zračno hlajen motor na barki

Vse o popravilu plovil, motorjev in opreme na plovilih, tehnični nasveti

Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator

bokabo11
Kapitan

zračno hlajen motor na barki

OdgovorNapisal/-a bokabo11 » Ne Maj 17, 2015 14:24

zanima me če ima kdo na barki zračno hlajen motor.to je dizel motor dva cilindra ki ga mam namen vgradit v eno barko pa me zanima kako se to reši prezračevanje in kako so ti motorji trpežni glede na visoke temperature na morju.
BOKABO11
Uporabniški avatar
theDamjan
Admiral
Kraj: Trebnje - Novi Vinodolski - Jadransko morje
Kontakt:

OdgovorNapisal/-a theDamjan » Ne Maj 17, 2015 20:33

Sicer ne vem nič o tem, ampak če se je TAM 20 let z dojcem po puščavi vozil z zračnim hlajenjem, bo tud na barki verjetno delal.
-----------------
***Naj bo vsak dan najlepši!
zlatko83
Admiral

OdgovorNapisal/-a zlatko83 » Po Maj 18, 2015 09:25

Prezračevanje bo velika težava, če bo motor vgrajen v zaprtem prostoru (hlajenje motorja, izpuha,....) Potrebno bo uredit prisilno prezračevanje z ustrezno količino izmenjave zraka,..... Po moje se ne izplača.
waterski
Poročnik bojne ladje

motor z zračnim hlajenjem

OdgovorNapisal/-a waterski » Po Maj 18, 2015 13:51

Uporaba zračno hlajenih motorjev v industriji in navtiki je v razvitih deželah nična. Zračno hlajeni motorji navadno ne dosegajo emisijskih zapovedi, ki veljajo na področju EU. Emisije niso samo izpušni plini temveč tudi hrup.
V navtiki pa je v primeru zračno hlajenih vgradnih motorjev predvsem problematična potreba po prostoru saj zračno hlajen motor zaradi vročine ne more biti nameščen v tesno odmerjen prostor kot vodno hlajen ki ga lahko obložimo z vseh strani in zapremo s pokrovom.
Uporabniški avatar
Nikola T.
Admiral
Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
Kontakt:

Re: zračno hlajen motor na barki

OdgovorNapisal/-a Nikola T. » Po Maj 18, 2015 17:27

bokabo11 napisal/-a:zanima me če ima kdo na barki zračno hlajen motor.to je dizel motor dva cilindra ki ga mam namen vgradit v eno barko pa me zanima kako se to reši prezračevanje in kako so ti motorji trpežni glede na visoke temperature na morju.

Barko z vgrajenim zračno hlajenim diesel motorjem si lahko ogledaš v Izoli.
V Izolski marini na najbližjem pomolu jadralnega kluba Burja je prva barka na desni, takoj za moškim WCjem. Barka je kovinska, dolžine cca 7m, holandske izdelave. Imena se ne spomnim. Prav s to barko sem že plul, ko sem nastavil avtopilot. Lastnik je Miha K. Na ZS sem ti poslal njegov tel.
LP NT

Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov