Flapi QL Volvo penta

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

boni
Kapitan

Flapi QL Volvo penta

OdgovorNapisal/-a boni » Pe Jun 27, 2014 22:14

Imam hidravlične flape QL Volvo Penta in en flap mi ne delal. Danes sem se poglobil v pumpo in ugotovil, da mi je pregorel magnetni rele oz. elektromagnetni ne vem točno kako se reče. To je magnet, ki odpira in zapira. Sem šel v elektro trgovino v Poreču in kupil nekaj podobnega, ampak na žalost še vedno ne dela, to pa zato, kakor sem ugotovil, da je prešvoh. Če je ventil zunaj in ga priklopim na aku da dobi signal "iglo" premakne samo ne tako močno kot original. Ko pa ga zmontiram se ne zgodi nič. Zato predvidevam da je prešvoh. Ali je to možno? Ali kdo ve kje se da to kupit? Sem poslikal samo s tablico ne znam naložit slik :cry: :(
Hvala za pomoč.
Uporabniški avatar
gregor.n
Admiral
Kraj: Zanzibar
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a gregor.n » Pe Jun 27, 2014 23:03

Jaz sem imel QL električne flape in prvič slišim za hidravlične, meni je šel en motorček in ni drugega kot kupiti nov komplet flap cca 150 ojru se mi zdi da me je stalo.
lpg
https://medisken.si
boni
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boni » To Jul 01, 2014 08:15

Da si lažje prestavljamo lepim nekaj slikic.
QL od Volvo Pente ima veliko sistemov od hidravlike, ročne avtomatske do električnih.
Sem doma še podrobneje pogledal zakaj se je to pripetilo. Ventil, kjer se je skuril elektromagnetna tuljava se ni odpiral (na sliki kjer je puščica). Ležišče je malo nižje kot pri dobrem ventilu. Zakaj se je to zgodilo mi ni jasno.
Sedaj me zanima kje bi se dalo dobiti ta elektromagnetna tuljava.
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
waterski
Poročnik bojne ladje

ventil

OdgovorNapisal/-a waterski » To Jul 01, 2014 09:38

Mogoče je za poskusiti pri Jakši v črnučah
http://www.jaksa.si/slovensko/index_si.html
boni
Kapitan

OdgovorNapisal/-a boni » To Jul 01, 2014 10:51

O super za informacijo, sem gledal na njihovi strani in zgleda da bo nekaj podobnega.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov