Problem Yamaha F60

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

padunkl
Višji vodnik

Problem Yamaha F60

OdgovorNapisal/-a padunkl » Ne Avg 03, 2014 21:38

Meni je pa začela nagajati Yamaha F60 CETL (4T, injection), letnik 2008.
Po približno 15 min vožnje jo je zadušilo, kot da bi zmanjkalo bencina. Nekajkrat štartam znova, do 2000 obratov gre normalno, nato pospešim, pa motor zaduši. Ko počasi prispemo do priveza in se razpakiramo, se odločim narediti še en krog. Vse deluje kot treba in ko že mislim, da so težave mimo, motor spet zaduši.
Napake sicer ne javlja nobene, temperatura normalna, vode v separatorju ni, nivo olja ok, preklopil sem tudi iz prednjega rezervoarja na zadnjega (ker sumim, da je nekaj narobe z dovodom bencina) pa nič.
Mogoče kje "fauš" zrak vleče in je napaka res banalna.

Od servisa sem naredil ca. 50 ur.

Bi mogoče kdo vedel kaj je narobe?

Hvala,
gg
Nazadnje spremenil padunkl, dne Po Avg 04, 2014 11:40, skupaj popravljeno 2 krat.
ludwe
Kapitan
Kraj: Cerknica

OdgovorNapisal/-a ludwe » Po Avg 04, 2014 07:54

Najbrž ti nagaja ravno separator .Bencin spelji mimo pa sprobaj ,če dela si našel krivca.
padunkl
Višji vodnik

Re: Problem Yamaha F60

OdgovorNapisal/-a padunkl » Ne Avg 10, 2014 21:07

Cev sem zamenjal in to ni vzrok težav.
Najverjetneje je črpalka goriva. Ko se motor segreje, se očitno bakelit deformira do te mere, da bat v črpaki pri visokih obratih ovira pri gibanju. Črpalko smo razstavili (smeti ni bilo) in je motor krajši čas deloval normalno.
Ko motor zaduši, mu pomaga, če vanj z ročno črpalko načrpaš gorivo. Ko le tega porabi, ga spet zaduši, saj očitno črpalka ne opravlja dobro svoje naloge.
Upam, da smo končno našli vzrok težav...
Uporabniški avatar
peterv6i
Admiral
Kraj: Izola
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a peterv6i » Po Avg 11, 2014 05:45

Mene je "zafrkaval" identični problem (Yamaha F80) s tem, da sem na koncu ugotovil, da je bila cev od goriva "stisnjena" (ne vem kako mi je uspelo cev stisniti (kot bi šlauf za zalivat prepognil)..
ko je motor delal na minimumu je bilo vse ok.. ko se nekaj časa vozil pod gasom ga je začelo dušiti... !!
Tako, da je definitivno nekaj s pretokom goriva...

poglej še tle če imajo podoben problem:
http://www.yamahaoutboardparts.com/foru ... h8153.html

http://www.ausfish.com.au/vforum/showth ... Yamaha-F60

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov