tomos 10
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
tomos 10
kupiu sem tomosa10 ki ni laufau 7 let in sedaj sm ga prepucau premazau in lepo se zavrti zanima me kaj bi vi naredili na mojem mestu k tok časa stoji preden ga zalaufam
Kaj si čistil in premazal ? Zamenja se olje v menjalniku, očisti uplinjač in filter bencinske črpalke, zamenja svečke (razmak med elektrodama je 0,7 mm). Nato preveriš, če svečke imajo iskro, če imajo in bencin doteka v uplinjač in naprej v motor, mora motor, če ima dobro kompresijo, vžgati.
Seveda vse to počneš s svežo mešanico bencina in TCW3 olja.
Seveda vse to počneš s svežo mešanico bencina in TCW3 olja.
oj
oj hvala za nasvete vse to sm naredu razn termostata nism gledau najbolje da ga kr menjat skrbi me da ni not u motorju kej zarjavelo sicer se lepo vrti bomo vidli kako bo zalaufau jutr ve kdo kje se dobi rezervne dele nove za ta motor po zmirnih cenah
oj
a ja šeeno uprašanje mam kakšno olje gre u menjalnik oz peto tomosa
TadejX napisal/-a:jandrej napisal/-a:Glede na "kvaliteto" tvojega pisanja ti predlagam bučno olje...
Fant sprašuje o Tomosu in od tega foruma verjetno pričakuje koristne nasvete, ne nekih glupih pripomb.
Je pa res, da je treba na slovnico vseeno malo paziti!!!
Sm jo prpelu da bo kuhala kt mami, pa je pila kt ati...
sae 80 do 90,motor imaš pokonci in z pumpico stistaš olje od spodaj,na spodnjem vijaku v peto.ko priteče na zgornjem ven ,ga je ravno prav v peti.priviješ zg vijak,nato hitro umakneš pumpico in priviješ še spodnji vijak.podtlak ti pomaga da olje ne izteka med tem.zateguj z veeeliko mero občutka sicer boš poškodoval peto.
lp iztok...
lp iztok...
- Marjan Tomki
- Admiral
- Kraj: Ljubljana
Se strinjam o slovnici - ampak jasno in čitljivo je vseeno - in mislim tudi da jasneje in lažje čitljivo, kot je bilo.
Mislim, da bi lahko Vitranc bil nekdo od tistih, ki sta jim 'potorišič' in kak težkoroki profesor slovenščine v šoli zagabila 'knjižni jezik'... Ali pa je bila kaka druga podobna izkušnja, ki je povzročila tak odpor.
Mimogrede, povzročiti odpor do predmeta je nekaj najhujšega, kar lahko naredi učitelj.
Nadalnje pridiganje na način, podoben tistemu, ki ga je povzročil, takega odpora ne odpravi - prej nasprotno. Če bi kdo rad, da Vitranc piše lepše, bo verjetno dosegel največ, če sam odgovarja v lepem jeziku.
In... s temle smo posrali temo.
Razen Polanca, seveda
Mislim, da bi lahko Vitranc bil nekdo od tistih, ki sta jim 'potorišič' in kak težkoroki profesor slovenščine v šoli zagabila 'knjižni jezik'... Ali pa je bila kaka druga podobna izkušnja, ki je povzročila tak odpor.
Mimogrede, povzročiti odpor do predmeta je nekaj najhujšega, kar lahko naredi učitelj.
Nadalnje pridiganje na način, podoben tistemu, ki ga je povzročil, takega odpora ne odpravi - prej nasprotno. Če bi kdo rad, da Vitranc piše lepše, bo verjetno dosegel največ, če sam odgovarja v lepem jeziku.
In... s temle smo posrali temo.
Razen Polanca, seveda
Correct me if I am wrong, please.
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Marjan Tomki napisal/-a:In... s temle smo posrali temo.
Razen Polanca, seveda
Če že ločuješ na sralce in nesralce v temi, moraš k Polancu dati še mene.
Nazadnje spremenil Piki, dne Sr Maj 14, 2014 15:30, skupaj popravljeno 2 krat.
oj
hvala vsem ki so mi podali koristne nasvete hvala tudi tistim ki imajo skozi in vedno preveč časa in se ukvarjajo s slovnico na forum pridem da se malo sprostim in hkrati pridobim kak koristen nasvet hkrati če je u moji moči ga tudi komu dam no spet en moj post brez kake slovnične pravilnosti naj omenim da namirno pišem brez ločil (sedaj pa zopet akcija spluvajte moje pisanje) sej bomo skoj videli kdo ma preveč časa tisti k ga mate pridte k men brusim pasaro k se bo brvala da bote mel kej delat sej pivo bo in čevapi tud 
oj
a ja polanc tadej in piki najlepša hvala enkrat se dobimo dol na katarini da dam za pir
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot], Google [Bot] in 16 gostov