Zdravo!
Pred kratkim sem kupil gliser BAYLINER Capri Cabin 2052 z notranjim motorjem Mercruise 4,3l V6. Ker se dopust prehitro bliža, sem se pred kratkim lotil porihtati kakšne malenkosti na čolnu. Je pa ena težavica, ker sem zraven čolna dobil samo dokumente, nimam pa nobenih "navodil" oz knjigice o samem čolnu in motorju.
Na netu sem našel samo neka navodila glede varnosti na čolnu in elektroshemo (vsaj nekaj). Pa me zanima če ima kdo mogoče še original knjigice o tem čolnu (kar je glede tehničnih podatkov točna teža,...) in/ali predvsem navodila za takšen motor?
LP
Navodila BAYLINER 2052 in mercruiser 4,3
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tudi sam imam enak čoln(z njim sem zadovoljen) in vrejemi, da za dobro delovanje motorja(in čolna) ne potrebuješ nobenih posebnih navodil. Potrebno ga je le redno servisirati in kontrolirati KOLEKTORJE!!!!, kateri so najpogostejši vzrok resnih okvar. Zamenjaj olje v peti in motorju(če ni bilo zamenjano), kontroliraj olje trima in servo volana ter menjaj svečke. Dobro je sneti uplinjač, ga ščistiti, menjati gumice na igli plovca(dobiš jih v kompletu s tesnili cena cca.45 eur MOTOMARINE Trst) in tako boš preprečil VERJEMI marsikatero neljubo presenečenje. Snemi tudi električno kapo, jo po potrebi ščisti in pošpricaj s kontakt sprejem. Ko boš imel čoln v vodi, pošpricaj motor 1x tedensko z WD40(zelo ti bo hvaležen-motor). NE POZABI KONTROLIRATI KOLEKTORJEV!!!!!!!!!
lP, Mito
lP, Mito
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov