Problemi z motorjem..nasvet
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Problemi z motorjem..nasvet
Zdravo..
zanima me ce bi kdo od oka znal povedat zakaj mi moj volvo penta aqad40 motor ne gre na obrate je kaksen trik na rocki(...namrec montiral sem jo na novo ker slabo stala gor) oz. zajlah (v prostem teku gre na obrate)
in zakaj mi na maksimalni poziciji (ki jo doseze) pri 1800 mece olje skozi ispuh , ce pikico znizam(na 1700 obratov) pa vse izgine
uglavnem mozno da je napaka na rocki?da ko ga dam v brzino ne potegne dovolj gasa??ma kdo podobne izkusnje?
aja... mam se ene probleme z peto (vp aq 270), ki ni blokirana za v vzvratno...in mi dviga peto..ma peta kako blokao varnostno za motor tudi
hvala vnaprej za moja zmedena pojasnila...in seveda za vse nasvete
zanima me ce bi kdo od oka znal povedat zakaj mi moj volvo penta aqad40 motor ne gre na obrate je kaksen trik na rocki(...namrec montiral sem jo na novo ker slabo stala gor) oz. zajlah (v prostem teku gre na obrate)
in zakaj mi na maksimalni poziciji (ki jo doseze) pri 1800 mece olje skozi ispuh , ce pikico znizam(na 1700 obratov) pa vse izgine
uglavnem mozno da je napaka na rocki?da ko ga dam v brzino ne potegne dovolj gasa??ma kdo podobne izkusnje?
aja... mam se ene probleme z peto (vp aq 270), ki ni blokirana za v vzvratno...in mi dviga peto..ma peta kako blokao varnostno za motor tudi
hvala vnaprej za moja zmedena pojasnila...in seveda za vse nasvete
Ja to, da ti meče olje čez izpuh zagotovo ni vzrok v napačni nastavitvi ročke ali pletenic!!! Problem je resen in za rešitev boš potreboval strokovnjaka na licu mesta, mi "kvazi stručkoti" na forumu tega žal ne moremo na daljavo... Očitno gre za neko konkretno okvaro na motorju, očitno nima moči, da bi v prestavi pod obremenitvijo dosegel primerne vrtljaje...
LP
LP
Sam imam dva taka motorja v mojem plovilu. Sicer imam TAMD40A, vendar kolikor sem seznanjen sta popolnoma ista, samo razlika v parih malenkostih in moči. Moji imajo vsak po 150KM. Zavrteti se pa morajo na 3600RPM max. 3200 je pa nekje "cruising speed".
Kje imaš stacionirano plovilo?
Kako pa veš da gre olje skozi izpuh? Mislim ali ti začne kadit, je dim moder ali plav?
Je ročka original volvo?
Kje imaš stacionirano plovilo?
Kako pa veš da gre olje skozi izpuh? Mislim ali ti začne kadit, je dim moder ali plav?
Je ročka original volvo?
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Tudi jaz imam podoben problem. Namrec motor (Volvo Penta 2020 - 20 KM) mi ne gre v prostem teku cez 1800 obratov, ko pa ga obremenim pa ne doseze niti tega. Poleg tega mi motor,ko dam plin do konca mocno kadi in mi iz izpuha mece neke vrste saje. Na rabu so imeli razne vrste "mehaniki" razlicna mnenja. Zato sem prinesel domov brizgalne sobe in jih poslal na test k Bosch serviserju v Novo Gorico. Danes ko sva govorila po telefonu mi je dejal, da je ena popolnoma zanic in, da je to vzrok. Seveda povod vsega pa je voda v rezervarju katero sem veselo prejel na eni od benzinskih crpalk. Ko bom vse skupaj sestvil nazaj in sprobal pa napisem ali je OK ali ne.
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
Žal motor še vedno ne laufa. Baje gresta z "Car"-om naslednji vikend poizkusit rešit problem. Malo spremljam zadevo, saj sem njegov sosed (na privezu), pa tudi mene zanima kaj je vzrok takim problemom, ki jih je na našem koncu vse več. Sedaj je tudi drugi sosed (Nemec) začel tožiti za isitimi problemi z motorjem. Se boš moral kar k nam preselit, pa začet servisirat. 
-
CAR
- Admiral
- Kraj: Ljubljana - ACI Supetarska draga - Rab
Končno mi je uspelo ponovno spraviti v pogon motor (oziroma ne meni temvec odlicnemu mehaniku). Naj na kratko opisem dogodek. Kot sem ze opisal motor ni imel moci in mi je iz izpuha metal crn dim in saje. Veliki "marinski majstori" na HR so ugotavljali razne diagnoze. Na koncu sem se obrnil na Boschovega mehanika v Rencah pri Novi Gorici. Po prvem obisku v marini je kaj hitro ugotovil, da to niso vbrizgalne sobe (to so bila ugotavljanja servisa v marini) temvec da je to izpusni kolektor (priloga slika). Ta je bil tako zapolnjen, da nam se danes ni jasno kako je motor sploh lahko deloval. Odlocili smo se, da odpeljemo motor v SLO - Rence. Tam ga je mehanik razdr zamenjal tesnila, izpusni kolektor, termostat.... Vceraj smo ga vstavili nazaj na svoje mesto in po prvem poizkusu je deloval kot urca. Skratka kot nov motor (tisji, obrati....). Se sedaj ne vem, kaj je vzrok tako zapolnjenega izpusnega kolektorja, kajti jadrnico sem kupil letos spomladi. No na koncu niti ni pomembno vazno, da zadeva zopet deluje. Skratka, ce imate podobne tezave ali z barko ali avtomobilom vam priporocam Bosch mojstra v Rencah pri Novi Gorici. Je moz beseda, poleg tega pa tudi izredno natancen - se pravi kvaliteta je tu. Na koncu se moram zahvaliti tudi Seleven- u za vso strokovno in fizicno pomoc pri resevanju problematike
- seleven
- Kontraadmiral
- Kraj: Ljubljana-Krk-Omišalj
- Kontakt:
Mehanik v "akciji"
Na "krirurški mizi ...
Kaj pa je tu notri?
"Pa so vseskozi govorili, da so šobe krive...."
Tukaj pa že dolgo ni bilo dimnikarja...
Pripravljen za odvoz v Renče na "operacijo". Preizkušeno DOBRO!!
http://www.avtomehanika-arcon.si/

Na "krirurški mizi ...
Kaj pa je tu notri?
"Pa so vseskozi govorili, da so šobe krive...."
Tukaj pa že dolgo ni bilo dimnikarja...
Pripravljen za odvoz v Renče na "operacijo". Preizkušeno DOBRO!!
http://www.avtomehanika-arcon.si/

Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov