Navodila BAYLINER 2052 in mercruiser 4,3

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

js7358
Poddesetnik
Kraj: CE/MB

Navodila BAYLINER 2052 in mercruiser 4,3

OdgovorNapisal/-a js7358 » Pe Jul 11, 2008 10:10

Zdravo!

Pred kratkim sem kupil gliser BAYLINER Capri Cabin 2052 z notranjim motorjem Mercruise 4,3l V6. Ker se dopust prehitro bliža, sem se pred kratkim lotil porihtati kakšne malenkosti na čolnu. Je pa ena težavica, ker sem zraven čolna dobil samo dokumente, nimam pa nobenih "navodil" oz knjigice o samem čolnu in motorju.
Na netu sem našel samo neka navodila glede varnosti na čolnu in elektroshemo (vsaj nekaj). Pa me zanima če ima kdo mogoče še original knjigice o tem čolnu (kar je glede tehničnih podatkov točna teža,...) in/ali predvsem navodila za takšen motor?

LP
mito75
Poročnik korvete
Kraj: NOVA GORICA

OdgovorNapisal/-a mito75 » To Jul 15, 2008 16:59

Tudi sam imam enak čoln(z njim sem zadovoljen) in vrejemi, da za dobro delovanje motorja(in čolna) ne potrebuješ nobenih posebnih navodil. Potrebno ga je le redno servisirati in kontrolirati KOLEKTORJE!!!!, kateri so najpogostejši vzrok resnih okvar. Zamenjaj olje v peti in motorju(če ni bilo zamenjano), kontroliraj olje trima in servo volana ter menjaj svečke. Dobro je sneti uplinjač, ga ščistiti, menjati gumice na igli plovca(dobiš jih v kompletu s tesnili cena cca.45 eur MOTOMARINE Trst) in tako boš preprečil VERJEMI marsikatero neljubo presenečenje. Snemi tudi električno kapo, jo po potrebi ščisti in pošpricaj s kontakt sprejem. Ko boš imel čoln v vodi, pošpricaj motor 1x tedensko z WD40(zelo ti bo hvaležen-motor). NE POZABI KONTROLIRATI KOLEKTORJEV!!!!!!!!!
lP, Mito
Uporabniški avatar
ss9940
Viceadmiral
Kraj: Maribor

OdgovorNapisal/-a ss9940 » Sr Jul 16, 2008 11:26

Navodil za uporabo sicer nimam, je pa na forumu link za service manual za 4.3L merc... malo poišči...

LP

SS
Zakaj nimamo nikoli dovolj časa da bi zadevo naredili dobro prvič, vedno pa dovolj časa da jo naredimo še enkrat?

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov