Tohatsu 90 2t curek iz noge
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Tohatsu 90 2t curek iz noge
Omenjeni motor sem imel komplet razstavljem.vceraj sem ga vzgal doma v sodu.dela vse okmkontroli curek je.laufal sem ga ca 15 min.edino kar me bega je.da na spodnjem delu noge malo nad antikav plosco na sprednjm delu ta ki gleda proti colnu tece ven curek premera 2 cm.ce ga s prstom zamasim priteceta dva manjsa tik pod glavo.curek je hladnejsi od kontrolnega.je to vse ok?
Izpuh sta namočila do konca!
Spodaj teče voda, ki je poprej hladila izpuh, ko pa teče zgoraj, ja pa kompeten prostor oblivanja izpuha napolnjen z vodo.
Na daljši rok najbrž to ni najbolje, ker se plini ohladijo na krajši poti, kot je to predvideno (lahko se pričakuje večje termične obremenitve izpuha na gornjem delu)
Spodaj teče voda, ki je poprej hladila izpuh, ko pa teče zgoraj, ja pa kompeten prostor oblivanja izpuha napolnjen z vodo.
Na daljši rok najbrž to ni najbolje, ker se plini ohladijo na krajši poti, kot je to predvideno (lahko se pričakuje večje termične obremenitve izpuha na gornjem delu)
https://vodovod-rh.si/
Mogoče imam jst dolgoročno posledico nehlajenja noge ki jo omenja Robert:
Kontrolni curek je pri meni ok in zmerno topel. Mi pa iz izpušne cevi kjer dimi, ko je hladen ne teče voda. Ali bi morala??????
Obšlesan del noge je konkretno vroč ob uporabi. Ne vem niti kaj je normalna temperatura. Motor deluje drobro. Pali v prvo, včeraj prevozil v enem šusu 50+km. Vseeno menim, da nekaj ni ok, ker je iz fure v furo bolj svetle barve, barva na ostalih delih motorja pa je kot nova. Čudno skratka.
Gre pa za Evinrude 15, l1998.
Kontrolni curek je pri meni ok in zmerno topel. Mi pa iz izpušne cevi kjer dimi, ko je hladen ne teče voda. Ali bi morala??????
Obšlesan del noge je konkretno vroč ob uporabi. Ne vem niti kaj je normalna temperatura. Motor deluje drobro. Pali v prvo, včeraj prevozil v enem šusu 50+km. Vseeno menim, da nekaj ni ok, ker je iz fure v furo bolj svetle barve, barva na ostalih delih motorja pa je kot nova. Čudno skratka.
Gre pa za Evinrude 15, l1998.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
-
Wisdom
Hoj!
Zanimiva slika, je pa za Johnsona.
Kot zgleda je na tvojem motorju vse v redu.
Ko zapreš sprednjo odprtino tlak v hladilnem sistemu naraste in odpre se varnostni ventil (glej od vodne črpalke navzgor, prvi ventil).
Lahko pa zadevo priklopiš še na slušalke in opazuj kakšno temperaturo ima voda pri izpuhu skozi eliso.
Zanimiva slika, je pa za Johnsona.
Kot zgleda je na tvojem motorju vse v redu.
Ko zapreš sprednjo odprtino tlak v hladilnem sistemu naraste in odpre se varnostni ventil (glej od vodne črpalke navzgor, prvi ventil).
Lahko pa zadevo priklopiš še na slušalke in opazuj kakšno temperaturo ima voda pri izpuhu skozi eliso.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Tisto na nogi je vodni kamen, ker zaradi temperature(normalno da je vroča ,če gre izpuh skozi njo saj je iz alu.) voda hitreje izhlapeva - očisti z solno kislino ali cilitom in bo ok. Večji motorji imajo več odprtin za sesanje vode da je boljši dotok, če bi bila samo pod antikavitacijsko bi pri večji hitrosti(ko je samo do plošče v vodi) lahko prihajalo do podtlaka in črpalka ne bi mogla črpat.
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 13 gostov