Koloidno srebro

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

Koloidno srebro

OdgovorNapisal/-a Joško » Po Jan 20, 2014 07:30

O vsestranski učinkovitosti koloidnega srebra verjetno ne vemo kaj dosti. Ali pač?

Mene osebno pa predvsem zanima, če ga je že kdo uporabil za čiščenje rezervoarjev za vodo. Koliko je učinkovito, glede na to, da je rezervoar iz nerjaveče pločevine?

Kar nekako se otepam misli, da bi čistil z raznimi kemikalijami. Pa čeprav to vodo uporabljam samo za umivanje in pranje in nikakor ne za pitje.

:D
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Jan 20, 2014 08:54

Zdravljenje z koloidnim srebrom je neuspešno, če imaš v sebi kakršen koli kovinski del, tudi plomba v zobeh potegne na sebe vso srebro. Mislim, da bo inox izničil učinek.
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Po Jan 20, 2014 10:50

Za vzdrževanje kakovosti vode v rezervoarjih na barki v toplejšem okolju občasno uporabljam tabletke (mislim da Aqua clean), ki vsebujejo tudi živo srebro.
Kakor koli se čudno sliši, a prebral sem, da je živo srebro (v mikro količinah) veliko bolj zdravo in učinkovito kot klor, voda pa nima priokusa.
Pri meni deluje in voda v tankih tudi več mesecev ostane užitna.
Glede čiščenja tankov z živim srebrom pa nimam pojma :).
LP Miran
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Jan 20, 2014 18:17

Koloidno srebro je staro dobro srebro zmleto v nano delce in nima nobene zveze z živim srebrom. :wink:
Uporabniški avatar
mirante
Admiral
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a mirante » Po Jan 20, 2014 20:00

Se opravičujem. Prav mogoče je, da sem čisto mimo usekal glede razkuževanja vode z živim srebrom.
Da ne bo kdo slučajno pil živega srebra !! :) in potem mene obtoževal za posledice.
Bom še enkrat pogledal na škatlico z razkužili, ko bom na barki, a v glavi mi je ostalo "Quick silver", ker se mi je to takrat zdelo čudno.
Uporabniški avatar
Joško
Admiral
Kraj: Koper

OdgovorNapisal/-a Joško » Po Jan 20, 2014 23:53

Danes sem malo več prebral o koloidnem srebru. Gre za izjemno učinkovit naravni antibiotik, ki v zelo kratkem času uniči bakterije in viruse, učinkovit pa je tudi pri rakavih tvorbah, tudi Aids pozdravi. Zares pa se izkaže pri opeklinah.

Postopek pridobivanja KS je malo bolj zapleten in moraš biti pozoren na veliko stvari. Pomembna je čistost vode in srebra, od tega je odvisna kvaliteta.

KOLOIDNO SREBRO je raztopina koloidnega srebra v koncentraciji od 5 do 30 ppm (število delcev čistega srebra premera 0,0001 mikrona na milijon delcev večkrat destilirane, deionizirane vode – aqua purificata). Najpogostejša koncentracija je 10 ppm. Je zelo učinkovita, naravna alternativa sintetičnim antibiotikom.
Povzetek iz
http://www.koloidnosrebro.net/

Kot je Mirante že omenil, gre pri čiščenju rezervoarjev najbrž za pripravek, izdelan po podobnem postopku, vendar z nizko vrednostjo nano delcev srebra. Kljub temu je verjetno namen dosežen.
Prijatelj, ki bo naslednje leto odplul na dolgo pot po vsaj dveh oceanih, mi je povedal, da si bo KS izdeloval kar na barki in po potrebi, saj je že možno kupiti naprave za to.
:)"Dobrega štromarja zruka samo slab šnops":)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jan 21, 2014 07:13

In deluje v kovinskem rezervoarju?
Uporabniški avatar
H2O
Admiral

OdgovorNapisal/-a H2O » To Jan 21, 2014 07:20

SR 290 napisal/-a:In deluje v kovinskem rezervoarju?

Ne verjamem. Žena, ki se spozna na to, mi je rekla da kovina in koloidno srebro ne gresta skupaj. Tudi jemat ga ne smeš s kovinsko žlico, ampak z leseno ali plastično.
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » To Jan 21, 2014 08:16

Morda bi, če bi bil tudi rezervoar znotraj posrebren z enako čistim srebrom... ampak ne bi šel stavit.

Edit: Mirante je pogledal - ni bilo živo srebro, Hg, ampak sreboro (ioni v raztopini) Ag.

'Nano' delci in podobno v sodobnih reklamah
    Sicer so mnoge posebnosti 'raztopine' s koloidno velikostjo delcev znane in raziskovane že dolgo časa. Še vedno ne v celoti raziskane, čeprav so nekateri nekajkrat že mislili, da bo v njihovih znanostih postalo dolgčas. V to področje namreč spada skoraj vsa kemija življenja...

Že stoletja znan primer razlike obnašanja snovi glede na velikost delcev je premog v kosih in premogov prah. Prvi je gorljiv, drugi v aerosolu eden od za rudarstvo najnevarnejših eksplozivov.

Ne pred pedeset leti in ne v kakem zakotju v Afriki - pred nekaj leti in 'Made in America':
    Slika
    Klik na sliko za 'Why Do Coal Mines Explode'

Koloidi in nano delci v naravi niso šele od včeraj - in tudi niso vedno nenevarni.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Po Feb 24, 2014 02:08, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jan 21, 2014 09:00

brane40 napisal/-a:

Ne verjamem.

Točno to! Osebno tega nisem dajal v usta, smo pa z tem fotrali tarajnega konja za ojačanje imunskega sistema. Vem, da so mi takrat povedali, da ne smeš imet nobene plombe, nobenega vijaka, nobene kovinske ploščice v sebi, če hočeš, da ti pomaga.
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » To Jan 21, 2014 09:23

Nimam namena strašiti niti razvnemati debate za in proti uradni medicini. Vendar kamorkoli pogledam, najdem tole:

Alert from the FDA

The U.S. Food and Drug Administration (FDA) does not consider colloidal silver to be safe or effective for treating any disease or condition and has issued an advisory regarding its safety. Colloidal silver can cause serious side effects, such as argyria.

Colloidal silver products marketed for medical purposes or promoted for unproven uses are now considered “misbranded” under the law.

Colloidal silver can cause serious side effects. The most common is argyria, a bluish-gray discoloration of the skin, which is usually not treatable or reversible.

Enako tudi na strani komplementarne medicine:
http://nccam.nih.gov/health/silver

In tukaj:
Colloidal Silver: Risk Without Benefit
http://www.quackwatch.com/01QuackeryRel ... verad.html

Malo dodatnega branja na razumljiv način:
http://www.sciencebasedmedicine.org/hi-ho-silver/

Za uporabo koloidnega srebra se odloči vsak sam, prav pa je, da pozna argumente za in proti.

LP
Uporabniški avatar
motorni
Admiral
Kraj: Zagorje

OdgovorNapisal/-a motorni » To Jan 21, 2014 17:54

MarjanTomki, za eksplozijo ne rabiš ravno nano prahu, dovolj je da so delci manjši od pol milimetra. Eksplodira lahko (in se je tudi že zgodilo) prav vsak gorljiv prah, tudi tak, na katerega marsikdo ne pomisli, da je nevaren, kot na primer sladkor, moka, lesni prah, pa še kaj bi se našlo. Za razliko od plinov, imajo prahovi precej višjo vžigno energijo, pa še zvrtinčiti ga moraš v zrak. Zato je verjetnost eksplozije manjša, toda eksplozija plina porabi ves plin in je potem konec, eksplozija prahu pa dvigne ves prah v okolici in je navadno konec serije eksplozij šele takrat, ko zmanjka okolice. In posledice so
Slika lahko tudi take. Malo smo zašli s teme, ampak ni odveč opozoriti na to.
Admiral

OdgovorNapisal/-a francelj » To Jan 21, 2014 19:22

Da ne bo zdaj debata preveč zašla iz teme.
Joško je spraševal kako se koloidno srebro obnese kot čistilo ali sredstvo za dezinfekcijo. Moj odgovor se nanaša na uživanje in uporabo z namenom zdravljenja, kar je Joško omenil na začetku. V rezervarjih po čiščenju ali če ga je v vodi malo za dezinfekcijo, je majhnim količinam primerno manj potencialno škodljiv. Tudi, če ga z vodo nekaj popijemo.

Pravično bi bilo, da bi našel primerjavo škodljivosti koloidnega srebra z majhnimi količinami klora in drugih čistil, ki jih uporabljamo v pitni vodi. Bom poiskal, lastnih izkušenj, da bi se zavedal, da preiskušam na sebi, pa nimam ;-)
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » To Jan 21, 2014 19:30

francelj napisal/-a:Pravično bi bilo, da bi našel primerjavo škodljivosti koloidnega srebra z majhnimi količinami klora in drugih čistil, ki jih uporabljamo v pitni vodi.

V majhnih količinah je verjetno vse en šment in manj škodljivo od solitra v dobri, domači suhi salami, ampak če pretiravaš od koloidnega srebra nepopravljivo pozeleniš in dihaš naprej, od klora pa zasmrdiš in pozeleniš. :lol:

Če ima voda vsaj majhen stik z katerim koli kovinskim delom, to srebro ne bo delovalo, ker se bo takoj vezalo na kovino.

@Tomki;
Preizkusi eksplozijo z mlekom v prahu!
francelj
Admiral

OdgovorNapisal/-a francelj » To Jan 21, 2014 19:33

;-)

Zato grem takoj po eno suho salamo v klet.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov