Volvo 850 2.5 20v 170km
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
Volvo 850 2.5 20v 170km
Ali mi zna kdo svetovat oz. mi pove, če je možno marinizirat motor od volvo 850 2.5 20v 170km.
Zanima pa me tudi če bi pasali deli za marinizacijo od mojega trenutnega motorja volvo penta aq 140 noga 280.
Trenutni motor mi sicer dobro služi, vendar pa se mi zdi, da ima malo premalo moči za moj čoln ki je dolg 6,30 m in ima 1700 kg.
Zato tudi tak poseg, če je seveda možno.
Lp. Uroš
Zanima pa me tudi če bi pasali deli za marinizacijo od mojega trenutnega motorja volvo penta aq 140 noga 280.
Trenutni motor mi sicer dobro služi, vendar pa se mi zdi, da ima malo premalo moči za moj čoln ki je dolg 6,30 m in ima 1700 kg.
Zato tudi tak poseg, če je seveda možno.
Lp. Uroš
Vsak let meter več pa bo
Aja sem mislil, da pri takem sistemu ostaja hlajenje motorja enak kot pri avtu le, da se cevi namesto v t.i. kiler spelje v izmenjevalec.
Očitno ne bo nič z menjavo motorja, ker že marinizirani motorji so pa čisto predragi za v moj bogi čoln. Če pa kdo ve za kako res ugodno varianto pa naj mi prosim javi.
Očitno ne bo nič z menjavo motorja, ker že marinizirani motorji so pa čisto predragi za v moj bogi čoln. Če pa kdo ve za kako res ugodno varianto pa naj mi prosim javi.
Vsak let meter več pa bo
Uri1, to s podobnostjo hladilnika v avtomobilu in izmenjevalca v čolnu, je res. Če je izvedba ločena, potem hlajenje motorja rešiš zelo enostavno. Je pa problem, ker je treba hladiti tudi izpuh oziroma je potrebno narediti nov kolektor, okrog katerega je voda... To pa je poseben del, ki ga bo potrebno za tvojega 5 cilindraša izdelati. To pa žal ni poceni in ne vem, če se izplača... Če imaš Merc nogo, potem se precej ugodno dobijo novi motorji iz USA, za Volvo noge pa ne vem.
LP
LP
Kot so ti že Morjeplovci pred mano napisali, ni problem v hlajenju motorja (izmenjevalec- ta del lahko uporabiš od starega, če ni kombinirani hladilnik ). Problem je , kot že rečeno, hlajenje izpušnih plinov ( en cilinder več ). Tu ti jaz lahko pomagam edino z naslovom v Nemčiji, kjer izdelujejo in prodajajo te člene.
www.apte-hamburg.de
Povprašaj pri njih in tudi za ceno.
Kar se pa tiče obstoječe noge, če bi se dala kombinirat z novim motorjem , pa ti tudi samo z naslovom lahko pomagam, kjer boš izvedel vse potrebno.
www.peter-pauls.de ali www.funtime-parts.de
Obilo uspeha.
LP
www.apte-hamburg.de
Povprašaj pri njih in tudi za ceno.
Kar se pa tiče obstoječe noge, če bi se dala kombinirat z novim motorjem , pa ti tudi samo z naslovom lahko pomagam, kjer boš izvedel vse potrebno.
www.peter-pauls.de ali www.funtime-parts.de
Obilo uspeha.
LP
Za 4.3 ne vem, pred kratkim je eden dobil iz USA motor MAG 383, ki je dejansko nekaj podobnega, kot 6.2L MPI. V resnici je to 6.3L motor, saj ima narejeno generalko na bloku iz motorja 5.7L, zamenjana je motorna gred in ojnice, s tem ima daljši hod in posledično večjo prostornino...
Cena za celoten motor je bila okrog 9.000 EUR.
LP
Cena za celoten motor je bila okrog 9.000 EUR.
LP
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov