Mercury 40/60
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Mercury 40/60
Ogledujem si motor Mercury 40/60 iz iz Italije. Letnik 2013, števec na čolnu pravi, da ima 55 ur. Zanima me, ali se lahko ugotovi, če je motor res 60Km in koliko je lahko verjeti števcu ur na čolnu.
Hvala za info.
LP, MKN
Hvala za info.
LP, MKN
Glede realnih ur se vidi po ohranjenosti motorja. Pri 55 mora biti se res lep. Glede na to koliko je star jih ima lahko recimo 200 kar pa se vedno ni tragedija. Priklop na racunalnik je seveda pa najbolj tocno.
Ali je res 60 je pa enostavno... 60 ima 4 cilindre. 40 pa 3. Ce ima 3 je teoreticno lahko malo softwersko potunan samo to ni to.
Italjani ce je 60hp ponavadi pravega 60hp opremijo z 40 hp papirji.
Toliko ti lahko jaz pomagam...
Vem pa zato ker je kolega kupil tak motor na colnu.
Ali je res 60 je pa enostavno... 60 ima 4 cilindre. 40 pa 3. Ce ima 3 je teoreticno lahko malo softwersko potunan samo to ni to.
Italjani ce je 60hp ponavadi pravega 60hp opremijo z 40 hp papirji.
Toliko ti lahko jaz pomagam...
Vem pa zato ker je kolega kupil tak motor na colnu.
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Hvala za vse odgovore. Tudi sam sem po dolgem preverjanju ugotovil, da je bistvo v nalepki na elektroniki. Motor, ki me zanima ima nalepko 60Hp, torej bo pravi. Mi je pa na servisu povedal, da teh 60Hp ni celih 60 ampak naj bi bilo samo 53. Ali kdo ve kaj o tem??
Motor pa ima pravo število ur, ker sem uspel priklicati trgovca, ki je prodal nov motor in opravil servis na 20 ur in podatki se ujemajo.
LP, MKN
Motor pa ima pravo število ur, ker sem uspel priklicati trgovca, ki je prodal nov motor in opravil servis na 20 ur in podatki se ujemajo.
LP, MKN
MKN napisal/-a: Mi je pa na servisu povedal, da teh 60Hp ni celih 60 ampak naj bi bilo samo 53.
60bhp=cca53hp
Vgrajeni motorji imajo praviloma napisane bhp, ali moč na motorni gredi, izvenkrmni pa večinoma hp, ali moč na gredi propelerja, vsaj tisti močnejši.
Za originalnega 60 hp Mercuryja sem skoraj prepričan, da je to moč na gredi propelerja. Ampak, če imata oba enak blok je morda za razliko v moči poleg elektronike kriv tudi kak enostavno snemljiv restriktor zraka v uplinjaču, ali kaj podobnega.
Ja o dovodih zraka sem tudi že bral. Menda ga je potrebno odpreti. Kakorkoli, če je 60bhp=cca53hp, potem bodo vse trditve kar držale. Sicer je pa tudi prvi lastnik motorja povedal, da je kupil modificiranega, torej predvidevam, da je bil poleg elektronike urejen tudi dotok zraka. Če pa je dotok zraka enostavna zadeva, bom pa lahko to predvidevam tudi sam preveril in uredil, če bo potrebno.
LP, MKN.
LP, MKN.
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
Daj luft filter dol potegni (airbox) pa poglej ce je kje kaja puša oz podložki piobnega kar se da ven vzet....
5 minut dela...
5 minut dela...
Nazadnje spremenil elbarto, dne Če Sep 11, 2014 15:34, skupaj popravljeno 1 krat.
zdravo
Sam imam ravno tak MERCURY 40-60KM z 4 cilindri in nisem vedel če je že odprt na 60 sem ga peljal v Lj. k mehaniku in je pogledal pa je loputa že odstranjena v Italiji ker je bil pripeljan sem. Po besedah mehanika imajo eni zaporo takoj pri loputi eni pa tik pred vstopom v cilindre tako da je potrebno malo več šraufanja. Za več informacij sporoči pa ti dam št. mobi. mehankarja ki servisira mercury za beli gamon.
Kdo je na strani
Po forumu brska: kasaudio in 3 gosti