sidrna veriga
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
sidrna veriga
Zadnje čase razmišljam o kvaliteti sidrne verige. Na barki imam 50 m sidrne verige, ki ima "že svoja leta" vendar ne kaže velikih vidnih znakov obrabe.
Dejstvo je, da je sidrna veriga tako kvalitetna kot je kvaliteten najšibkejši člen. Vprašanje pa je, kako ugotoviš, kateri je najšibkejši člen in kako je obrabljen. Obrabo seveda lahko vidiš z prostim očesom in to je prvi pokazatelj obrabe vendar zagotovo ni edini.
Ima kdo izmed morjeplovcev izkušnje z sidrno verigo, ki je počila? Ali jo zamenjate po določenem času neglede na obrabo ( iz preventive )?
Dejstvo je, da je sidrna veriga tako kvalitetna kot je kvaliteten najšibkejši člen. Vprašanje pa je, kako ugotoviš, kateri je najšibkejši člen in kako je obrabljen. Obrabo seveda lahko vidiš z prostim očesom in to je prvi pokazatelj obrabe vendar zagotovo ni edini.
Ima kdo izmed morjeplovcev izkušnje z sidrno verigo, ki je počila? Ali jo zamenjate po določenem času neglede na obrabo ( iz preventive )?
-
al
Ja seveda, pozabil sem povedat razlog. Začela mi je "nagravžno" rjaveti in sem pregledal členke, kjer je najbolj rjavelo (srednji del) in mi niso bili več všeč. Samo zdi se mi, da so se nekateri malo stanjšali.
Če bi jo dal ponovno pocinkati, to nekaj stane, mogoče se pojavi tudi problem kalibracije za vinč itd. Zato sem se odločil za novo. Verjetno jo bom vzel v Kammu.
Če bi jo dal ponovno pocinkati, to nekaj stane, mogoče se pojavi tudi problem kalibracije za vinč itd. Zato sem se odločil za novo. Verjetno jo bom vzel v Kammu.
Nazadnje spremenil Marchi, dne To Feb 17, 2015 21:57, skupaj popravljeno 1 krat.
-
al
polanc napisal/-a:Dokler ima pretržno trdnost fi 7mm jeklo večje,kot fi8 mm inoks ga naj ima za sidrno ketno kdor hoče.Ni vse zlato kar se sveti,pa nobenmu jo nisem fovš
Malo za šalo... A Inox pa ni jeklo?
Ne sodi me, dokler me ne spoznaš, ne podcenjuj me, dokler mi ne postaviš izziva in ne govori o meni, dokler ne govoriš z mano!
-
al
kar zadeva ponovnega cinkanja, pa je smiselno to narediti takoj, ko opaziš konkretnejšo korozijo. Jaz sem svojo gledal dve leti in med tem jo je lepo papcalo, tako da čao. Polanc, če jo rabiš jo zamenjam za kakšen litrčk AFja.
Pa naj bosta dve podobni temi, samo da smo na temo, kolikortoliko.
Al, bom probal najprej tvojo ta novo, da vidim, če je res kar govoriš
Pa naj bosta dve podobni temi, samo da smo na temo, kolikortoliko.
Al, bom probal najprej tvojo ta novo, da vidim, če je res kar govoriš
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 27 gostov