Mercury 40 402 ne vžge

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral
Kraj: Žalec-Ankaran

Mercury 40 402 ne vžge

OdgovorNapisal/-a darkobmw » So Jun 14, 2014 14:29

Pozdravljeni

Imam eno zelo veliko težavo.Včeraj sem poizkusil zagnati motor še zadnjič preden grem na morje( in to je v ponedeljek) pa je sekundo vžgal ugasnil in od takrat ga ne spravim več med žive.Očistil sem vplinjač 2x zamenjal svečke poizkusno zamenjal tudi tuljave in nič iskra je vendar se mi zdi bolj slaba se pa tudi sliši kot bi nekaj nekje prebivalo sem preveril vse kable ki so vidni pa so vsi vredu.Sem pa tudi zasledil delce v vplinjaču pod plovcem.
Ima pa ta motor črpalko za gorivo na bloku skozi ohišje pa je tudi napljana voda za hljenje ali je možno,jo je prežrlo in prihaja voda v gorivo.
Prosim za pomoč
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral
Kraj: Celje

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Jun 14, 2014 14:44

Če slišiš prebijanje iskre si si sam odgovoril... Jaz sem kupil kabel od BOSCH-a na metre in kapice za svečke od brigs&stratton (so iste kot original) in naredil kable nove za par eurov in od takrat dela ko metek! prej je vedno nekje nakaj prebijalo... Pa je laufal po 2-3 cilindrihin malokdaj po 4ih. a svečke so zalite al suhe?
Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkobmw » So Jun 14, 2014 15:09

Svecke so zalite sem pa tudi zamenjal kable ne z novmi ampak deljocmi
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Jun 14, 2014 17:18

Ravnokar se spopadam na avtu z prebijanjem iskre :S ko jo čuješ pa je ne najdeš. Če ti ne vžge pomeni da noben cilinder ne dobi iskre kar pomeni da boš mogo iskat nekje na skupnem vodu pred špulami. Js bi na tvojem mestu prvo odklopil elektriko od motorja do komand in ga tak probal užgat da ti slučajno ne prebija stikalo za ugašanje motorja. Al pa tam okol "krmilnika vžiga" preveri vse dobro!
polanc
Admiral
Kraj: sevnica

OdgovorNapisal/-a polanc » So Jun 14, 2014 20:38

ob strani ima en kup plusov skupaj in to tko butasto, da ko ga obračaš brez pokrova,mal zviješ bajonetke in juhu stik na maso imamo in ne pali pa da znoriš zraven
Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkobmw » So Jun 14, 2014 21:22

Marcel_Mastnak napisal/-a:Ravnokar se spopadam na avtu z prebijanjem iskre :S ko jo čuješ pa je ne najdeš. Če ti ne vžge pomeni da noben cilinder ne dobi iskre kar pomeni da boš mogo iskat nekje na skupnem vodu pred špulami. Js bi na tvojem mestu prvo odklopil elektriko od motorja do komand in ga tak probal užgat da ti slučajno ne prebija stikalo za ugašanje motorja. Al pa tam okol "krmilnika vžiga" preveri vse dobro!

Sem že tudi to poizkusil odklopil vse kable za izklop pa ni šlo.Bom še jutri poizkusil :cry:
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » So Jun 14, 2014 21:35

Če imaš še lansko gorivo ga zamenjaj. Gorivo po tolikem času zastara.
Uporabniški avatar
darkobmw
Kontraadmiral

OdgovorNapisal/-a darkobmw » So Jun 14, 2014 21:40

Bavarko napisal/-a:Če imaš še lansko gorivo ga zamenjaj. Gorivo po tolikem času zastara.

Prej sem ga laufal res na staro gorivo z prenosnega rezervoarja sem tudi na to pomislil in sem danes natočil svežega.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » So Jun 14, 2014 22:57

Bavarko napisal/-a:Če imaš še lansko gorivo ga zamenjaj. Gorivo po tolikem času zastara.

Tule se zna s5 kakšna strast pogret :D
Glede na to da maš slabo iskro bo kar treba poiskat kje prebija in če čuješ da prebija potem jo boš že našel v temi al pa pol ko si že fajn jezn jo tud z roko začneš iskat in se žrtvuješ sam da bi jo našel :D ampak če maš slabo srce se ne poslužuj tega postopka!!!
Bavarko
Admiral

OdgovorNapisal/-a Bavarko » Ne Jun 15, 2014 01:05

Marcel_Mastnak
Zate ne vem, vem pa zame, da sem prešraufal kar nekaj različnih izvenkrmnih motorjev. V največ primerov, ko je motor konec sezone normalno deloval in čez pol leta in več počitka pa nekaj zajebava je v največ primerov bilo krivo staro gorivo.
Je pa avtor teme tudi napisal, da se mu zdi, da je iskra slaba. Upam, da vidiš besedo zdi.
Ti pa, ko mutavi navališ na kable in menjavo kablov.
Preden se začne kupovat in menjavat kose je pametno pogledat najbolj osnovne stvari, ki ne stanejo nič.
Uporabniški avatar
Marcel_Mastnak
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marcel_Mastnak » Ne Jun 15, 2014 09:00

ojoj se ti opravičujem bavarko ker sm te prizadel... Se ne bom več vtikal ker zgleda slabo berem in tud pojma nimam :wink:
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Po Jun 16, 2014 11:16

@darkobmw
    Preden bi jaz kaj rekel, bi imel toliko vprašanj, da bi bilo najbolje zadevo (in tebe) videti, brez tega pa nimam dovolj podatkov, da bi rekel kaj utemeljenega in sem rajši tiho.
@Bavarko
    Če bi rad dobil občutek, če je Marcel_Mastnak že kaj prešraufal, lahko malo pogledaš, kaj je doslej napisal v prispevkih.

Sicer darkobmw ni napisal le, da se mu iskra zdi slaba, ampak tudi, da je svečka mokra (torej gorivo ali vsaj nekaj mokrega pride v valj), da so našli delce v vplinjaču, pa tudi
    se pa tudi sliši kot bi nekaj nekje prebivalo

Na to je odgovor to, kar je napisal Marcel.
Nazadnje spremenil Marjan Tomki, dne Po Jun 16, 2014 13:11, skupaj popravljeno 1 krat.
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jun 16, 2014 12:35

Marcel_Mastnak
Zate ne vem, vem pa zame, da sem prešraufal kar nekaj različnih izvenkrmnih motorjev. V največ primerov, ko je motor konec sezone normalno deloval in čez pol leta in več počitka pa nekaj zajebava je v največ primerov bilo krivo staro gorivo.

Tudi sam sem že nekaj prešraufal v živleju, pa nikol nisem naletel na kakršne koli težave z 1-2 leti starim bencinom oz. mešanico. To nima veze, ne rečem če bi mel 10 let staro mešanico ampak s prejšne sezone pa nima veze.

Tudi letos mi je motor, ki je sicer kar občutljiv na kvaliteto bencina, na 8 mesecev star bencin kresnil iz prve. In če nebi, bi takoj posumil da je nekaj narobe - z motorjem seveda.
SR 290
Admiral

OdgovorNapisal/-a SR 290 » Po Jun 16, 2014 12:42

kasaudio napisal/-a:Tudi letos mi je motor, ki je sicer kar občutljiv na kvaliteto bencina, na 8 mesecev star bencin kresnil iz prve.

Vžge že, gre pa nikamor ne.
Za čoln ne vem, dobro friziran moped ali motorna žaga bo hudo klavrno pelo z zluftanim bencinom.
Uporabniški avatar
kasaudio
Admiral

OdgovorNapisal/-a kasaudio » Po Jun 16, 2014 12:46

V petek ali soboto grem testirat propelerje in čoln pred dopustom. Bom videl če bo šlo kaj slabše na 8mes. star bencin...

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 22 gostov