V tem tednu gre barka ven (AF, pranje itd.).
Zdaj pa dilema: možno je, da mi bo šla barka čez cca. 1 mesec še enkrat na kopno, ker bom menjal še propeler.
Ali AF "preživi", če barko po enem mesecu ponovno dvignem? AF je samopolirni International.
2 dviga, kdaj antifouling?
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
-
al
Ma jutri mi vgradijo Aquadrive in mora v vsakem primeru ven:
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=#229666
Ker na namalanjem AF ni toliko dela, bi še to zrihtal sedaj.
Za zložljivi propeler pa moram najprej vzeti mere, ko je barka na kopnem. Dobavni rok je 10 dni, če gre vse po sreči. Tudi vgrajeni AQ je bolje vmes malo testirati (še s starim propelerjem). Težko bosta manj kot 2 dviga.
http://www.morjeplovec.net/forum/viewto ... ht=#229666
Ker na namalanjem AF ni toliko dela, bi še to zrihtal sedaj.
Za zložljivi propeler pa moram najprej vzeti mere, ko je barka na kopnem. Dobavni rok je 10 dni, če gre vse po sreči. Tudi vgrajeni AQ je bolje vmes malo testirati (še s starim propelerjem). Težko bosta manj kot 2 dviga.
Propeler se lahko montira tudi pod vodo. Seveda ne na dah, a po mojem lahko dobiš potapljaca za precej manj denarja, kot stane dvig.
Lep pozdrav, Tomaž.
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
Heron je nazaj z druge poti po svetu in že težko čakam na naslednji odhod.
Takrat se bo vrnil tudi dnevnik na: www.sailmala.com/heron
Ali občasno blog v Angleščini na: www.heronsailing.blogspot.com/
polanc napisal/-a:dost je velika,le začni kritične stvari ojačevat
To misliš strukturne ojačitve trupa?
heron napisal/-a:Propeler se lahko montira tudi pod vodo. Seveda ne na dah, a po mojem lahko dobiš potapljaca za precej manj denarja, kot stane dvig.
Dobra informacija, nisem vedel, da gre tudi tako.
Kako se ojača trup? A si predstavljam prav - zbrusiš top coat do poliestra, potem pa z epoxijem in tkanino s karbonskimi vlakni ojačaš vse obremenjene spoje - npr. med rebri in oplato, pa kjer so prek palube pritrjene pripone itd.? Razen, da je to pač nek strošek (epoxy, karbon) in da moraš odmontirati stropne obloge in omarice - ni to noben pravi bav-bav. Seveda pa ti mora prej nekdo (ki se spozna na konstrukcijo bark) povedati kje vse ojačati, pa če imaš za pomočnika kakega, ki zna delati z epoxijem / poliestrom si zmagal. Kolk sem falil v tej poenostavljeni zgodbi? Je kdo že počel kaj takega? Znalci?
Kdo je na strani
Po forumu brska: miranK in 16 gostov