Serviser za volvo penta

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

borro
Kapitan bojne ladje

Serviser za volvo penta

OdgovorNapisal/-a borro » Če Jun 05, 2014 06:57

No evo !
Sredi noci nam je na momackom seveda sredi kvarnerja crknil motor... Oz. zacel je ful kaditi bel dim in po malem torkirat.... Upam da je tesnilo na glavi. Drugace sem itak v ..... Skratka.. A ima kdo idejo kam na popravilo in eventuelno strokovno mnenje? Grem proti losinju, drugace pa mislim da bo treba nazaj v maticno luko na jadra.... To je pa pula... Ce ima gdorkoli kaksno idejo lepo prosim za nasvet....
Nazadnje spremenil borro, dne Pe Jun 06, 2014 08:18, skupaj popravljeno 1 krat.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Če Jun 05, 2014 10:05

Borro, jadra gor in zviz do Pule. Tam je boljša infrastruktura.

Kaj bi bilo z motorjem pa ne vem.
Bel dim = uparjena voda.
Lahko je samo voda v nafti. Zgleda hudo, ko se tako pokadi, mogoče pa le ni.
Si probal prezračit dovod goriva, odtočit vodo na separatorju in še enkrat zakurblat? Letos spomladi je bilo kondenza too much in čisto možno, da je povezno s tem.
borro
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a borro » Če Jun 05, 2014 11:18

Hja saj druge ni... Mojster na losinju bi mi podrl cel motor pa mozda pod urgento do sobote popoldan skupaj.... Cena pa cca 1000€
Glavo znam tut sam dol dat, dihtunga 180, glavo pa ostalo pa v ljubljani zrihtam.... Tako da dva dni jadranja proti puli...
Glede separatorja pa tudi dopuscam moznost, ker sem pred odhodom se nafto iz kante not zlil... Bom podrl in scistil sam mal full torkira za to...hvala za nasvet...
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jun 05, 2014 11:37

če pihne dihtunga med cilindri ni nujno, da tko, da pride voda v olje.tko je men naredu mercedes, se je pa slišalo sikanje, ko se je kompresija praznila v sosednji cilinder.Pa prever olje,če je postalo belkasto...emulzija ga ne laufi nič več.
borro
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a borro » Če Jun 05, 2014 12:29

Kar je... Tu je.... Mi gremo pocasi okrog na okrog, barka pac jadra....
Se pa odpira naslednje vprasanje... Komu dati to popravit? Glavo lahko vzamem dol, in v lj, sam mislim da to ni to.... A poznate dobrega serviserja ?
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Jun 05, 2014 12:59

a vsaj kaj piha?
borro
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a borro » Če Jun 05, 2014 15:58

Ja defenitivno nekaj piha... Ko da spuša kompresija, olje je pa zaenkrat še ok
Za iz veza dol je še, kaj več pa raje ne...
al

OdgovorNapisal/-a al » Če Jun 05, 2014 16:07

Oprosti, mislil sem, če piha veter, ker pač jadrate nazaj v Pulo, kot sem razumel?
borro
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a borro » Če Jun 05, 2014 16:20

:? :? Sorry
Ja nekaj malega piha, tako da bo slo... To nebi smel biti problem..

Lp borut
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Če Jun 05, 2014 16:21

Dej snem pokrov ventilov in vijake na glavi mal prtegni,za morda 45 stopinj...men se je tko glava losala na DMB ju.
al

OdgovorNapisal/-a al » Pe Jun 06, 2014 07:54

No, kakšna je situacija? Jadrate proti Puli? Ste kaj popravljal motor? Vse ok?
borro
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a borro » Pe Jun 06, 2014 08:16

Pozdravljeni!
Situacija je taka, da bomo jadrali do Pule...
Pogledal sem in seperator in vijake, pa vseeno dela misli da po dveh cilindrih.
Smo v artaturiju in danes bomo lepo jadrali na Susak, potem pa na Unije.
Jutri zjutraj pa v Pulo... Cas pac ni nas vladar, ampak je veter...
V Puli bom pa naprej reseval problematiko motorja..
Se vedno bom pa full hvalezen za naslov kaksnega dobrega mehanika.
Hvala za pomoc!
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Pe Jun 06, 2014 10:00

Ja sej vsi vemo ,kdo je DOBER mehanik,ki se potrud in fajn porihta za normalen denar.To je naš morjeplovec Mitja P
LP Iztok
borro
Kapitan bojne ladje

OdgovorNapisal/-a borro » Po Jun 09, 2014 09:43

Družba pozdravljeni!

Evo avanture je konec, tako da je na mestu, da napišem zaključek in pa zahvalo vsem akterjem....skratka:
po tem, ko mi je serviser na Lošinju na prvo rekel, da je to sigurno najmanj tesnilo in pa glava ter da se naj kar lepo sparkiram na vez, da mi bo podru motor, sem se vseeno odločil da nadaljujem samo na jadra. Na Lošinju je motor še vedno nagajal, vendar sem ga prižgal toliko da se odlepim od pomola. Po premiku v Artaturi, sem dobil namig od Marchi-ja, da pogledam seperator in filter..in to sem tudi naredil, a ni bilo razlike, mogoče nisem bil dovolj vstrajen.. :?
Naslednje jutro smo se odpraviloi na Susak, vmes pa Polančeva ideja o zategu vijakov - poskus na Susku, a motor še vedno torkira, a se zopet vseeno potegnem z njum v veter ter gaza na Unije....Vse ok, dokler ne pade sonce in z njim tudi veter in z njim naša hitrost.... ravno pri svetilniku na Unijah :evil:
kaj pa zdej? - Nič vžgi motor, pa se potegni te pol milje v zaliv, pa kar bo..bo. :roll:
IN.. :shock: :shock: :shock: :shock: motor dela...
peljem previdno le z 1500 obratov in lejga zlomka par minut in smo na pomolu. :D
Naslednje jutro takoj na tešče dobim kontakt od MitjeP, ga pokličem, debatirama okrog scenarijev a zaključek isti.. z mal obratov čez kvarner, pred marino pa motor na full pa kar bo-bo - bomo že popravli.
Po testu pred marino pa moram reč, da motor dela ko urca. Preventivno sem vrgu dol in filter in seperator, ter jih bom zamenjal z novim.. pa da vidmo. Da bi vedel kateri nasvet je bil pravi - ne vem - mislim pa, da je vse skupaj posledica vode in pa smeti....

Na forumu nisem najbolj aktiven s prispevki in komentarji v vsaki mogoči temi, sledim in prebiram pa ga vsak dan, ampak v mojem primeru se je pa dokazalo da še vedno in to dobro služi svojemu namenu.
Najlepša hvala vsem in mirno morje
Borut
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » Po Jun 09, 2014 10:16

Super, da si zrihtal zadevo. Koliko dni ste jadrali od Lošinja do Suska, ker vetra je bilo pa nula koma jozef.
Unemu na Lošinj pa sporoči, da ti je eden podrl mašino za 100€ in zrihal zadevo :))
Nazadnje spremenil Marchi, dne Po Jun 09, 2014 10:37, skupaj popravljeno 1 krat.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 26 gostov