zračno hlajen motor na barki
Moderatorji: moderator2, cibro, Marchi, moderator
zračno hlajen motor na barki
zanima me če ima kdo na barki zračno hlajen motor.to je dizel motor dva cilindra ki ga mam namen vgradit v eno barko pa me zanima kako se to reši prezračevanje in kako so ti motorji trpežni glede na visoke temperature na morju.
BOKABO11
motor z zračnim hlajenjem
Uporaba zračno hlajenih motorjev v industriji in navtiki je v razvitih deželah nična. Zračno hlajeni motorji navadno ne dosegajo emisijskih zapovedi, ki veljajo na področju EU. Emisije niso samo izpušni plini temveč tudi hrup.
V navtiki pa je v primeru zračno hlajenih vgradnih motorjev predvsem problematična potreba po prostoru saj zračno hlajen motor zaradi vročine ne more biti nameščen v tesno odmerjen prostor kot vodno hlajen ki ga lahko obložimo z vseh strani in zapremo s pokrovom.
V navtiki pa je v primeru zračno hlajenih vgradnih motorjev predvsem problematična potreba po prostoru saj zračno hlajen motor zaradi vročine ne more biti nameščen v tesno odmerjen prostor kot vodno hlajen ki ga lahko obložimo z vseh strani in zapremo s pokrovom.
- Nikola T.
- Admiral
- Kraj: Lj.-Trzin-Izola-Devin
- Kontakt:
Re: zračno hlajen motor na barki
bokabo11 napisal/-a:zanima me če ima kdo na barki zračno hlajen motor.to je dizel motor dva cilindra ki ga mam namen vgradit v eno barko pa me zanima kako se to reši prezračevanje in kako so ti motorji trpežni glede na visoke temperature na morju.
Barko z vgrajenim zračno hlajenim diesel motorjem si lahko ogledaš v Izoli.
V Izolski marini na najbližjem pomolu jadralnega kluba Burja je prva barka na desni, takoj za moškim WCjem. Barka je kovinska, dolžine cca 7m, holandske izdelave. Imena se ne spomnim. Prav s to barko sem že plul, ko sem nastavil avtopilot. Lastnik je Miha K. Na ZS sem ti poslal njegov tel.
LP NT
Kdo je na strani
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov