bel. Probal sem malo prešlatat med testom vendar nisem opazil nikjer da bi kej pihal. Blok zgleda cel, sem pa tja je malo posušene hladilne ob raznih tesnilih. Lastnik pravi da se je med vožnjo pregrel oziorma narasla temperatura, potem je opazil da je jermen na pumpi odletu se odpeljal 500m, so zamenjali jermen, nakar se ob naslednji vožnji pojavi omenjeni simptom in pa seveda popolnoma brez moči. Aja še to a je normalno da ima volan približno 2-4 cm lufta predno prime? To je čisto moj laičen opis, če kdo prepozna simptome iz tega opisa bom hvaležen, ko pa bom fajn prespal in če se bom seveda odločil, prosim/povabim enega od vas strokovnjakov seboj, ogled je v Ljubljani, na strokovno mnenje. Seveda plačam, ker vsako znanje cenim in vem tudi iz lastne kože, koliko preležanih ur v garaži pod motorjem in umazanih rok za karkoli je potrebno da si človek nabere znanje in izkušnje. Hvala, lp
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Sep 22, 2013 10:33

A je to mogoče Bay.1851ss lokacija Brezovica :?:
mašinfirer
igor30
Desetnik

OdgovorNapisal/-a igor30 » Ne Sep 22, 2013 10:41

habibi Vll napisal/-a:A je to mogoče Bay.1851ss lokacija Brezovica :?:

Ja, poznaš? :)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Sep 22, 2013 11:32

Poznam,ne priporočam,čeprav se z lastnikom poznava.Ker je on obupal,zakaj bi si še ti belil glavo..... :oops:
mašinfirer
igor30
Desetnik

OdgovorNapisal/-a igor30 » Ne Sep 22, 2013 11:49

habibi Vll napisal/-a:Poznam,ne priporočam,čeprav se z lastnikom poznava.Ker je on obupal,zakaj bi si še ti belil glavo..... :oops:

Je to je omenil, da ima dost, da je skos neki servisiral. Samo jaz sem to tako razbral, ok dec je vlagal, pač zdele je pumpa odletela,v najboljšem primeru zamenjam tesnilo glave pa je, ostalo bi moglo bit BP 8) Se pravi veš kaj je z motrojem? Na dan, da zapremo temo potem :)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Ne Sep 22, 2013 14:11

zaprto :wink:
mašinfirer
Uporabniški avatar
cibro
Admiral

OdgovorNapisal/-a cibro » Po Sep 23, 2013 09:01

No kaj je bilo?