Evinrude-regler
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
alesio33
- Višji vodnik
- Kraj: Kočevje---Otok Krk(Šilo)
Evinrude-regler
Pozdravljeni
Imam tezavo,skurilo mi je regler,dobim ga na ebayu vendar se mi priblizuje dopust,ce mogoce kdo ve kje,ali kako drugace bi to popravil?Motor je evinrude 70hp letnik 1985.LP.
http://www4.slikomat.com/13/0728/lss-DSCN11.jpg
Imam tezavo,skurilo mi je regler,dobim ga na ebayu vendar se mi priblizuje dopust,ce mogoce kdo ve kje,ali kako drugace bi to popravil?Motor je evinrude 70hp letnik 1985.LP.
http://www4.slikomat.com/13/0728/lss-DSCN11.jpg
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
- Marcel_Mastnak
- Admiral
to smo že mi gledal letos čudno ko je napetost nrasla na 18V! ali je možno da se da takle regulator od skuterja recimo umes? http://www.bolha.com/nadomestni-deli/de ... etosti+12v
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Jaz nisem imel nič orginal regulatorja.
Najprej sem vezal Tomos regulator za njim še gretzov mostiček, da sem dobil polno valovno usmerjeno napetost. Tudi ozemljitev - pola na ohišje motoja sledi šele po gretzovem mostičku. (seveda če vse to dopušča vezalna shema samega generatorja.
Hec je pa v tem da je način delovanje teh regulatojev tak; da ti negativno pol preiodo ob doseženih ~13,8V kratko sklene. in tako poruši magnetno polje v samem generatorju.
Najprej sem vezal Tomos regulator za njim še gretzov mostiček, da sem dobil polno valovno usmerjeno napetost. Tudi ozemljitev - pola na ohišje motoja sledi šele po gretzovem mostičku. (seveda če vse to dopušča vezalna shema samega generatorja.
Hec je pa v tem da je način delovanje teh regulatojev tak; da ti negativno pol preiodo ob doseženih ~13,8V kratko sklene. in tako poruši magnetno polje v samem generatorju.
Mato 
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Za tisti regulator ne vem a ga bo motor prenesel, za moj motor pa obstajata 2 izvedbi, v enem sta samo dve diodi in dela isto kot na primer TOLE, če priključiš žici, ki prideta izpod magneta na priključka za izmenično napetost, plus sponko pa na akumulator. Priviješ da na nekaj kovinskega na motorju, da se bo hladil. Minus pustiš prazen.
Druga izvedba pa je pravi regulator in drag ko hudič.
Pa en reflektor imej s sabo, za breme, ko bo aku preveč poln.
Za tako polnjenje je nujno imeti akumulator s pokrovčki, pri katerem lahko doliješ destilirano vodo.
Druga izvedba pa je pravi regulator in drag ko hudič.
Pa en reflektor imej s sabo, za breme, ko bo aku preveč poln.
Za tako polnjenje je nujno imeti akumulator s pokrovčki, pri katerem lahko doliješ destilirano vodo.
motorni
- Marcel_Mastnak
- Admiral
Bavarko napisal/-a:motorni
V tvojem so 4 diode vezane zaporedno v krogu.
Tudi minus ne moreš pustit prazen ampak ga povežeš z maso motorja.
L.p.
Po tej shemi
ni čisto jasno ali je na maso povezana sredina navitja in rabiš dve diodi ali pa je navitje enojno in rabiš cel usmernik z minusom na masi. Bom jutri odklopil tisti dve rumeni žici in pomeril.
motorni
motorni
Po dveh rumenih žicah dobiš izmenično napetost. V "škatlici"(rectifier regulator) pa se pretvori na enosmerno in stabilizira na določeno napetost, recimo 13,2-13,6V. Črne žice ni, ker gre verjetno masa preko ohišja "škatlice" na motor.
Pri merjenju napetosti nastavi voltmeter na izmenično napetost.
L.p.
Po dveh rumenih žicah dobiš izmenično napetost. V "škatlici"(rectifier regulator) pa se pretvori na enosmerno in stabilizira na določeno napetost, recimo 13,2-13,6V. Črne žice ni, ker gre verjetno masa preko ohišja "škatlice" na motor.
Pri merjenju napetosti nastavi voltmeter na izmenično napetost.
L.p.
Kdo je na strani
Po forumu brska: Bing [Bot] in 17 gostov