Primus R in obnova tikovine

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Primus R in obnova tikovine

OdgovorNapisal/-a polanc » Sr Avg 20, 2014 00:26

No,beremo v eni drugi temi o graji serviserja.Po MOJIH izkušnjah sodeč,je strokoven,fer,POŠTEN in voljan pomagat,pa dejmo mal obrnit ploščo,pa še koga pohvalit.
Tikovina na moji barki je 10 let stara in ni bila pravilno vzdrževana..posledično, nujno potrebna obnove..Kontaktiram Primoža,mu težim z raznimi vprašanji,seveda tud o ceni...Jebi ga, tik je drag,dela ogromno,okvirni predračun presega moje finance kr v večkratniku..
Nič, grem sam v obnovo..Pokličem že ta nevemkaterič Primoža in...mož mi posodi,profi mašino za izrez stare sike in poglobitve fug,zrihta vrhunski prajmer in kit po krasnih morjeplovskih cenah..omeni pranje na mokro,kar jaz nebi naredil in gotovo pustil del drobnega prahu v fugah,pa čiščenje z acetonom...
No zdej pa v Umag in delat.Kolena in križ trpijo ko vrag,kaka fuga se kljub pazljivosti zareže.rezkanja ni konca,prsti bolijo,malo še veter in valovi pomagajo,da sem zvečer sesut.Z največjo trmo, sem kljub neštetim bolečinam zrezkal celo palubo,zjutraj pa kr dolgo spal..
Po tem je pa vse treba očistit u nulo,pa z čopičem ta kilometer fug premazat z acetonom,na kolenih leeepo,pa jovo na novo spet z prajmerjem,in nato spet NA KOLJENA lalala pokitat.O bemti ,kje je kompresorska pištola,pa rutina ,da ne nanesem preveč kita,pa da ga v fugah ni premalo..Sem pri Primožu pametoval,da bo 5 tub blizu dosti,ker so fuge plitve..škoda, da ni bil vsiljiv in vstrajal,da moram kupit 15 kartuš.Bil je profesionalen,povedal je ,da bo premalo,da se nardi okol pol kvadrata z eno tubo,pol naj se pač sam odločim.Ja jasno, da je imel prav..V ponedeljek sem letel še enkrat v Umag,da zakitam do konca ,prej ko se prajmer nažre prahu in soli,prej jasno k njemu po še 10 tub,delal spet ko žival in končal prvi polčas dela.
Sedaj je pa treba vse še zbrusiti..Juhu za križ in kolena.Pa spet bom rabu kako posebno brusilko,pa kak nasvet in vem ,da ga bom ob vsakem času dobil..HVALA Primož,za nazaj in v naprej..
Pa zdej komot rečem,da Primoževe cene polaganja in obnove niso previsoke..Kdor ne proba to delat,ne more verjet kolk je dela,prahu,klečanja...Pa kljub vsemu trudu se nivo kvalitete mojega dela žal ne more v detaljih primerjati z njegovim..je profič,pa pripravljen do potankosti razkit male tajne velikih mojstrov nam amaterjem,za kar še enkrat lahko rečem hvala in ga priporočam vsakemu .
LP Iztok
Uporabniški avatar
Marjan Tomki
Admiral
Kraj: Ljubljana

OdgovorNapisal/-a Marjan Tomki » Sr Avg 20, 2014 06:20

Slika
Correct me if I am wrong, please.

Če bi se dalo upravljati starejše prispevke, bi bila kazala ažurnejša, v mnoge članke vrnjene slike, popravki vnešeni v izvirne članke in s tem vsebina pravilnejša in preglednejša...
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Avg 24, 2014 22:27

No pa sem še fuge porezal in palubo delno pobrusil..spet 2 dni na koljenima bemti lato je praha...
No sam pol ,ko sem jo pa opral, je pa bistveno lepše vse skupaj,edino do konca jo moram še zbrusit,pa mal jadrat vmes.
LP Iztok
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Avg 24, 2014 22:32

pa manj jamrat ;)
SlikaSlika
“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » Ne Avg 24, 2014 22:37

Čak ko prideš v moja leta,boš vidu kak je 10 ur klečat :twisted:
Uporabniški avatar
Tex
Admiral
Kraj: Morje

OdgovorNapisal/-a Tex » Ne Avg 24, 2014 22:39

ja nisem ti jaz kriv, če imaš tako hudo ženo, da te 10 ur muči :lol:
SlikaSlika

“There’s no point having a boat if you don’t use it!”
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Avg 26, 2014 09:08

Ja,dober si vsaka čast.Bi pa reku,da ko jo boš prodajal,boš vrgu to delo v ceno barke :wink:.Tudi sam se odločam da bi deloma prekril palubo in bočni prehod kar z Tek dekom in bi se probal,če bo hotel to naredit Primož.Tud moja kolena so že kar zgloncana pa križ mi tud ne pleše več čačača.Mam pa sebe raje kot denar,zato bom probal sklanfat cekine. :roll:
mašinfirer
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Avg 26, 2014 21:13

ja ,sam pr men je okol 12 kvadratov in je kr zalogaj..Sej jasno,da je to Primož butnu dol in novega spicanil,bi blo oho lepo.tko je pa sprejemljivo.Moram ga pa sedaj premazat,sam o tem pa še ne vem dosti,tko da se bom obesu na telefon..jaPrimožev ker pa. :lol
Pa ti lahk barko potegneš domov in se pooooooooočas spesni prek mrtve sezone.
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Avg 26, 2014 21:28

Hja,pr men je to res prednost,ker jo imam doma,pa še kvadratura je bolj skopa 2-3 kvadrate.Bom ga enkrat povabu mal na ogled,če bo zato.S tem postom ga že mal nagovarjam,ker vem,da verjetno bere :roll: Pa sej je še časa na pretek. :D
mašinfirer
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » Po Sep 08, 2014 20:22

habibi Vll napisal/-a:Tudi sam se odločam da bi deloma prekril palubo in bočni prehod kar z Tek dekom in bi se probal,če bo hotel to naredit Primož.

TekDek ti ne bo polagal, Flexiteek pa! :lol:
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » Po Sep 08, 2014 20:45

No ja,saj to sem mislil :wink:
mašinfirer
MicTic
Viceadmiral
Kraj: Ljubljana

Re: Primus R in obnova tikovine

OdgovorNapisal/-a MicTic » To Maj 14, 2019 16:12

Kdo je ta Primož, ki bi lahko pomagal. Meni tudi crkuje tik po17tih letih. Pa ne vem kaj. Naj celega vržem dol in kaj drugega gor ali obnova fug..za 5 let, pol pa itak vem da bo tik dokonca crknu...
Flying is beautiful.
Sailling is better!
Uporabniški avatar
Grega295
Admiral

OdgovorNapisal/-a Grega295 » To Maj 14, 2019 16:43

Uporabniški avatar
mamaMicka
Admiral

OdgovorNapisal/-a mamaMicka » So Maj 18, 2019 17:47

Super dec je Primus. Jaz sem mu deloma konkurenca pa vedno pomaga, če ga kaj vprasam.
Samo fantje bodite pošteni nazaj, ker raznih golobckov ima preveč.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Uporabniški avatar
admin
Site Admin
Kraj: Ljubljana-Punat
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a admin » To Maj 21, 2019 08:41

Meni je delal flexiteak na prejšnjem čolnu in tudi na tem mi bo letos.

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov