Varjenje pete da ali ne?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Varjenje pete da ali ne?
Nekako mi je uspelo zakriviti najbolj spodnji del pete, tisti list, ki štrli še malo pod propelerjem. Poravnal sem ga da je raven, vendar vmes manjka pali košček in par cm dolga razpoka je tam kjer je bilo pripogmjeno. Mislil sem, da bi to pošvasali, poštrihali in vse bi blo nazaj tiptop, porihtano in zrihtano.
Zdej pa v debatah vse bolj pogosto slišim naj kar pustim tako kot je. Namreč za varit aluminij je potrebna kr visoka temperatura, notri so semeringi in to varjenje bi jih poškodovalo, mogoče stopilo ipd. Ma kdo izkušnje, mnenje?
Zdej pa v debatah vse bolj pogosto slišim naj kar pustim tako kot je. Namreč za varit aluminij je potrebna kr visoka temperatura, notri so semeringi in to varjenje bi jih poškodovalo, mogoče stopilo ipd. Ma kdo izkušnje, mnenje?
Wellcraft 2600 Martinique
Če želiš varit je povsem logično, da bo treba peto razdret in pobrat stvari, ki ne prenašajo temperature ven.
Pusti tako kot je, oz. boš zrihtal, ko bo tudi zaradi kakšnega drugega razloga potrebno motor podirat.
Funkcija tiste perutničke pa je zgolj neke vrste zaščita propelerja da ne udari takoj v dno.
Pusti tako kot je, oz. boš zrihtal, ko bo tudi zaradi kakšnega drugega razloga potrebno motor podirat.
Funkcija tiste perutničke pa je zgolj neke vrste zaščita propelerja da ne udari takoj v dno.
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
A je tko hudo snet spodnji del pete,pa tudi jedro pete ni nobena umetnost potegniti ven.Semering pod vodno črpalko, ni potrebno jemati ven.Kdorkoli ti bo varil,bo rekel,prines spodnji del,pober getribe ven in to je to.Sem pa že ta spodnji del popolnoma poravnal,ko je bil zvit za 90 stp.brez razpok.No.1,lahko se oglasiš in bova šla pogledat.
Če boš na ruti se pa kej vidva.
Če boš na ruti se pa kej vidva.
mašinfirer
- habibi Vll
- Admiral
- Kraj: LJ.Vižmarje
http://www.loctite.com.au/metal-surface ... htm#id4734
Ce te moti do konca sezone ali razdiranja pete probaj s tem ali podobnim
Pred leti sva z frendom z neko podobno maso popravila uho za vijak ki drzi ohisje menjalnika motokultivatorja skupaj, pa drzi se danes.
Lp!
Ce te moti do konca sezone ali razdiranja pete probaj s tem ali podobnim
Pred leti sva z frendom z neko podobno maso popravila uho za vijak ki drzi ohisje menjalnika motokultivatorja skupaj, pa drzi se danes.
Lp!
Sem imel isti problem. Skrivil in poškodoval, tako da je malo mnjkalo, pa so mi svetovali, da je bolje da dam popravit kot da se tako vozim. Sam sem snel peto, če si malo mojstra ni panike. Na youtube si oglej kako se sname. Odnesel sem jo k Jermanu. Naredil BP in se sploh ni videlo da je kje popravljeno, še tam kjer je manjkalo je bilo kot novo. Sem pa moral olje izpustiti, to mi je on naročil.
Odvisno kako blizu torpedu boš varil... Mi smo vedno varili pete na koncu liste brez da bi se karkoli razdiralo. Tudi kakšna kavitacijska plošča se je, pa celo na svoji Bravo 3 sem pred 4 leti privaril en kos tam pri prednjem podkvastem cinku brez da bi karkoli razdiral... Moraš pa malo okrog skakat z mokro krpo, gobo polno vode, itd...
Aluminij se vari zelo lokalno, samo toplota se res hitro širi... Po drugi strani pa se ga hitro ohladi, saj aluminij ni dober akumulator toplote...
Če pa je blizu torpeda, potem pa res razdri, povari in potem vse skupaj nazaj... Če pa je orto blizu pa zna biti problem, saj boš deformiral ležišča ležajev itd... Potem zna biti pa tudi zanič ohišje od pete...
Aluminij se vari zelo lokalno, samo toplota se res hitro širi... Po drugi strani pa se ga hitro ohladi, saj aluminij ni dober akumulator toplote...
Če pa je blizu torpeda, potem pa res razdri, povari in potem vse skupaj nazaj... Če pa je orto blizu pa zna biti problem, saj boš deformiral ležišča ležajev itd... Potem zna biti pa tudi zanič ohišje od pete...
Predlagam ti da odbrusiš tisti zobek spodaj, razpoko saniraš z tekočimi kovinami, zličiš in prebarvaš. Vsekakor je bolj nujno zamenjat cinke kot pa se ubadat z varjenjem tega štrclja, ki v tej kombinaciji nima nobenega vpliva na vožnjo.
Ko prideš iz dopusta potegni čoln ven in porihtaj celega ne le nogo, ker ti bo po sliki sodeč sonce kmalu skurilo ves gel coat, če ga ne spoliraš.
p.s.
Je torpedo tudi počeno zadaj pri gredi, ali samo tako izgleda?
Ko prideš iz dopusta potegni čoln ven in porihtaj celega ne le nogo, ker ti bo po sliki sodeč sonce kmalu skurilo ves gel coat, če ga ne spoliraš.
p.s.
Je torpedo tudi počeno zadaj pri gredi, ali samo tako izgleda?
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 24 gostov