Mene pa zanima mnenje glede "decarb" spray-ev. Na evinrude etec forumu ki ga sicer že kar nekaj časa spremljam
http://www.etecownersgroup.com/
sem opazil nov "izum" etec gurujev, ki sicer stvari kar obvladajo.
Priporočeno je motor (ko laufa v prostem teku) v sesalni kolektor špricat nek t.i. decarb spray ki naj bi odstranil nesnago iz motorja -> sprostil zlepljene batne obročke, spucal kanale (govora je o 2T motorjih). Sam nisem pristaš špricanja raznoraznih stvari v motor.
Imam tudi pomislek; tako sredstvo verjetno nima nekih maznih sposobnosti - in to špricat med tem ko laufa verjetno ni najboljše.
Če že, kakšen spray je to? Tam kjer je etec doma je to verjetno dostopno na vsaki pumpi, tu pa ne vem kje in kaj bi dobil na to temo. Naročeval pa tega, če res ni nujno nebi iz ZDA.
Američani itak radi ko je težava samo pošpricajo in evo rešeno...
Poleg tega spray-a je nov izum tudi 1:200 - 1:250 mešanica olja in bencina, ki naj bi jo dajal motorju za zaščito notranjih komponent dovoda in vbrizga goriva. To sem letos na zadnji vožnji sezone na Ranci tudi naredil.
Decarb spray
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
motorni napisal/-a:Ko se ti enkrat notri nabere pol kile saj:
tako da je luknje samo še za en prst, noben sprej ne bo pomagal, moraš razdreti, vzeti v roke kos lesa in krtačo in očistiti:
V kakem režimu je pa tale motor bil vožen? Js sm prepričan da če je motor pravilno nastavljen in se uporablja pravo olje za mešanico in se motor "ne špara" potem takih saj ne more met po kanalih. To velja za vse motorje(v avtu, na čolnu, na motorju, delovnem stroju...)
Jaz sem po priporocilu svojega mehanika to dvakrat ze uporabil. Enkrat na avtu in enkrat na bf90 izvenkrmnem.
Brez pretiravanja je bila v obeh primerih primerih razlika ocitna. Jeep je obcasno na enem cilindru pred tem pokasljeval. Izvenkrmni pa se je precej umiril. Pri hondi smo uporabili ta sprej med sinhronizacijo vplinjacev tako da je bila razlika celo vidna na merilnih cevkah. Torej ni slo samo za posluh kar lahko vara.
Res je da se mi je malo paralo srce ko je sprical ker gre motor konkretno v obrate, ampak...
Pri 4t mazanje ni tak problem ker je oljna crpalka mehanska in vezana na obrate. Pri etecu pa olje dodaja racunalnik. Ni pa nujno da pobira podatke iz obratov in lahko ne da olja pri visokih obratih. Pac ugibam...
Jaz sem uporabljal enkrat renaultov sprej, drugic pa od kent One shot. Naj bi bil med boljsimi za to
Toliko lahk jaz povem
Brez pretiravanja je bila v obeh primerih primerih razlika ocitna. Jeep je obcasno na enem cilindru pred tem pokasljeval. Izvenkrmni pa se je precej umiril. Pri hondi smo uporabili ta sprej med sinhronizacijo vplinjacev tako da je bila razlika celo vidna na merilnih cevkah. Torej ni slo samo za posluh kar lahko vara.
Res je da se mi je malo paralo srce ko je sprical ker gre motor konkretno v obrate, ampak...
Pri 4t mazanje ni tak problem ker je oljna crpalka mehanska in vezana na obrate. Pri etecu pa olje dodaja racunalnik. Ni pa nujno da pobira podatke iz obratov in lahko ne da olja pri visokih obratih. Pac ugibam...
Jaz sem uporabljal enkrat renaultov sprej, drugic pa od kent One shot. Naj bi bil med boljsimi za to
Toliko lahk jaz povem
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
Tistale slika je bila posneta pred petimi leti, ko smo kupili 10 let star čoln z motorjem, kaj so v njem kurili prej, ne vem. To sem zopet razdrl in čistil letos, notri je bilo mogoče eno petino takratne količine saj, kakšne 3mm na določenih mestih po stenah. V tem času sem pokuril cca 40l olja in 2000l bencina. (pennasol OMCpo 7eur liter).
motorni
- Marcel_Mastnak
- Admiral
- Kraj: Celje
jaz sem to uporabil spray (se ne spomnem imena) mislim da je carb medic ali carb clean.. kupil sem ga v trgovinci z rezervnimi deli na izolski bencinski pumpi (kje je lokomotiva)..
Ne vem pa če mi je kaj pomagal ker vsake toliko spraznim lončke na karburatorjih.. letos pa jih bom še snel in vsakega posebej očistil...
Ne vem pa če mi je kaj pomagal ker vsake toliko spraznim lončke na karburatorjih.. letos pa jih bom še snel in vsakega posebej očistil...
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov