.
Je šefe že kar dovolj napisal, da se boš lažje odločil.
Moj prispevek je pa tale.
Imam, GARMIN 525S
in me na splošno zadovoljuje. Soliden izdelek, grafika, dokaj enostaven....
Markiranje točk, hitrost, temperatura vode, itd, itd, .... vse bp.
Za načrtovanje poti je tudi OK. Samo vnesti "moraš" parametre svoje barke. Koliko ima ugreza, širine, višine in mislim, da je to vse.
Ko načrtujem daljšo turo, recimo Portorož Lošinj me avtomatsko pelje mimo vseh "nevarnosti". Na zaslonu se pokaže vijolična linija in te se držiš. Po zunanji strani istrskih otokov, po zunanji strani otočka Fenoliga. Ker če bi me peljal po notranji, bi bil v prekršku, ker je premalo oddaljen od rta Kamenjak, itd.
Skratka, pelje te mimo ovir, ki so vrisane na karti. Otoki, rti, čeri, ... vse to upošteva. Odšteva čas, ko si na poti in računa koliko je še do cilja. Točno ti piše, da boš na cilju ob npr., 11 uri in 17 minut. S spreminjanjem brzine se ta čas takoj korigira. Res pa je, da te katerikrat stisne v prsih, ker te na enih pozicijah pelje, tako na knap, mimo ovir, preko pličakov, da se naježiš.
Ko greš prvič je pač tako, potem se pa navadiš.
Res pa je, da se lahko kaj pokvari in slepo zaupanje neki elektronski napravi ni dobra. To je samo pripomoček, ne pa avto pilot. Še zmeraj moraš biti previden in opazovat vodno pot pred teboj, ker kaj takega ne potrebuješ.
LP
.