Dvig barke v Umagu

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

polanc
Admiral
Kraj: sevnica

Dvig barke v Umagu

OdgovorNapisal/-a polanc » Po Mar 30, 2015 23:12

Mojo jadrnico sem moral dvigniti in porihtati podvodni del.Klical sem v Ladjedelnico,dvig spust ,pranje in stojalo za 3 dni cca 500 e za 11 m in povedo da lahko dvignem šele 22. maja.
Kličem v marino Koper so še 100 e dražji,termin pa maja,ker ni prostora...
Nato grem v ACI marino v Umag.Vprašam, če bi barko lahko dvignil in kdaj.Ma nema problema gospodine,a kad bi vi to želili napravit?Več danas?
Me kr na rit butne.
Pa cena.393 eza 11 m za komplet dvig ,spust,pranje in 3 dni kopnega.Prijazni so ful in že konec tedna sem zmenjen. Priba je na kopno postavljena strokovno u nulo.Imajo dvojna stojala in ti noge dajo tam,kjer imaš stene v barki,ne pa kr nekam na plastiko,da se ti pol vdre not po 3 cm.Tople vode neomejeno v WC ju kadar prideš.Rabil sem cev za nafto z naprešanimi konektorji.Šef servisa ALMI mi jo je osebno dostavil do barke v treh urah.,Nisem dobil anode za na koncu akse,ker imam colski navoj,pa mi je trgovec dal štango cinka in poklical strugarja, da mi jo je takoj naredil za 60 kun.
Evo po 5 dneh je bila Priba gotova in že smo pluli za Slovenijo.
Pridem spet v marino vprašat ,če lahko morda dvignem še drugo barko,ko imam in oder in vso kramo že dol.Ma može gospodine,nema problema,sutra u osam ujutro čemo vas dič ako vam je uredu.Jasno,da je blo super uredu .Barko pa tko lepo postavijo na tla,kot da bi bila krhka ko jajce,res pohvale vredno.No pa smo poštimal še to barko,vse skupaj v 10 dneh, pa nam je še dež nagajal.
Prijazni in zelo korektni v recepciji,strokovni na dvigalu.Po spustu sem se še na pomol vezal in barki opral in tankal vodo brezplačno..tud to je všteto v dvig..
Resnično so me prav prijetno presenetli na vsakem koraku,zato morjeplovci ,vsi ki mislite dajat barko ven, vam Umag toplo priporočam.
No pa še malo o porabi materjala.cca 10 l acetona,24 kil 2 komponentnega primerja in 33 kg antifavlinga smo porabili za obe barki.vsaki smo naredili 3 roke primerja in2 roki antifavlinga.
Tko, veliko delo je narjeno.2 meseca prej sta barki poštimani,nastanitev zunaj pa me je v Umagu stala 400 e manj,kot bi me v Kopru,zato res priporočam.
LP Iztok
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Mar 31, 2015 00:14

Priden, priden! Slikce, drugače ne verjamemo!
A prajmer daš vedno gor ali si imel kakšno temeljno brušenje, pa zato prajmer.
Jaz delam vsa leta AF na AF seveda s predpranjem in malo brušenja neravnin ipd. Tudi acetona ne uporabim, saj ima že AF dovolj topila v sebi, da prime ko bog. Če je pregost, razredčim in je ok.
al

OdgovorNapisal/-a al » To Mar 31, 2015 08:04

Bravo Polanc. Vsak lastnik barke, ki je že kdaj drgnil AF ve, kako zajeb#$% delo je to.
Informacija pa je prava.
Še kakšno podobno (po ceni in očitno tudi po prijaznosti) za Kvarner in Srednjo Dalmacijo bi rabili.
Uporabniški avatar
alesjo
Admiral
Kraj: kras

OdgovorNapisal/-a alesjo » To Mar 31, 2015 08:58

:D odlično polanc, to je pa res lepo slišat in tako bi moralo bit povsod, pa žal ni.
Uporabniški avatar
evovii
Admiral

OdgovorNapisal/-a evovii » To Mar 31, 2015 09:18

Nič nisi napisal, da si bil stalno pod mojim nadzorom :) Pa pri seznamu materijala dopiši še vino pa pivo :twisted: To znajo biti kar velike postavke....
Drugače ste bili pa pridni :D :D
Veter v laseh, travarca v zobeh ;)
Uporabniški avatar
habibi Vll
Admiral
Kraj: LJ.Vižmarje

OdgovorNapisal/-a habibi Vll » To Mar 31, 2015 12:19

Lepo lepo,to kar si napisal sprintej in nesi našim bučmanom ,nalimej na vrata recepcije v vednost kako se ravna z gosti.Ne pa da dobiš občutek,ko prideš,da si jim enostavno v breme.Si se pa nagaral.Bom spustu enga po grlu na tvoje zdravje čin čin. :lol:
mašinfirer
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Mar 31, 2015 13:04

Za primerjavo, Marina Veruda, lani
dvig in spust+ pranje + en dan kopno = cca 420€
vsak dodaten dan +45€
Storitev profesionalna a ne najcenejša.
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 31, 2015 18:04

Ja hvala,res je blo dela vrh glave.Evovi je zalagal z pirom,enako Maja in family.Hvala lepa in oprostite, ker se nismo niti ustavljali,tolk smo tiščali.
V ladjedelnici mi je en moški na telefonu najprej ponudil, da naj v četrtek pokličem,če bi šlo, da me v torek dajo ven,sicer je pa takrat rekel datum 17ti april.In jaz pol dobim eno gospodično na tel,..ta mi da rok 22 maj.Pravim,da mi je en moški obljubil datum v torek ali pa 17ti april.Ona pa ,da bo to preverla če je res obljubil.In pol me on kliče, da kaj govorim,da on ni nič obljubil...Mah datum je rekel in jaz sem to razumel kot obljubo in me pol neki zaslišujejo...in pol mi reče, da naj če se da, dvignem barko drugje...
Sej sem jo,2 ne eno,pa sinovo bomo tudi.Pa v Umagu sem povedal, da je v Sloveniji močan forum,Morjeplovec net,ki združuje 5000 članov,kar pomeni kr nekaj plovil,ter jim obljubil, da bom na forumu napisal kak sem zadovoljen in jih bom priporočil še ostalim Morjeplovcem.Jasno ne bo sedaj dol 3000 naših bark za dvignit,kdo se bo pa verjetno odločil zanje,morda tudi zaradi zgoraj opisanega.
Marci Priba je imela mal mehurjev in smo jih porezali,ter dali primer Intershild 300,ki je zelo trd in dobra vodna zapora,zato smo šli v živo,na Vektorju sem pa zružil Hempel stran in dal ornk stvari nanjo,zato tolk brušenja in barvanja.
LP Iztok
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Mar 31, 2015 18:33

Ne vem zakaj bi ti toliko računali.

Slika
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 31, 2015 19:55

Ja val zračuni si dvig,spust,pranje ,5 dni in DAVEK dej zraven,pa meter mi čez vse pokaže 11,5 m
val
Admiral
Kraj: Maribor-koper- Pula

OdgovorNapisal/-a val » To Mar 31, 2015 21:28

Oprosti, sem spregledal ,da računajo dvig 175 in spust 175.
Sem mislil ,da samo enkrat plačaš.
Uporabniški avatar
Marchi
Admiral

OdgovorNapisal/-a Marchi » To Mar 31, 2015 21:33

Polancu jo postavijo na rob obale, pa jo potem samo zvrne not. :lol: :lol:
https://youtu.be/2FUBNpufuks
polanc
Admiral

OdgovorNapisal/-a polanc » To Mar 31, 2015 23:27

To pa že ne.Jaz počakam pravi veter,potegnem ven genovo in odjadram s stojala. :lol:
francelj
Admiral
Kraj: Brezovica

OdgovorNapisal/-a francelj » To Mar 31, 2015 23:58

Gledam cenik na uradni strani marine Umag. Cene so precej višje kot v Yacht centru Izola ali v Marini Koper.
Verjetno ima Polanc popust.
Uporabniški avatar
pajer1
Admiral
Kraj: Ljubljana, Marina Umag

OdgovorNapisal/-a pajer1 » Sr Apr 01, 2015 12:08

.

Polanc, vse si zajebu!

Tak lep red in mir smo meli do sedaj! Posvetil so se nam , ki imamo barke v marini Umag, ne pa nekim "novodošlim".
Konc veselja.
Zdaj bom pa na vse skupaj gledal ko en škver in poslušal celi dan brusilke, fleksarce in ostalo ropotanje. Pa še ves bom omamljen od hlapov acetona, razredčil, topil, ....

Jejejej!

.
pajer 1

Kdor misli, da ne zna molit, naj gre na morje!

Kdo je na strani

Po forumu brska: Bing [Bot], Google [Bot] in 24 gostov