Servis gumenjaka

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

knapp
Višji štabni vodnik

Servis gumenjaka

OdgovorNapisal/-a knapp » To Avg 26, 2008 09:37

Pozdravljeni!

Kje je kakšen servis za gumenjake ali kakšen mojster, ki zna zadeve poflikat? Po možnosti kje v Ljubljani ali okolici.

Na koncu tube zadeva pušča zrak, pa ne verjamem, če bi sam lahko to porihtal tako kot je treba.

lp
CLIFF
Poročnik fregate
Kraj: postojna

OdgovorNapisal/-a CLIFF » To Avg 26, 2008 14:07

Tukajle maš enga po besedah drugih zelo uredu:

GUMAR, BAHUN & HREN, d.n.o.
Cesta pod Slivnico 23
1380 Cerknica
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » To Sep 02, 2008 21:03

knapp,
Svetujem da ga prej pokličeš "GUMAR", sem slišal, da te zavrne če imaš čoln iz PVC-ja. Torej samo čolni iz gumiranega platna. Ta informacija ni stara.
Dobro poglej svoje papirje od čolna.
Da ne boš brez veze tovaril čoln na izlet v Cerknico.
Lp
knapp
Višji štabni vodnik

OdgovorNapisal/-a knapp » Sr Sep 03, 2008 15:31

Do danes sem mislil, da je čoln iz gume. Imel sem namreč en komplet za flikanje, v katerem sta bila tako lepilo in flike za gumo kot za PVC. PVC lepilo ni nič držalo, medtem ko za gumo je - na podlagi tega sem sklepal, da je iz gume.

Danes pa kličem mojstra iz Cerknice, vpraša me katera firma je čoln, čoln je Plastimo, in pravi, da ima Plastimo samo PVC in da res tega on ne dela. Ga vprašam, če mogoče ve za koga, pa pravi, da ne ve, če sploh kdo v Sloveniji??!! :shock:

Kaj mislite? Res ni nobenga, ki bi to servisiral :?: :?
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » Sr Sep 03, 2008 16:26

Seveda je.

Nedavno tega smo pisali o tem tukaj:

http://www.morjeplovec.net/viewtopic.php?p=13237&highlight=gregor#13237

LP Francelj
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Po Sep 08, 2008 11:19

knapp,
perfektno tudi francelj ti je poslal zgornji link in upam, da boš sedaj lahko do naslednje sezone zrihtal svoj čoln ob vseh teh informacijah, koordinate Gregorja pa so kot sledi:

SEAWAVE MARINE d.o.o., 4248 Lesce, Alpska cesta 43
Tel.: (04) 5302 442/443/444 Fax: (04) 5302 440
E-mail: info@seawave-marine.si
kontaktna oseba je g.Gregor Erman => GSM (031) 370-446

Lp in mirno morje!
Georgo
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Georgo » Po Sep 15, 2008 08:25

Zdravo vsem na forumu!
Pri nakupu gumenjaka Novurania letnika 1995 sem opazil da ima nekaj flik pa ne vem ali je guma ali hypalon imam pa željo malo obnovit ali popraviti.
Hvala za odgovor in mirno morje.
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Po Sep 15, 2008 11:24

Georgo,
Naj prej bilo dobro, če napišeš tip tvojega čolna Novurania, potem bo lažje. Kje si ga le dobil, jaz sem našel le enega dealerja za Evropo v Franciji, tu imaš link če ti kaj pomaga: www.eamsfrance.com

US proizvajalec čolnov "NOVURANIA" v svojih tehničnih specifikacijah trenutno kot material za tubuse deklarira hypalon, kot sledi:
=> Premiere Hypalon five coated fabric ... ali
=> Novurania exclusive hypalon rubber coated fabric ....

..... opis velja seveda odvisno kateri tip čolna gledaš, sicer pa mislim, da se že od začetka držijo hypalona. Glede na letnik 1995 pa nisem siguren, kaj so coprali takrat.

Kot smo že pisali v temi o razliki med PVC in Hypalon-om, je najbolje da tubuse dobro napihneš in če ne bodo spremenili volumna je skoraj zanesljivo hypalon. Seveda obdržijo tudi konstantno trdoto, kar se posebej čuti na otip. Stiki oz. spoji so pri hypalonu lepljeni in niso tako tanki kot varjeni spoji pri PVC-ju.
Sicer ti bo pa nekdo v firmi GUMAR, Cerknica takoj povedal kaj imaš in mislim, da ti ga bodo malo generalno obnovili.

Lp in mirno morje
Georgo
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Georgo » Po Sep 15, 2008 11:48

Pozdravljeni,

priznam res sem pripisal malo podatkov, oznaka čolna je Novurania Canguro MX 430. V Cerknico bom pa res poklical pa povprešal o obnovitvi tub.

LP in mirno morje
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » Po Sep 15, 2008 17:06

Georgo.

Upam, da ti bodo informacije koristile in da ti bodo čoln res dobro "zrihtali" za varno plovbo pri Gumarju. Upam, da ne zveni kot reklama, ampak le kot nasvet.
Ne bi bilo slabo, če bi kakšno slikco tvojega Canguro MX 430 prilepil na forum pod "Naša plovila", ker mislim, da je malo teh čolnov pri nas.

Lp in mirno morje!
Georgo
Višji vodnik

OdgovorNapisal/-a Georgo » Po Sep 15, 2008 22:03

Dalvey Hvala za nasvete,
tudi sam upam da bodo obnovili gumenjaka po mojih željah (obveščal bom sproti ). Slike pa prilagam na forum Naša plovila.

Lp in mirno morje

Georgo
dalvey

OdgovorNapisal/-a dalvey » To Sep 16, 2008 10:25

O.K. Georgo, tukaj smo zato, da si izmenjamo izkušnje in istočasno tudi kaj novega izvemo, kajti vsak si svoje plovilo skuša čimbolje urediti v izogib težavam v času dopusta.
Ne pozabi namestiti naše zastavice, ko boš letel čez valove.

Lp in mirno morje

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov