Mercury motor
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Mercury motor
Srečno novo leto morjeplovci. Lansko leto sem zamenjal motor in sicer sem nabavil MERCURY 40-60. Po pregledu elektronike sem zamenjal le to za 60KM. Pri plovbi se mi je pa dogajalo sledeče da je motor lepo tekel tja do 5000 obratov če sem pa šel preko je avtomatsko izklopil na štand gas. Ker je motor s 4cilindri 980ccm prirejen za 60 KM italjanski trg v originalu 40KM vas sprašujem kaj bi lahko bilo . Ali ima motor kako zračno zaporo katero je potrebno odstraniti . Elektroniko sem sicer sam zamenjal in to je vse kar sem napravil. Hvala za nasvete
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
- habibi Vll
- Admiral
Saj ni bilo omenjeno ali je motor 2 ali 4 takten,niti kateri letnik.Oba pa imata omejevalec obratov.Nikakor pa se pri 5000-6000 ne morejo srečati ventili zaradi nedohajanja sledenja zapiranja.To bi se lahko zgodilo pri 8000-10000 vrtljajih,pri teh 4 taktnih motorjih.Lahko pa,če je motor star recimo cca.10 let in zaradi utrujenosti materiala poči notranji feder,ali zunanji.To se je rado dogajalo pri starejših Merc.3.0-4.3, 5.0 itd.,da je počil notranji špiral feder.
mašinfirer
MERCURY motor
Motor je 4 taktni EFI letnik 2010
- habibi Vll
- Admiral
Tukaj http://www.mercurymarine.com/engines/ou ... 0/?model=3
pravijo, da se mora, tako 40, kot tudi 60 KM zavrteti pri WOT do 5,5/6 krpm.
Malo tuhtam, da bi recimo pri cca 5krpk padel tlak v dovodu goriva pod dopustni tlak in zavaruje motor proti pregrevanju zaradi prerevne mešanice z "resetom".
Kakšen je priključek za gorivo? Pretočnost filtra. Je mogoče vgrajen zunanji....?
pravijo, da se mora, tako 40, kot tudi 60 KM zavrteti pri WOT do 5,5/6 krpm.
Malo tuhtam, da bi recimo pri cca 5krpk padel tlak v dovodu goriva pod dopustni tlak in zavaruje motor proti pregrevanju zaradi prerevne mešanice z "resetom".
Kakšen je priključek za gorivo? Pretočnost filtra. Je mogoče vgrajen zunanji....?
https://vodovod-rh.si/
MERCURY
Rezervar je zunanji , bom pogledal meni se zdi ja da je debelejša cev nataknjena na tanjšo ki gre do motorja . Bom to odstranil da bo enaka cev do motorja . Tudi sam sem že mislil da bi dal gor 15, sedaj je 13 . Kaj pa ko pišejo za YAMAHE da moraš odstraniti eno menbrano v dovodu zraka da pa pri Mercury motorjh tudi menbrano da je večji pretok zraka pa še elektroniko
vprašanje
Jankec prosim te ko imaš isti motor daj mi malo podatkov na kaj imaš montiranega to si rekel da se zavrti do 5800 koliko pična je elisa itd . jaz sem na tem motorju nov. Kje ga servisiraš itd . Hvala
Motor imam montiran na gumenjaka Sacs Tornado dolžine 5.2m. Na motorju imam elektroniko za 60 km. Motor mi je servisiral znanec, kateri je samouk, je pa zelo pedanten in stvar obvlada, tudi sam je morjeplovec.
Lansko leto se montiral na motor krilca in sem zelo zadovoljen. Ugotovil sem, da čoln prej izglisira, poraba je mogoče zato malenkost manjša za hitrost pa ne vem, mislim pa da ni neke velike razlike. Zavrti se mi na okoli 5800 obratov, vendar pri potovalni okoli 22 vozlov se vrti med 3900 in 4200.
V glavnem z motorjem nisem imel še nobenih problemov in sem z njim zeloooo zadovoljem.
lp jankec
Lansko leto se montiral na motor krilca in sem zelo zadovoljen. Ugotovil sem, da čoln prej izglisira, poraba je mogoče zato malenkost manjša za hitrost pa ne vem, mislim pa da ni neke velike razlike. Zavrti se mi na okoli 5800 obratov, vendar pri potovalni okoli 22 vozlov se vrti med 3900 in 4200.
V glavnem z motorjem nisem imel še nobenih problemov in sem z njim zeloooo zadovoljem.
lp jankec
Merry fisher 695
MERCURY
Jankec hvala jaz sem ga montiral na SACH-5,00m .Sem tudi zadovoljen vse Ok samo ko pa sem šel čez 5000 obratov kar sam izklopil v štand gas. Je 4cilindri,4taktn letnik 2010 pa je imel Elektroniko 40 jaz sem dal pa 60 not . Kolikšno imaš pa eliso daj mi povej. Jaz Imam 13 pično pa mislim da bi dal 15 gor. Zgleda da bom kar na Yuca peljal pa naj da na tester. A praviš da se dobro poznajo krilca.. Kje pa pluješ. Jaz sem SELCE-CRIKVANICA- ŠILO NOVI VINODOLSKI. Hvala
Zdravo
Gor imam eliso, vsaj tako piše 12x22 1.83:1. Krilca sem montiral lani pa sem ugotovil hitrejše izglisiranje še posebej če je čoln težji, mirnejša plovba po valovitem morju o porabi in hitrosti pa sem ti že nekaj napisal v prejšnjem postu. Stacioniran sem na otoku Ugljan, plujem oziroma potikam pa se po območju od otoka Molata pa do konca Dugega otoka(Telaščica, Kornati)
Gor imam eliso, vsaj tako piše 12x22 1.83:1. Krilca sem montiral lani pa sem ugotovil hitrejše izglisiranje še posebej če je čoln težji, mirnejša plovba po valovitem morju o porabi in hitrosti pa sem ti že nekaj napisal v prejšnjem postu. Stacioniran sem na otoku Ugljan, plujem oziroma potikam pa se po območju od otoka Molata pa do konca Dugega otoka(Telaščica, Kornati)
Merry fisher 695
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gosti