Frik
Zamasene WC cevi
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
- frikmusic
- Admiral
- Kraj: Ljubljana-Volme Kamenjak
- Kontakt:
Zamasene WC cevi
Ta vikend sem cistil 4leta stare odtocne cevi WCja. A mogoce kdo uporablja kako cistilo ki ima ucinek in ni prestrupeno za okolje. WC iskljucno uporabljamo za tamalo potrebo po 4 sezonah je bila cev fi 40mm samo se 10-15mm. ko se zacnejo lomit kosi kamna mogoce soli? se cev zamasi. Trenutno sem cevi odmontiral in ven stolkel velik kup kamna in cevi ponovno namontiral.
Kako to delate drugi?
Frik
Frik
Frajtonerca je prava stvar...
-
al
To je t.i. urinski kamen. Nadloga vseh pisoarjev (po lokalih).
Preventiva je, da se spusti pri splakovanju dovolj (več) vode.
Kurativa je nekaj takega: http://www.kimi.si/sanit_cist.html
A najprej je treba zamenjati cevi...
Preventiva je, da se spusti pri splakovanju dovolj (več) vode.
Kurativa je nekaj takega: http://www.kimi.si/sanit_cist.html
A najprej je treba zamenjati cevi...
frikmusic napisal/-a:Res je da ponoči ne ropotamo z mlinčkom in prelivamo manj vode čez potrebo.
Napaka. Čim več je treba prelivat. Mislim da je Matejc enkrat štopal, da potrebuje voda za splakovanje cca 10 sekund od začetka do konca cevi, torej mora mlinček vsaj toliko časa prelivat, da splakne celotno cev. Če ga vključiš samo za par sekund, nisi nič naredil.
-
al
frikmusic napisal/-a:Cevi sem spucal in so čiste kot nove (znotraj). Ok da je to urinski kamen bi verjel sam toliko v tako kratkem času. Res je da ponoči ne ropotamo z mlinčkom in prelivamo manj vode čez potrebo. Ali je možno da kamen (usedline) potencira še morska voda?
Frik
Cevi ti predlagam, da menjaš vsake toliko časa, ker se usmradijo, če se že ne zabašejo. Pa še bolj varno je, kot pa brkljanje z "drekom". Boš še kakšno sepso fasal (jaz kadar "šraufam skret" delam to v vileda rokavicah).
Morska voda definitivno doda usedline, saj tak problem se že pri motorju pojavi.
Če imaš fekalni tank ti predlagam, da spustiš v wc tisto modro tekočino za kemične wc-je. Malo pomaga...
-
al
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov